Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Redovisningschef till Uppsala kommunkoncern

Diarienr:
KSN-2024-00514
Arbetsplats:
Redovisning och rapportering
Förvaltning:
Kommunledningskontoret
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du en van ledare som gillar att samordna och utveckla processer och medarbetare? Gillar du att ha överblick och fatta beslut som för verksamheten framåt? Vill du leda, utveckla och samordna redovisningsfrågor inom Uppsala kommun och kommunkoncern? Då kan du vara den vi söker till tjänsten som redovisningschef!

Uppsala kommun rekryterar nu en Redovisningschef som vill driva utvecklingsarbetet framåt i kommunen. Du kommer att arbeta tillsammans med ett dedikerat team för att uppnå resultat och göra en positiv inverkan.

I rollen som redovisningschef har du en central roll i att säkerställa efterlevnad av både kommunala redovisningslagar (KL, LKBR, RKR) och privata sektorregler (ÅRL, BFL och Bokföringsnämndens K3-regelverk) i Uppsala kommunkoncern.

Du leder redovisningsenheten på drygt 30 medarbetare. Av dessa har du direkt personalansvar för tio personer varav en är gruppchef med ansvar för övriga medarbetare. Du rapporterar till kommunens ekonomidirektör och ingår i ekonomstabens gemensamma ledningsgrupp. Utifrån behov kan du även komma att företräda staben i verksamhetsövergripande referens-, arbets- och styrgrupper.

Ditt uppdrag

I rollen som redovisningschef så företräder du kommunen utåt mot revisorer och deltar i flera spännande externa nätverk. Du samverkar inåt i första hand mot ekonomichefer för nämnder och dotterbolag där du och redovisningsenheten ansvarar för de finansiella delarna av månadsrapportering, delårs- och årsbokslut. Dessutom har du ansvar för de löpande processerna inom områden som kund- och leverantörsredovisning, moms, skatt samt övrig redovisning.

I denna roll blir du både expert och beslutsfattare inom redovisningens komplexa områden och stöttar medarbetarna igenom coachning och vägledning. Du kommer även att företräda och svara på frågor av olika karaktär från media, allmänhet och kollegor.

Eftersom Uppsala kommun är en stor och politiskt styrd organisation med många dotterbolag och nämnder så kommer du även arbeta med ärendehantering till styrelser och nämnder med ansvar för både innehåll och föredragning samt löpande rapportering till externa parter så som SKR, Skatteverket, Bolagsverket, SCB och EU-myndigheter.

Din bakgrund

För att trivas i rollen söker vi dig som har universitets-/högskoleutbildning inom ekonomi, juridik eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Du har gedigen erfarenhet från redovisningsarbete och gillar att vara fullt uppdaterad kring gällande lagstiftning liksom rekommendationer från RKR, bokföringsnämnden och de internationella standarder dessa utgår från. Vi ser även att du har tidigare ledarskapserfarenhet och trivs i den typen av roll. Vidare så är det meriterande om du har arbetat i revisionsbranschen samt har tidigare vana från arbete i ledningsgrupp, gärna i en större organisation.

Arbetet kräver att du har mycket goda/djupa kunskaper kring redovisningslagstiftning och tillämpad redovisning inklusive skatt och moms. Det är även viktigt att du har erfarenhet av att använda vanliga administrativa system och kontorsapplikationer.

För att bli framgångsrik i rollen söker vi dig som kan driva förändringar och leverera resultat. Du är också lyhörd och har god samarbetsförmåga för att effektivt arbeta med olika intressenter, kollegor och medarbetare. Med din goda kommunikationsförmåga är du skicklig på att engagera och motivera ditt team. Du är pedagogiskt lagd och tar gärna utmaningen att övertyga andra yrkesgrupper om vikten av att följa regler. Dessutom är du kapabel att fatta beslut baserat på tillgänglig information och agera snabbt och effektivt. Som ledare är du skicklig på att organisera, planera och prioritera ditt arbete. Slutligen har du förmåga till helhetssyn och kan se frågor i ett större perspektiv.

Upplysningar

I denna rekrytering samarbetar Uppsala kommun med Poolia. Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta rekryteringskonsult
Emma Hinttu, 073-2504919 eller emma.hinttu@poolia.se

Välkommen med din ansökan via poolia.se: Ansök (poolia.se)

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR, Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34
Akavia, Jonny Eliasson, 018-727 22 12
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49

Har du frågor du vill ställa direkt till Uppsala kommun, kontakta Kajsa Angerdal på enheten för kompetensförsörjning: 072-593 28 06

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi, upphandling och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, trygghet, säkerhet och beredskap, samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att samordna och driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse