Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Verksamhetsanalytiker till enheten för kvalitet och uppföljning

Diarienr:
UBN-2023-01587
Arbetsplats:
Kvalitet och uppföljning
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vill du bidra till att utveckla skolorna i Uppsala? Har du erfarenhet av datahantering och analysarbete och är bra på att lösa komplexa frågor och problem? Har du goda kunskaper i programmering och söker efter nya utmaningar? Då kan det här vara tjänsten för dig! Vi söker dig som är kreativ och tar ansvar för att driva ditt arbete framåt. Välkommen med din ansökan!

Enheten för kvalitet och uppföljning finns inom avdelningen för utveckling och kvalitet och utgör en del av den centrala utbildningsförvaltningen. I enhetens uppdrag finns bland annat uppföljning och analys av skolverksamheten i Uppsala kommun, statsbidragsansvar för ansökningar till Skolverket och samordning av lärarstudenternas verksamhetsförlagda utbildning ute i skolor. Vi arbetar i en spännande miljö med aktivitetsbaserat arbetssätt vilket betyder att många förvaltningar samarbetar om arbetsplatser i olika miljöer beroende på aktiviteter. Vi är placerade i det nya Stadshuset och i nya moderna lokaler med riktigt bra pendlarläge precis intill Uppsala resecentrum.

Ditt uppdrag

I arbetet som verksamhetsanalytiker ingår datahantering, uppföljning och analys av pedagogiska verksamheter för barn och elever som är 0-20 år. DU ansvarar för att ta fram underlag på övergripande nivå till utbildningsnämnden men också rapporter till enskilda eller grupper av förskolor och skolor samt ta fram pedagogiska och talande presentationer där resultat och statistik visualiseras. Det ingår även att arbeta med kommunens databaser och system, delta i utvecklingsarbetet av dessa samt bearbeta data från systemen, exempel på sådan data är betyg, frånvarostatistik, enkätresultat samt placeringar och val till förskola och skola. I jobbet ingår även att programmera (i R) och att kvalitetssäkra data.

Din bakgrund

Vi söker dig som har akademisk utbildning där statistik ingår och dokumenterad erfarenhet av datahantering och analysarbete. Har du erfarenhet av arbete med BI-plattformar eller annan visualisering av data är det meriterande. Arbetet kräver att du har goda kunskaper i Excel och programmering, företrädesvis R. Det är en fördel om du har god kunskap om skolväsendet och att arbeta i en politiskt styrd organisation. 

Som person är du en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Du är kreativ och kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Vidare tar du ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat. Sist men inte minst är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Märit Gunneriusson Karlström, enhetschef, 018-727 86 58.

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR/SACO, Maria Persson, 018-727 24 24
Vision, Maria Ros, 018-727 24 38.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 26 59.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet