Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Enhetschef ekonomiskt bistånd - vikariat

Diarienr:
AMN-2024-00061
Arbetsplats:
Socialtjänst - ekonomiskt bistånd
Förvaltning:
Arbetsmarknadsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Har du erfarenhet av arbete som ledare och myndighetsutövning inom socialtjänsten och vill vara en del av en ledningsgrupp där vi arbetar tillsammans, är nyskapande och gör skillnad? Välkommen med din ansökan!

Avdelning socialtjänst - ekonomiskt bistånd inom Arbetsmarknadsförvaltningen består av mottagningen, sex utredningsenheter, administration och service, enheten samordning för arbete samt verksamhetsnära stöd. Avdelningens huvudsakliga uppgift är att utreda rätten till ekonomiskt bistånd i både nya och löpande ärenden samt stötta den enskilde till egen försörjning. Myndigheten bedriver utvecklingsprojekt och arbetar kontinuerligt med metodutveckling. Vår viktigaste uppgift är att balansera gott bemötande med rättssäker handläggning och stöd till egen försörjning.

Enhet 5 består av 17 socialsekreterare, en gruppledare och en enhetschef.
Vi arbetar aktivt med att varje individ ska bemötas med respekt och professionalitet och att alla våra ärenden ska hanteras med högt ställda krav på rättssäkerhet. Förvaltningen och avdelningarna har ett tydligt jämställdhetsfokus vilket ska avspeglas i våra arbetssätt.

Ditt uppdrag

Som enhetschef ansvarar du för att enhetens målsättningar uppnås. Med ditt ledarskap har du förmåga att utveckla verksamheten för att skapa förutsättningar för effektiva arbetssätt, engagemang, delaktighet och arbetsglädje. Du har ledningsansvar för enhetens verksamhet, ekonomi och för de cirka 18 medarbetare som ingår i enheten. Du ansvarar även för enhetens systematiska arbetsmiljöarbete som vi lägger stor vikt vid. Som enhetschef ingår du i avdelningens ledningsgrupp.

Du arbetar i och representerar avdelningen i olika samverkansgrupper och nätverk, såväl interna som externa.

Som chef i Uppsala kommun har du stöd från kommunledningskontorets staber när det gäller bland annat ekonomi, HR, kommunikation, arbetsmiljö/rehabilitering, IT och fastigheter. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din bakgrund

Vi söker dig som har erfarenhet av arbete där ledarskap ingått och som har universitets-/högskoleexamen inom beteendevetenskapligt område eller likvärdig utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. 

Vidare ser vi att du har erfarenhet av myndighetsarbete inom socialtjänsten gärna inom försörjningsstöd. Det är meriterande om du har kunskaper och erfarenheter av arbete med arbetsmarknads- och arbetsmiljöfrågor. Det är även en fördel om du har MI utbildning. 

För att lyckas i uppdraget behöver du ha goda kunskaper om socialtjänstlagen och mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Som ledare tar du ansvar för ditt uppdrag och driver arbetet framåt för att, tillsammans med dina medarbetare, nå goda resultat. Vi förutsätter att du samarbetar med andra på ett lyhört och smidigt sätt och att du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Det är viktigt att du har ett förhållningssätt som innebär att du ser till helheten och kan sätta saker i ett större sammanhang. Vidare är du tydlig och säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten, kontakta:
Tillförordnad avdelningschef Zinver Zand 018-727 63 07

Facklig företrädare:
Akademikerförbundet SSR/SACO Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34              Kommunal, 010-442 82 09 
Vision Tommy Törnberg, 018-727 17 44
Akavia Jonny Eliasson, 018-727 22 12

Har du frågor om rekryteringsprocessen, kontakta:
HR-specialist Jessica Ededahl 018-727 12 92 

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till arbetsmarknadsförvaltningen. Här arbetar vi med arbetsmarknadsinsatser, försörjningsstöd, vuxenutbildning, konsumentfrågor och introduktion av nyanlända. Målet är att alla ska erbjudas möjlighet till egen försörjning. Därför arbetar vi nära näringslivet och arbetslivets parter för att öka möjligheten för personer att etablera sig på arbetsmarknaden.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad Omfattning: 100 % Tillträde: 2024-04-15 eller enligt överenskommelse till och med 2025-05-31 Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet