Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Socialsekreterare till teamet för hedersrelaterat våld

Diarienr:
SCN-2023-00050
Arbetsplats:
Teamet för hedersrelaterat våld, avdelning barn och ungdom myndighet
Förvaltning:
Socialförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du en erfaren socionom som är intresserad av att arbeta med hedersrelaterad problematik? Trivs du med ett omväxlande arbete där du får göra skillnad för barn och ungdomar i Uppsala? Då ser vi fram emot din ansökan!

Uppsala kommun förstärker arbetet inom området hedersrelaterad problematik över flera förvaltningsgränser och just nu söker vi socialsekreterare till teamet för hedersrelaterat våld (HRV-teamet) inom åldersspannet 0–20 år. Teamet består av sex socialsekreterare, en teamledare och en enhetschef.

Vi satsar på strukturerad kompetensutveckling och utbildningspaket för alla våra medarbetare oavsett erfarenhet. Vi har också tydliga karriärvägar för dig som vill utvecklas i din roll. För att synliggöra kompetensutvecklingen och karriärvägarna som finns hos oss har vår avdelning infört en kompetens- och befogenhetstrappa med en tillhörande lönestruktur. Här finns förutsättningar för individuell utveckling och flexibla arbetstider med möjligheter till att delvis arbeta på distans. Tillsammans eftersträvar vi ett teambaserat arbetssätt som genomsyras av kollegialt stöd, lärande, gemensamt ansvar och en uppskattande intern kultur.

Ditt uppdrag

Teamet handlägger alla ärenden med hedersrelaterad problematik inom åldersspannet 0–20 år. Du arbetar med myndighetsutövning där du handlägger ärenden, genomför utredningar och följer upp insatser för målgruppen med stöd av gällande lagstiftning såsom SoL, LVU och allmänna råd från Socialstyrelsen. Du arbetar tillsammans med kollegor och chef med kontinuerlig metodutveckling och du får löpande kompetensutveckling inom området för att på bästa sätt möta målgruppens behov. I teamets uppdrag ingår också att bistå professionella och allmänheten med rådgivning och stöd kring hedersrelaterat våld. Exempel på det är samverkan och information till samarbetspartners såsom skolan och vården.

Din bakgrund

Vi söker dig som har socionomexamen med flerårig erfarenhet av myndighetsarbete med barn och ungdomar. Det är meriterande om du även har erfarenhet av barnens situation i ärenden gällande hedersrelaterad problematik, våld i nära relation, krishantering och samtal med barn/unga och deras familjer. Du har dessutom god erfarenhet av dokumentation inom myndighetsutövning i socialt arbete. Vi ser gärna att du har utbildning och kunskap i BBIC och Signs of safety. Det är en förutsättning för tjänsten att du har B-körkort samt goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift, om du behärskar andra språk utöver dessa är det meriterande.

Som person är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete och är lugn och samlad i olika situationer med förmåga att fokusera på rätt saker. Du är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera samt har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Dessutom har du en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Britt Qahoush, t.f. enhetschef, 018-727 99 12

Har du frågor om registrering av din ansökan kontakta enheten för kompetensförsörjning 018-727 67 03

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24 
Vision, Sofia Venemalm, 018-727 12 13

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Bli en av oss - Uppsala kommun

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet