Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Systemförvaltare

Diarienr:
KSN-2023-02495
Arbetsplats:
IT-staben, enheten för gemensamma verksamhetssystem
Förvaltning:
Kommunledningskontoret
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du en engagerad och driven person med eftergymnasial IT-utbildning eller erfarenhet från systemförvaltning, drift och support? Då kan detta vara tjänsten för dig!

Kommunledningskontorets IT-stab är en central stab som har helhetsansvar för hela kommunens IT-miljö och vi arbetar strategiskt, styrande och stödjande. Vi finns nära verksamheterna och bidrar till att tidigt identifiera IT-relaterade behov och har en hög förståelse för de verksamhetsbehov som finns inom organisationen.

Till enheten för gemensamma verksamhetssystem söker vi nu en kollega. Vi arbetar nära kommunens verksamheter och känner stolthet över att få bidra till viktiga samhällsfunktioner.

Vi har vår hemvist i kommunens nya stadshus som ligger precis intill resecentrum i Uppsala. Vi arbetar aktivitetsbaserat med möjlighet att arbeta delvis på distans. Välkommen med din ansökan!

Ditt uppdrag

Som systemförvaltare arbetar du i en grupp som har hand om ett eller flera IT-system genom hela deras livscykel. Du deltar i upphandlingar och införandeprojekt, hjälper till med drift, underhåll, support och vidareutveckling och slutligen avveckling. Systemfloran är varierande men stöttar framför allt processer inom fastighetsförvaltning, trafik, lagerhantering och logistik.

Eftersom det sammantagna uppdraget är brett finns viss möjlighet att anpassa tjänsten efter person och kompetens. Det kan röra sig om att ha ett stort eget ansvar för ett eller flera system eller att stötta hela gruppen med spetskompetens inom specifika områden. Möjlighet kan också finnas att leda mindre tekniska projekt.

Din bakgrund

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom IT eller motsvarande kunskap/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer är relevant för tjänsten. Vi ser helst att du tidigare arbetat med systemförvaltning och/eller i en drifts- och supportorganisation. Teknisk IT-kunskap och förståelse är ett krav för att du ska lyckas i dina uppdrag. Vidare är det ett krav att du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska samt i Office-applikationer. 

Som person tar du gärna ansvar och egna initiativ samt har förmåga att driva ditt arbete framåt för att nå resultat. Du är nyfiken och ser nya uppdrag som en möjlighet till att utvecklas. Vidare uppskattar du att utreda frågor och är en fena på att strukturera, planera och prioritera dina arbetsuppgifter.

Eftersom du kommer att arbeta i ett team med andra systemförvaltare där uppdragen planeras och prioriteras av förvaltningsledare är det viktigt att du både kan jobba självständigt och i grupp, och är bekväm med att ta emot och följa instruktioner. Du har god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

För att lyckas med uppdraget behöver du ha lätt för att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer och ha förmåga att inhämta information både från IT-staben, andra verksamheter och från leverantörer.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Kaisa Vallo, gruppchef, 018-727 74 17

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR/SACO, Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34
Akavia, Jonny Eliasson, 018-727 22 12
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 67 05

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, trygghet, säkerhet och beredskap, samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att samordna och driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet