Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Verksamhetschef sökes till Bernadotte vård-och omsorgsboende

Diarienr:
ALN-2024-00257
Arbetsplats:
Vård- och omsorgsboende för äldre Uppsala kommun
Förvaltning:
Vård- och omsorgsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Hej, vill du bli en av oss! Om du börjar arbeta hos oss blir du en viktig del av vårt team där vi tillsammans arbetar för att skapa en bättre äldreomsorg. Hos oss får du ett spännande och varierande arbete med frihet under ansvar med möjlighet att arbeta med frågor som ligger varmt om hjärtat. Välkommen att söka detta viktiga, spännande och roliga uppdrag!

Vi söker nu verksamhetschef att ingå delat ledarskap på Bernadotte vård- och omsorgsboende. Boendet har inriktning mot demens och omvårdnad. Här bor äldre personer som behöver stöd i sin vardag och som också kan ha behov av allt från grundläggande sjukvård till mer kvalificerad vård. Boendet ligger i området Valsätra söder om Uppsala centrum och det är enkelt att ta sig sig hit med både bil och buss. 

Läs mer om: 
våra boenden här
hur det är att arbeta som verksamhetschef hos oss

Ditt uppdrag

Din roll som verksamhetschef är att se till att boendet drivs framåt med fokus på kvalitet och hela tiden arbeta för full delaktighet för våra brukare. Som verksamhetschef har du stora möjligheter att påverka så att de boendes vardag blir så meningsfull som möjligt med de resurser vi har genom att vara en inspiratör med stor vilja att utveckla. I detta arbete är din förmåga att förstå och främja motivation och självledarskap hos dina medarbetare särskilt viktig. Detta kräver både ett eget stort engagemang och intresse, liksom en mycket god förmåga att göra såväl boende och närstående som medarbetare delaktiga i arbetet med att utveckla verksamheten.

Som verksamhetschef har du det övergripande ansvaret för verksamheten och ansvarar för medarbetare, arbetsmiljö och ekonomi. I dina arbetsuppgifter ingår att leda verksamheten mot uppsatta mål samt arbete med budget och ekonomisk uppföljning. Du arbetar nära dina chefskollegor och ingår i en ledningsgrupp med nära stöd och uppbackning av stab och områdeschef.

Uppsala kommuns hälso- och sjukvårdsorganisation hanterar försörjningen av legitimerad personal i verksamheterna för att utveckla områdets uppdrag och ta tillvara resurser på ett effektivt sätt. Verksamhetschefen för HS-uppdraget i ditt område blir också en nära kollega. 

Vi erbjuder:  
Utvecklingsmöjligheter för dig som ledare
Vård- och omsorgsförvaltningen i Uppsala tillhör en av de största förvaltningarna i Sverige och dina utvecklingsmöjligheter som verksamhetschef hos oss är mycket goda. Tillsammans med din områdeschef arbetar vi fram din individuella kompetensutvecklingsplan för hur du vill navigera dig framåt att utvecklas i ditt ledarskap. Handledning och mentorskap har du även att tillgå i ditt ledarskap.
Flexibilitet
Du styr själv över din arbetstid inom den ram som är överenskommet med områdeschef.

Trygghet
Vi är en trygg och stabil arbetsgivare där stödet aldrig är långt bort.

Din bakgrund

Vi söker dig med erfarenhet av arbete som chef med personalansvar alternativt har du annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig, är din ledarerfarenhet från äldreomsorgen så är det meriterande.

Är du en inspiratör med stor vilja att utveckla omsorgen om våra äldre så är du väldigt intressant för oss. Vi letar helt enkelt efter dig som har engagemang och förståelse för såväl ledarskap som förbättringsarbete och som vill fortsätta att driva utvecklingsarbetet framåt med viljan att bli det boende där äldre trivs allra bäst.

Vi ser även gärna att du har vidareutbildning inom ledarskap och organisationsutveckling samt erfarenhet av systematiskt arbetsmiljöarbete och ekonomiskt ansvar.

Du har högskoleexamen inom ett område som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten, exempelvis socionomprogrammet, personalvetarprogrammet, sjuksköterska, arbetsterapeut, fysioterapeut eller annan högskoleutbildning som omfattar minst 180 högskolepoäng och har en inriktning mot socialt arbete, socialpedagogik eller beteendevetenskap. Du har goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift och är van att arbeta i Officepaketet.

Som ledare skapar du goda förutsättningar för delaktighet för medarbetare, närstående och våra äldre i ditt arbete med utveckling av verksamheten. Du tar ansvar och driver ditt arbete framåt samt brinner du för att göra skillnad. Vidare har du förmågan att se frågor i ett större perspektiv och förstår både ekonomiska samband, samspelet med politiken och vilka övriga faktorer som leder till en välmående verksamhet där både personal, boende och anhöriga trivs. Vi värdesätter att du är lyhörd och coachande och vi ser fram emot att du bidrar till vår utveckling med glädje och kunskap.

Vi alla ser fram emot att få börja jobba med dig och ser med glädje fram emot din ansökan!

Upplysningar
Har du frågor gällande tjänsterna, kontakta: 
Områdeschef Petra Gretener 018- 727 02 31

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen, kontakta:
HR-Specialist Jessica Ededal, 018-727 12 92

Facklig företrädare:
SRR/SACO Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34
Fysioterapeuterna Ewa Larsson, 018-727 72 01
Sveriges Arbetsterapeuter Eva-Carin Lindgren, 018-727 84 93
Vision Karin Lundborg, 018-727 24 39 
Vårdförbundet Kristian Hjertén, 072-210 72 95
Kommunal, 010-442 82 02

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Mer information om vår organisation hittar du på www.uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet