Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Biträdande rektor till Pluggparadiset

Diarienr:
UBN-2023-01645
Arbetsplats:
Pluggparadiset
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du intresserad av en händelserik och varierad arbetsdag där du får vara med och skapa goda förutsättningar för våra elever på deras väg till att bli morgondagens medborgare? Då kanske du är vår biträdande rektor! Välkommen med din ansökan.

Pluggparadiset är en tvåparallellig kommunal grundskola för årskurserna F-6 i Storvreta. Skolan har ca 380 elever och 45 medarbetare som samarbetar för att alla elever ska lyckas. Eleverna har hög måluppfyllelse och personalomsättningen är låg. Skolan har ett välfungerande elevhälsoteam med skolsköterska, skolpsykolog, skolkurator, skollogoped och speciallärare samt med representation från fritidshemmet. Vi har ett gott samarbetsklimat och ser fram emot att välkomna en ny kollega till vår gemenskap!

Det finns goda kommunikationer med både buss och tåg till och från Uppsala. Upptåget tar 8 minuter från Uppsala centralstation till Storvreta. 
Läs mer om skolan här

Ditt uppdrag

I arbetet ingår att i samverkan med rektor aktivt driva utvecklingen av undervisningen med elevernas kunskapsutveckling i fokus, delta i det systematiska kvalitetsarbetet samt introducera nyanställda och VFU-studenter. Det ingår även att arbeta för att skapa en bra och trygg läromiljö för skolans elever, driva och utveckla verksamheten tillsammans med skolans lärare och annan personal, skapa goda förutsättningar för elevernas kunskapsutveckling och måluppfyllelse samt arbeta med tjänstefördelning, schemaläggning och systemstöd.

I tjänsten ingår också personalansvar och undervisning. Rollen som biträdande rektor uppgår till 60% av tjänsten och övriga 40 % kommer att utgöras av undervisning.

Övriga uppgifter som ingår i rollen är att:

  • aktivt arbeta för en trygg och jämställd skola
  • följa upp elevers närvaro
  • driva eller delta i projekt
  • ha IT-ansvar
  • delta i kompetensutvecklande aktiviteter
  • vid behov delta i skolans elevhälsoteam

 

Din bakgrund

Vi söker dig som har lärarexamen, svensk lärarlegitimation samt högskoleutbildning med pedagogisk inriktning. Det är meriterande om du också har en ledarskapsutbildning, rekryteringsutbildning eller kompletterande pedagogisk utbildning.

Du har tidigare erfarenhet från ledande uppdrag inom skolan som arbetslagsledare, samordnare eller liknande och erfarenhet av att arbeta utifrån styrdokument och skollagen. Det är ett krav att du tidigare arbetat inom grundskolan. Tidigare erfarenhet av uppdrag som biträdande rektor, uppdrag som skolledare, arbete med systematiskt kvalitetsarbete eller arbete i elevhälsoteam är meriterande. Det är också en fördel om du har arbetat inom F-6 samt fritidshem.

Vidare har du god kännedom om Skolverkets styrdokument och läroplan, vana vid att arbeta digitalt i olika program och system samt goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska. Det är meriterande om du har goda kunskaper om aktuell skolforskning.

Som person är du strukturerad, ansvarsfull och driver ditt arbete framåt för att nå resultat. Du har en god ledarskapsförmåga och är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du är en flexibel person med förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Du har också en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Annelie Hindstam, rektor, 076 721 69 61

Fackliga företrädare:
Sveriges skolledare, Anders Ekegärd, 070-82 48 781 och Johanna Wallin, 018-727 63 21

Har du frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Josephine Alderson, HR-specialist, 018-727 23 04

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100 % Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet