Från och med 11 maj råder eldningsförbud i Uppsala län. Läs mer om eldning och eldningsförbud.

Stäng

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Erfaren kommunikatör till Uppsala Bostadsförmedling

Diarienr:
UBAB-2023-00250
Arbetsplats:
Uppsala Bostadsförmedling
Förvaltning:
Kommunala bolag
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du en erfaren kommunikatör med stor kunskap när det kommer till budskapsformulering och målgruppsanpassad kommunikation via digitala kanaler? Ser du fram emot möjligheten att kombinera strategiskt och operativt arbete i en organisation som jobbar för att göra skillnad i människors vardag? Då kan rollen som kommunikatör på Uppsala Bostadsförmedling vara något för dig! Ansök senast 11 juni 2023.

Bostadsförmedlingens uppdrag är att förmedla hyresrätter från privata och kommunala hyresvärdar i regionen genom en digital och modern förmedlingstjänst. Idag samarbetar vi med över 50 hyresvärdar och har sedan starten 2016 förmedlat över 40 000 bostäder. Sedan 2021 bedrivs även ett nära samarbete med den kommunala bostadsförmedlingen i Malmö – Boplats Syd. Samarbetet innebär att vi lär av varandra och att vi tillsammans utvecklar och förvaltar gemensamma system och processer.

Som kommunikatör på Uppsala Bostadsförmedling fyller du en viktig funktion såväl internt som i samarbetet med Boplats Syd. Du erbjuds utvecklande arbetsuppgifter och kommer få stora möjligheter att påverka bolagets interna och externa kommunikationsarbete.

Ditt uppdrag

Du blir en del av avdelningen Marknad och kommunikation där du ingår i ett team med två andra kommunikatörer, en marknadskoordinator och en hyresvärdsansvarig. Du kommer vara en nyckelperson i såväl det interna som externa kommunikationsarbetet och arbetar både strategiskt och operativt med olika kommunikationsfrågor. I din roll ingår bland annat att producera och publicera målgruppsanpassad information, pressmeddelanden och nyheter. Du kommer att vara redaktör för bolagets webbplats och proaktivt arbeta för att stärka varumärket genom behovsanpassade insatser. Du kommer även att utbilda och sprida kunskap i diverse kommunikationsfrågor internt på bolaget. Utifrån aktuella verksamhetsfrågor planerar och upprättar du kommunikationsstrategier och kommunikationsplaner.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • skriva och redigera texter kopplat till verksamheten
 • proaktivt mediearbete där du planerar, formulerar och för ut bolagets frågor via media på ett effektivt sätt
 • skapa och publicera innehåll på den externa webbplatsen
 • målgruppsanpassa budskap och göra kanalval
 • internt vara kommunikationsstöd för ledning och övriga verksamheten
 • agera beställare och kravställare för kommunikationsdelarna i olika projekt och processer.

 

Din bakgrund

Vi söker dig som har

 • avslutad treårig universitets- eller högskoleutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap, marknadsföring eller annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
 • några års yrkesmässig erfarenhet av strategiskt och operativt kommunikationsarbete
 • mycket god förmåga att utrycka dig på svenska och engelska, både i tal och skrift
 • erfarenhet av att formulera målgruppsanpassat innehåll för olika kanaler
 • erfarenhet av webbpublicering.

För att lyckas i rollen behöver du kunna arbeta både självständigt och i grupp där du tillsammans med dina kollegor bidrar för att utveckla bolagets interna och externa kommunikation. Du tar stort eget ansvar för dina arbetsuppgifter samtidigt som du trivs i sammanhang där du behöver samarbeta tillsammans med kollegor och funktioner i andra delar av organisationen.

Du är trygg och övertygande i din yrkesroll och är en mycket god skribent som är skicklig på att formulera budskap för olika kanaler. Du har förmågan att bryta ner och förklara komplexa problem på ett enkelt sätt och du förstår vikten av att anpassa kommunikation utifrån olika målgruppers behov och förutsättningar.

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

 • arbete med sociala medier
 • projektledning
 • proaktivt arbete gentemot press och media
 • webb- och målgruppsanalys.

 

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Tala Raha, chef Marknad & kommunikation, 018-727 13 23.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Mer information om vår organisation hittar du på bostad.uppsala.se

Vi som jobbar på Bostadsförmedlingen sitter i moderna lokaler precis intill centralstationen i Uppsala. Vi tror på en bra och hälsosam balans mellan yrkesliv och privatliv och erbjuder friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme varje vecka. På Bostadsförmedlingen erbjuder vi möjligheten att arbeta hybrid.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommesle Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet