Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Kurator till Pluggparadiset, Skyttorp skola och Vattholma skola

Diarienr:
UBN-2024-00836
Arbetsplats:
Pluggparadiset, Skyttorp skola, Vattholma skola
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Som kurator är du en viktig del i det främjande och förebyggande arbetet för elevernas hälsa, utveckling och lärande. Du får möjlighet att samverka med elever och vårdnadshavare, personal samt skolledning och myndigheter utanför skolan. Låter det intressant? Då ska du läsa vidare och söka jobbet redan idag!

Pluggparadiset är en kommunal F-6 skola. Skolan ligger i en naturskön miljö med närhet till Fyrisån och bad, elljusspår och bibliotek. Skolan har ett fritidshem, uppdelat i tre avdelningar, som är väl integrerad med övrig skola. Skolan har cirka 45 medarbetare med god utbildning och erfarenhet för sitt arbetsområde. Pluggparadiset är en skola där elever och medarbetare trivs och mår bra. Skolan har ett högt söktryck vilket gör att vi har maximalt antal elever i de flesta klasserna, det vill säga 28 elever per klass. Skolan leds av en rektor och biträdande rektor och är organiserad i en arbetsorganisation och i en utvecklingsorganisation. Skolan har ett väl fungerande elevhälsoteam.

Du kommer ha din anställning på Pluggparadiset där du arbetar 50%, resterande 50% fördelas på Skyttorp och Vattholma skolor.

Här kan du läsa mer om Pluggparadiset
Här kan du läsa mer om Skyttorp skola
Här kan du läsa mer om Vattholma skola

Ditt uppdrag

Som skolkurator kommer du att vara en del av den samlade elevhälsan som arbetar främjande och förebyggande i samarbete med lärarna för elevernas bästa. Du kommer att arbeta med psykosociala insatser direkt riktade till enskilda eller grupper av elever.

Din bakgrund

Vi söker dig som har socionomexamen eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms som relevant för tjänsten. Har du vidareutbildningar relevanta för kuratorsyrket ses det som meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete som kurator inom skolan och samarbete med barn och unga. Arbetet kräver att du har mycket god svenska i tal och skrift. Det är en fördel om du har god kännedom om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF). 

Som person är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Jobbet passar dig som samarbetar och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Annelie Hindstam, rektor, 076-721 69 61.

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR, Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34
Vision, Tommy Törnberg, 018-727 17 44.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 20 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet