Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Handläggare skolpliktsbevakning till Uppsala kommun

Diarienr:
UBN-2024-01637
Arbetsplats:
Enheten för elevnära insatser
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Har du erfarenhet av arbete med utbildningsfrågor och kunskaper om skolans styrdokument? Vill du använda din kompetens till att handlägga och utreda ärenden om skolplikt, samt ta fram underlag för beslut? Då har du chansen här! 

Inom avdelningen för barn- och elevhälsa finns enheten för elevnära insatser där arbetsgruppen för skolpliktsbevakning är placerade. I kommunens ansvar för skolpliktsbevakning ingår att ta emot, handlägga och följa upp anmälningar om upprepad eller längre frånvaro från skolor. Inom skolpliktsbevakningen utreds också var elever som inte är inskrivna i någon skola i Uppsala kommun befinner sig. Skolpliktsbevakningen utreder och bereder ärenden till grundskoleutskott och redovisar efterfrågad aktuell statistik till utbildningsnämnden.

Vi har våra arbetsplatser på Fyrisborg 1 i öppna kontorslandskap men med goda möjligheter till distansarbete hemifrån.

Ditt uppdrag

I arbetet ingår att arbeta med handläggning och utredning av varierande omfattning och komplexitet gällande skollagens skrivningar om skolplikt samt att ta fram underlag för beslut. Uppdraget utgår från hemkommunsnivå vilket innebär att arbetet sker både mot den kommunala och den fristående huvudmannen inom grundskola.

Det ingår även att både internt och externt informera om gällande lagar och regler, analysera och bedöma olika typer av underlag samt applicera gällande lagstiftning eller regelverk på inkommande ärenden. Utifrån en bedömning kan det även bli aktuellt med möten med vårdnadshavare, elev, skola och andra relevanta aktörer.

Din bakgrund

Vi söker dig som har utbildning till specialpedagog och/eller samhällsvetenskaplig utbildning med inriktning statsvetenskap eller juridik. Har du utbildning inom skoljuridik är det meriterande. För att lyckas i det här uppdraget ser vi att du har erfarenhet av arbete med utbildningsfrågor och kunskaper i skolans styrdokument. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med skolpliktsfrågor och särskilt stöd samt har kunskaper i juridiska frågor. Det är ett krav att du har goda kunskaper i svenska och engelska. 

Som person är du bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Du har lätt att fatta beslut utifrån tillgänglig information och agera därefter. Du kommunicerar väl med andra och har god förmåga att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera till mottagaren. Vidare är du lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker. Dessutom är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete samtidigt som du är flexibel och ser möjligheter i förändringar. 

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Ulrika Nissemark, enhetschef, 018-727 22 80
Lisa Pontén, handläggare skolpliktsbevakningen, 018-727 82 74
Victoria Fordner, handläggare skolpliktsbevakningen, 018-727 19 07.

Fackliga företrädare: 
Akademikerförbundet SSR/saco, Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34
Vision, Tommy Törnberg, 018-727 17 44.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 26 59.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 20 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet