Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Boendeassistent till Uppsala kommun

Diarienr:
OSN-2023-00761
Arbetsplats:
Arbete och bostad
Förvaltning:
Vård- och omsorgsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vill du ha ett utvecklande och utmanande jobb där du får göra skillnad på riktigt? Som boendeassistent hos oss på arbete och bostad skapar du en meningsfull, fungerande och självständig vardag för andra. Låter det intressant? Varmt välkommen med din ansökan! 

Verksamheterna riktar sig till personer från 21 år och uppåt med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Ett biståndsbeslut ska ligga till grund för insatsen enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) 9§9. Brukarna bor i en egna lägenheter med närhet till basen där personalen utgår ifrån. Målet med brukarens insats är att denne skall få ett så självständigt liv som möjligt. Stödet utformas efter varje brukares behov. Målet är att få en bra vardag och att brukaren ska uppleva trygghet.

Ditt uppdrag

I dina arbetsuppgifter som boendeassistent ingår att tillgodose den enskildes behov av en trygg tillvaro, motivera och medverka vid olika fritidsaktiviteter samt att arbeta motiverande och att arbeta med struktur och rutiner enligt genomförandeplaner. Du ser till varje enskild persons behov för att säkerställa att vardagen blir så förutsägbar, trygg och glädjefylld som möjligt. Du förväntas hålla kontakt med andra aktörer i brukarens nätverk.

Du förväntas arbeta oregelbundna tider enligt rullande schema.

Din bakgrund

Vi söker dig som som har gymnasieexamen inom vård och omsorg, vuxenutbildning inom vård och omsorg, omvårdnadsutbildning som motsvarar undersköterskekompetens eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för uppdraget. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med omsorg av personer med funktionsnedsättning och kunskaper i lågaffektivt bemötande. Arbetet kräver goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och det är en fördel om du har B-körkort. Har du datorkunskaper och kunskaper i att dokumentera är det meriterande. 

Som person har du en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat och är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Dessutom har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Bilgen Öz Nilsson, verksamhetschef, 018-727 74 51.

Facklig företrädare: Kommunal, 010-442 82 04.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 26 59.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Vi arbetar med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Målet är att de ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt.

Vård- och omsorgsförvaltningen är en av Sveriges största arbetsgivare inom kommunal vård och omsorg. Här arbetar cirka 7 500 medarbetare utifrån vår värdegrund – göra skillnad, arbeta tillsammans och välkomna nyskapande. Hos oss finns stora möjligheter att ta eget ansvar, utvecklas och bidra med sin kompetens. Vi strävar mot en organisationskultur med en tilltro till varandra och en stolthet över verksamheten.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Arbeta inom vård och omsorg - Uppsala kommun

Inom vård- och omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet