Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

Nyheter om studie- och yrkesvägledning

  • Yrkesprogram på gymnasiet håller alla dörrar öppna

    Snart är det dags att göra ett val till gymnasiet. Med ett yrkesprogram på gymnasiet håller du alla dörrar öppna. Du kan få ett kvalificerat jobb direkt efter studenten. Du kan plugga vidare på universitet eller högskola. Du kan starta eget företag. Och bäst av allt, du kan kombinera dina intressen med studier och utbilda dig till något som du verkligen är intresserad av.

  • Spela schack på gymnasiet

    Alla ungdomar som vill träna schack under sin gymnasietid har nu chansen. Från och med höstterminen 2022 kan blivande gymnasieelever välja att spela schack på Celsiusskolan. Eleverna tränar tillsammans under håltimmar och får handledning av några av Sveriges främsta schackspelare.

  • Dags för årets gymnasiemässa

    Årets gymnasiemässa blir speciell på många sätt. För första gången hålls gymnasiemässan utomhus, under tak på Studenternas. 29 och 30 september välkomnas elever som ska välja gymnasium till nästa år.

Se fler nyheter