Från och med 11 maj råder eldningsförbud i Uppsala län. Läs mer om eldning och eldningsförbud.

Stäng

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Familjebehandlare till Sävja familjeenhet

Diarienr:
SCN-2023-00419
Arbetsplats:
Sävja familjeenhet
Förvaltning:
Socialförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vill du ha ett arbete som är meningsfullt och gör skillnad för barn och deras familjer? Nu söker vi dig som gillar att vara ett stöd till familjer genom att arbeta för en varaktig och positiv förändring av den sociala livssituationen. Låter det som något för dig? Välkommen med din ansökan!

Sävja familjeenhet är en av tre familjeenheter inom Råd och stöd, socialtjänstens icke myndighetsutövande del i Uppsala kommun. Familjeenheterna vänder sig till barn och ungdomar i åldern 0-20 år samt deras föräldrar. Sävja familjeenhet har ett nära samarbete med Gottsunda familjeenhet bland annat genom gemensamma veckovisa personalmöten. I Sävja/Gottsunda är vi totalt 17 familjebehandlare, en administratör samt en enhetschef.

Ditt uppdrag

Som familjebehandlare kommer du att arbeta med barn och ungdomar i åldern 0-20 år samt deras föräldrar, du kommer att ha tät kontakt med föräldrar och stötta dem i sitt föräldraskap. I arbetet ingår att arbeta med att i ett så tidigt skede som möjligt kunna ge barn, ungdomar och familjer det stöd de behöver samt att förhindra ytterligare problemutveckling. Du kommer att arbeta med barn/ungdomar och deras familjer utifrån egenansökningar samt arbeta med familjebehandling utifrån biståndsbeslut i nära samarbete med socialtjänsten.  Det ingår även att arbeta utifrån modellen Barnsäkert i samarbete med Regionen och vara med i det familjecentrerade arbetet med öppna förskolan och regionens mödra- och barnhälsovård.

Din bakgrund

Vi söker dig som har socionomexamen eller annan högskoleutbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren. Har du systemteoretisk utbildning, grundläggande psykoterapi , Steg 1, utbildning inom våld i nära relation eller utbildning inom Signs of Safety ses det som meriterande. För att lyckas i arbetet behöver du ha erfarenhet av arbete med familjebehandling, behandlingsarbete med barn/ungdomar och deras familjer, uppsökande arbete och av arbete i team. Vi ser gärna att du har erfarenhet av systemiskt familjearbete och av samarbete med tolk. Arbetet kräver att du har kunskaper i svenska i tal och skrift samt innehar B-körkort. Det är även meriterande om du har kunskaper inom dokumentation.

Som person är du empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vidare är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Jobbet passar dig som samarbetar och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Sist men inte minst är du en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Stefan Enekvist, enhetschef, 018-727 49 33.

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24
Vision, Sofia Venemalm, 018-727 12 13.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet