Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Hållbarhetsansvarig till Uppsala kommun Skolfastigheter AB

Diarienr:
SFB-2024-00117
Arbetsplats:
Uppsala kommun Skolfastigheter AB
Förvaltning:
Kommunala bolag
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Har du ett gediget intresse för hållbarhetsfrågan och vill verka i en roll där du med ditt engagemang får möjlighet att göra avtryck, driva förändring och utveckling på riktigt? Då borde du läsa vidare här! 

Här ges du en unik möjlighet att både påverka och samtidigt skaffa dig värdefulla erfarenheter och kontaktvägar i bygg- och fastighetsbranschen. Var med och driv utvecklingen framåt på resan mot att bygga framtidens skolor!

Uppsala kommun Skolfastigheter befinner sig i en spännande fas då Uppsala växer och vi har ett viktigt uppdrag i att försörja kommunen med förskolor och skolor. Skolfastigheter har en stor projektportfölj där vi under flera år framöver kommer bygga och underhålla för över 1 mdkr per år. 

Som hållbarhetsansvarig tillhör du hållbarhetsavdelningen där du blir övergripande ansvarig för att både hålla ihop, leda och utveckla hållbarhetsarbetet. Hållbarhetsavdelning leds av hållbarhetschefen. 

Ditt uppdrag

Du kommer att arbeta i hela byggprocessen från enhetschefer till byggarbetsplatsen. Du har även kontakt med externa intressenter och representerar skolfastigheter i olika typer av branschsamverkan. Du blir en del av vår drivna och kompetenta hållbarhetsgrupp med fyra kollegor som tillhör avdelning Hållbarhet som leds av Hållbarhetschefen och du rapporterar till vår Hållbarhetansvarige teamledare.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak:

  • Ansvara, leda och samordna det dagliga arbetet på hållbarhetsavdelningen.
  • Analysera och föreslå åtgärder för att minska vår klimatpåverkan och leda arbetet med att ta fram Skolfastigheters Klimatfärdplan.
  • Leda arbetet med att utveckla och implementera en hållbarhetsstrategi för Skolfastigheter.
  • Ansvara för att det systematiska hållbarhetsarbetet utvecklas och förbättras; implementera processer, arbetssätt, rutiner och stödsystem som uppfyller miljö- och hållbarhetskrav.
  • Skapa en hållbarhetsagenda med tydlig koppling till lönsamhet, socialt ansvarstagande, miljöhänsyn och varumärke.
  • Koordinera arbetsuppgifter, projekt och kollegor för att klara hållbarhetsmålen genom att proaktivt samarbeta med medarbetare i olika delar av bolaget.
  • Företräda Skolfastigheter i externa sammanhang och dialoger kring miljö- och klimat, till exempel samarbeta med kommunen och systerbolag, relevanta externa forum och andra allmännyttiga bolag kring gemensamma möjligheter och utmaningar.
  • Leda ett hållbarhetsråd med medlemmar från bolagets alla olika avdelningar.

 

Din bakgrund

För att vara framgångsrik i denna roll söker vi dig som har cirka fyra års erfarenhet av att du tidigare självständigt arbeta med hållbarhetsfrågor, en stor fördel är om du har erfarenhet från bygg- och fastighetsbranschen, detta är dock inte krav. Vidare har du vana av systematiskt och strategiskt miljöarbete, gärna kopplat till klimat, avfall och bygg. Vi vill att du tidigare i din roll varit chef eller teamledare och känner dig trygg i att leda andra.

Du har en teknisk utbildning på YH-, högskole- eller civilingenjörsnivå och har erfarenhet av praktiskt miljöarbete. Har du arbetat med projektering är det meriterande. Likaså om du har erfarenhet av att arbeta med resurseffektivitet eller certifiering av miljöbyggnad eller svanen.

Du drivs av att arbeta med och leda förbättrings- och utvecklingsarbete, och är kanske redan idag den som tar fram rutiner och utvecklar arbetssätt. Du är självgående och van att arbeta självständigt med rapportering och analysera data, samtidigt som du gärna samarbetar med andra. Du är noggrann och tycker att det är viktigt med detaljer samtidigt som du har god förmåga att lyfta blicken och se helheten. I ditt arbete är du initiativtagande, strukturerad och kvalitetsmedveten. Du har dessutom förmågan att leda och samordna samt har lätt för att skapa relationer. Rollen innebär många kontaktytor och varierande arbetsuppgifter, därför är det viktigt att du är flexibel och har goda kommunikativa kunskaper. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och din samarbetsförmåga.

För oss är det viktigt att du delar vår värdegrund:
Vi är engagerade, vi visar respekt, vi tar ansvar.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Therese Lundborg, affärsområdeschef projekt och hållbarhetschef, 018-727 20 86.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 26 59.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

På Skolfastigheter får du möjlighet att arbeta i en modern, aktivitetsbaserad miljö. Du blir del av en kultur som uppmuntrar utveckling och präglas av gemenskap och glädje. Hos oss möts du av ett välkomnande och öppet klimat där vi skapar förutsättningar för framgång tillsammans.

Långsiktighet och hållbarhet präglar våra byggprojekt, och givetvis även vår arbetsmiljö. Våra medarbetare ska kunna ha en balanserad vardag och hälsa både på och utanför jobbet. Därför erbjuder vi flexibla arbetstider, hälsofrämjande förmåner och möjlighet att arbeta delvis på distans.

Mer information om vår organisation hittar du på skolfastigheter.uppsala.se.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet