Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Biträdande rektor för sfi

Diarienr:
AMN-2023-00282
Arbetsplats:
Utbildnings- och jobbcenter
Förvaltning:
Arbetsmarknadsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Har du högskoleutbildning med pedagogisk inriktning och är intresserad av ledarskap? Vi på Utbildnings- och jobbcenter söker nu en biträdande rektor för sfi. Hos oss får du arbeta tillsammans och göra skillnad - på riktigt. Välkommen med din ansökan!

Utbildning i svenska för invandrare (sfi) är en del av verksamheten på Utbildnings- och jobbcenter inom Uppsala kommuns arbetsmarknadsförvaltning.  Idag läser cirka 700-800 elever sfi på Utbildnings- och jobbcenter. Verksamheten bedrivs i Boländerna och i Gottsunda.

Här kan du läsa mer om Utbildnings- och jobbcenter

Ditt uppdrag

Som biträdande rektor arbetar du på uppdrag av rektor och du har ansvar för delar av sfi-verksamheten. Tillsammans med rektor driver du den pedagogiska utvecklingen och det systematiska kvalitetsarbetet. På Utbildnings- och jobbcenter finns också ett lärcentrum som tar emot elever i behov av stöd från hela Uppsalas vuxenutbildning. Uppdragen som delegeras kan förändras över tid, men kan till exempel komma att innebära:

  • schemaläggning
  • personalplanering, rekrytering och rehabilitering
  • medarbetar- och lönesamtal
  • systematiskt arbetsmiljöarbete och kvalitetssäkring av verksamheten
  • pedagogisk ledning och personalansvar

Som biträdande rektor vill vi att du företräder kommunen på ett förtroendeingivande och positivt sätt. Du sätter medborgarnyttan i fokus och för dialog med dina medarbetare om mål och planer så att de förstår sin roll och betydelse för helheten. Det är också viktigt att du står för gemensamma värderingar och är en förebild för dina medarbetare. Du uppmuntrar dina medarbetare till nyfikenhet, kreativitet och samverkan och synliggör såväl den enskilde medarbetaren som arbetslaget.

Din bakgrund

Vi söker dig som har pedagogisk högskoleutbildning eller annan motsvarande högskoleutbildning. Avslutad eller påbörjad rektorsutbildning är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete som chef/skolledare inom sfi eller annan vuxenutbildning och/eller skolverksamhet. Det är även meriterande om du har erfarenhet av arbete i elevhälsoteam, systematiskt arbetsmiljö- och kvalitetsarbete och/eller utvecklingsarbete. Du behöver ha god kännedom om skolans styrdokument och goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska. 

Vi söker dig som har god ledarskapsförmåga och som drivs av att utveckla verksamhet och medarbetare. Du är bra på att strukturera och planera samt tar ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat. Du är en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du tycker om att samverka med interna och externa nätverk och kontakter samt att skapa långsiktiga relationer.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Jesper Hedin, rektor, 018 - 727 22 22

Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av HR-specialist Helena Persson Brage, 018-727 67 05

Facklig företrädare:
Sveriges Skolledare, Johanna Wallin, 018-727 63 21

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till arbetsmarknadsförvaltningen. Här arbetar vi med arbetsmarknadsinsatser, försörjningsstöd, vuxenutbildning, konsumentfrågor och introduktion av nyanlända. Målet är att alla ska erbjudas möjlighet till egen försörjning. Därför arbetar vi nära näringslivet och arbetslivets parter för att öka möjligheten för personer att etablera sig på arbetsmarknaden.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: 2024-02-12 eller enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet