Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Hållbarhetssamordnare projekt till Uppsala Kommun Skolfastigheter AB

Diarienr:
SFB-2024-00119
Arbetsplats:
Uppsala kommun Skolfastigheter AB
Förvaltning:
Kommunala bolag
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vill du vara med och utveckla Uppsala? Nu söker vi en driven och kvalitetsmedveten hållbarhetssamordnare till område projekt. Brinner du för hållbarhet, är initiativtagande och gillar att samverka med andra? Sök och bli vår kollega! 

Uppsala kommun Skolfastigheter befinner sig i en spännande fas då Uppsala växer och vi har ett viktigt uppdrag i att försörja kommunen med förskolor och skolor. Skolfastigheter har en stor projektportfölj där vi under flera år framöver kommer bygga och underhålla för över 1 mdkr per år. 

Du blir en del av vår drivna och kompetenta hållbarhetsgrupp med fyra kollegor som tillhör avdelning hållbarhet. Den leds av hållbarhetschefen och du rapporterar till vår hållbarhetansvarige teamledare.

Ditt uppdrag

Som hållbarhetssamordnare projekt blir ditt uppdrag att samordna, förvalta och utveckla Skolfastigheters hållbarhetsarbete inom området projekt. Fokus kommer att vara inom område resurseffektivitet och miljöcertifiering. Du kommer att arbeta i hela byggprocessen från projektansvariga till byggarbetsplatsen. Du har även kontakt med externa intressenter och representerar Skolfastigheter i olika typer av branschsamverkan. 

Dina arbetsuppgifter i huvudsak: 

  • Leda arbetet med att minska mängden byggavfall inom koncernen samt att implementera en rad förbättringar i byggprocessen och implementera rutiner för avfallsrevisioner för att tillse att framtagna verktyg för avfallsminimering och källsortering används i projekten.
  • Hantera och samordna miljörelaterade certifiering och miljökrav i enlighet med gällande regelverk och standarder och ansvara för att samla in och dokumentera nödvändig information för miljöcertifieringsprocessen.
  • Analysera och föreslå åtgärder för att minska vår klimatpåverkan och arbeta med Skolfastigheters Klimatfärdplan.
  • Ansvara för klimatberäkningar och analysera miljöpåverkan genom hela livscykeln för byggnader, från materialval och produktion till användning och avveckling.
  • Samarbeta med projektteam, arkitekter och entreprenörer för att integrera hållbarhetsaspekter i planering och utförande av projekt.
  • Omvärldsbevakning gällande nyheter inom hållbarhetsområdet.
  • Företräda Skolfastigheter i externa sammanhang och dialoger kring miljö- och klimat, till exempel samarbeta med kommunen och systerbolag och andra allmännyttiga bolag kring gemensamma möjligheter och utmaningar.

 

Din bakgrund

För att vara framgångsrik i denna roll vill vi att du har tidigare erfarenhet av att självständigt arbeta med hållbarhetsfrågor, likaså om du har erfarenhet av att arbeta med resurseffektivitet eller certifiering av miljöbyggnad eller svanen. En stor fördel är om du har erfarenhet från bygg- och fastighetsbranschen, detta är dock inte krav. Du har en teknisk utbildning på YH-, högskole- eller civilingenjörsnivå och har erfarenhet av praktiskt miljöarbete och avfallsfrågor. Om du även har kunskaper inom miljölagstiftning är det meriterande.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är kommunikativ, strukturerad, noggrann, drivande och ansvarstagande. För att du ska trivas i din roll är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga samt en förmåga att påverka och entusiasmera andra på ett ödmjukt sätt. Rollen innebär många kontaktytor och varierande arbetsuppgifter, därför är det viktigt att du är flexibel och har goda kommunikativa kunskaper.

För oss är det viktigt att du delar vår värdegrund:
Vi är engagerade, vi visar respekt, vi tar ansvar.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Therese Lundborg, affärsområdeschef projekt och hållbarhetschef, 018-727 20 86.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 26 59.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

På Skolfastigheter får du möjlighet att arbeta i en modern, aktivitetsbaserad miljö. Du blir del av en kultur som uppmuntrar utveckling och präglas av gemenskap och glädje. Hos oss möts du av ett välkomnande och öppet klimat där vi skapar förutsättningar för framgång tillsammans.

Långsiktighet och hållbarhet präglar våra byggprojekt, och givetvis även vår arbetsmiljö. Våra medarbetare ska kunna ha en balanserad vardag och hälsa både på och utanför jobbet. Därför erbjuder vi flexibla arbetstider, hälsofrämjande förmåner och möjlighet att arbeta delvis på distans.

Mer information om vår organisation hittar du på skolfastigheter.uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet