Från och med 11 maj råder eldningsförbud i Uppsala län. Läs mer om eldning och eldningsförbud.

Stäng

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Familjebehandlare till Gottsunda familjeenhet (vikariat)

Diarienr:
SCN-2023-00420
Arbetsplats:
Gottsunda familjeenhet
Förvaltning:
Socialförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Har du erfarenhet av behandlingsarbete med barn, ungdomar och deras familjer? Vill du vara med och bidra på ett konkret och viktigt sätt? Då kan jobbet som familjebehandlare hos oss på Gottsunda familjeenhet vara rätt för dig!

Gottsunda familjeenhet är en av tre familjeenheter inom Råd och stöd, socialtjänstens icke myndighetsutövande del i Uppsala kommun. familjeenheterna vänder sig till barn och ungdomar i åldern 0-20 år samt deras Föräldrar. gottsunda familjeenhet har ett nära samarbete med Sävja familjeenhet bland annat genom gemensamma veckovisa personalmöten. I Sävja/Gottsunda är vi totalt 17 familjebehandlare, en administratör samt en enhetschef.

Ditt uppdrag

Verksamhetens syfte är att i ett så tidigt skede som möjligt kunna ge familjer det stöd man behöver, samt att förhindra ytterligare problemutveckling. Du kommer att arbeta med familjer utifrån egenansökningar och med familjebehandling utifrån biståndsbeslut i nära samarbete med övrig socialtjänst. Du förväntas ha tät kontakt med föräldrar och stötta dem i sitt föräldraskap samt ingå i det familjecentrerade arbetet med Öppna förskolan, SFI och Regionens mödra- och barnhälsovård. I uppdraget ingå även att ta emot familjer akut/i en krissituation samt arbete med uppsökande föräldrastöd i nära samarbete med andra aktörer i närområdet

Din bakgrund

Vi söker dig som har socionomexamen eller annan högskoleutbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren. Har du Marte Meo-utbildning, grundläggande psykoterapiutbildning med inriktning mot familj, utbildning inom funktionell familjeterapi (FFT) eller utbildning i att arbeta med föräldrastödsprogram, exempelvis KOMET och Projekt support eller Tryggare barn ses det som meriterande. För att lyckas i arbetet behöver du ha erfarenhet av behandlingsarbete med barn, ungdomar och deras familjer, familjebehandling och av arbete i team. Vi ser gärna att du har erfarenhet av systemiskt familjearbete eller av arbete med barn och ungdomar med neuropsykiatrisk problematik samt deras familjer. Arbetet kräver att du har kunskaper i svenska i tal och skrift samt innehar B-körkort. Har du språkkunskaper utöver svenska och engelska ses det som positivt. Det är även meriterande om du har kunskaper inom dokumentation.

Som person är du empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vidare är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Jobbet passar dig som är lugn och samlad i olika situationer och kan fokusera på rätt saker. Sist men inte minst är du en flexibel person som kan se möjligheter i förändringar.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Stefan Enekvist, enhetschef, 018-727 49 33.

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR, Maria Person, 018-727 24 24
Vision, Sofia Venemalm 018-727 12 13.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning till och med 2024-12-31 Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet