Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Anmäl matförgiftning eller brister i livsmedelshanteringen

Anmäl matförgiftning

Om du tror att du blivit sjuk eller har fått en allergisk reaktion av mat eller dryck från en restaurang, en butik eller ett annat matställe bör du anmäla det till miljöförvaltningen. Din anmälan kan bidra till att förhindra att andra blir sjuka.

Anmäl matförgiftning

Anmäl brister i livsmedelshanteringen

Använd e-tjänsten för att lämna in ditt klagomål på brister vad gäller livsmedelshantering och hygien, märkning av livsmedel, i restauranger, butiker och andra matställen. Genom att rapportera kan du bidra till att brister åtgärdas.

Anmäl brister i livsmedelshanteringen

  • De uppgifter som du fyller i formuläret är offentliga, även ditt namn och telefonnummer. För att kunna skicka in formuläret måste du uppge dina kontaktuppgifter. Det är för att vi ska kunna kontakta dig om det är något mer vi undrar över.

    Om du vill vara anonym kan du istället ringa vår servicetelefon 018-727 43 04, måndag–fredag 9.00–12.00. Välj "livsmedel" som knappval.

    Vill du veta hur miljöförvaltningen har hanterat din anmälan är du välkommen att kontakta miljöförvaltningen två veckor efter att du har anmält matförgiftning.

    Du kan ha rätt till ersättning

    I produktansvarslagen finns regler om skadestånd för personskada som en produkt har orsakat på grund av en säkerhetsbrist.

Kontakta miljöförvaltningen

Telefon:
018-727 43 04, måndag–fredag 9.00–12.00
Postadress:
Uppsala kommun, Miljöförvaltningen, 753 21 Uppsala