Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Wikbadet ligger i Lårstaviken, i Vik. Det är ett lättillgängligt bad vid Wiks slott.

Här finns

 • en tillgänglighetsanpassad badramp
 • torrdass med ramp, men utan ledstång
 • en stor gräsyta
 • brygga.

Vid badet finns också ett sommarkafé. Kaféet är beläget i Sjöstugan ner mot vattnet. Vid frågor om öppettider kontakta Wiks slott .

1 av 2
Wikbadet drönarbild

Hitta hit

Adress: Lårstaviken, Mälaren, Wiks Folkhögskola Koordinater: 59.734772, 17.4626

Karta som visar var Wikbadet finns. Navigera i kartan med piltangenterna. Zooma i kartan med plus- och minustangenter.

Hoppa över kartan
Läser in karta symbol Läser in karta
Använd ctrl + scroll eller zoomknapparna i kartan för att zooma

Åka bil

Med bil åker du cirka 15 kilometer mot Enköping, sväng av och följ skyltning mot Wik. Det finns flera parkeringar i området.

Fina sommardagar kan parkeringarna bli fulla. Följ vägvisning och respektera parkeringsförbud som kan gälla längs vägen.

Åka buss

Du kan ta dig till Wik med buss nummer 108. Närmaste hållplats är Wik slott. Sen får du promenera cirka 200 meter ner till badet.

Se mer information om bussar på ul.se.

Mer information om kommunens badplatser

Under sommaren kontrollerar vi vattenkvaliteten regelbundet. Du kan se provsvar på havochvatten.se eller på ett anslag vid badplatsen. När vi avråder från bad ser du det på varje badplats sida.
Se provsvar om vattenkvalitet och algblomning på havochvatten.se

Algblomning kan förekomma i sjöar, hav och vattendrag och kan vara giftig. Därför ska du inte bada i vatten där det är algblomning.
Läs mer om algblomning, bakterier och badvatten

 

Tänk på att bara parkera bilen vid anvisad plats. Ställ inte bilen utmed vägen eftersom räddningstjänsten måste kunna komma fram vid en olycka.

Vi mäter inte temperaturen vid våra badplatser.

Toaletterna på våra badplatser är i de flesta fall tillgängliga för dig med rullstol. Det finns tillgänglighetsanpassade badramper vid

Lyssnaängen har en badrullstol som du kan låna.

Det är förbjudet att campa på parkeringsplatser i kommunens natur- och friluftsområden. Med camping menas till exempel att sätta upp tält, och att använda en yta som är större än själva ekipaget för exempelvis stolar eller markiser.

Det är tillåtet att parkera en husbil på en parkeringsplats över natten så länge du följer de regler som gäller för respektive parkeringsplats. På vissa parkeringar finns till exempel en maxtid på 4 timmar. I övrigt hänvisas till kommunens officiella camping- och ställplatser.

Det finns tre hundbadplatser:

Storvadsbadet finns delar avsedda för hundar. På de andra kommunala badplatserna är det förbjudet för hundar att vara i vattnet. 

Hundbadplatser och algblomning

Kommunen kontrollerar inte algblomning vid hundbaden. Därför är det viktigt att du alltid gör en egen bedömning om det är lämpligt att djuren badar.

Du får inte bada med hästar på kommunens badplatser. Det gäller även på våra hundbad.

Nyheter om aktiviteter, motion och idrott

 • Håll koll på vattenkvaliteten innan bad

  På de flesta badplatser i Uppsala kommun är badvattnet bra och har utmärkt kvalitet. Men vid algblomning eller när kommunen avråder från bad bör du inte bada. Håll koll på vattenkvaliteten innan du hoppar i plurret.

 • Simma lugnt och bada säkert

  Som Sveriges största landsbygdskommun har boende och besökare i Uppsala tillgång till ett 20-tal kommunala badplatser både vid sjöar och Fyrisån. Det är något som vi ska ta vara på och njuta av under sommaren. Men kom ihåg att det är viktigt att alltid röra sig säkert både i och i närheten av vatten, oavsett hur gammal du är. Med andra ord: simma lugnt och bada säkert i sommar!

 • Stöd till simträning i andra kommuner

  Föreningar får möjlighet att boka simanläggningar i närliggande kommuner efter ett beslut i idrott- och fritidsnämndens arbetsutskott.

Se fler nyheter
Kampanjer
 • Evenemang för barn och unga

  På Kubik Uppsala hittar du saker att göra inom Uppsala kommun. Här samlar vi aktiviteter inför alla lov men också övrig fritid.

 • Fritidslots – vägen till en roligare fritid

 • Hållbara resor med Resvana

  Att vara nyflyttad kan vara ett bra tillfälle att hitta en ny och mer hållbar resvana. För att du lättare ska hitta bra resealternativ arbetar Uppsala kommun med tjänsten Resvana tillsammans med företaget Nudgd.

Så arbetar vi med aktiviteter, motion och idrott

 • Så arbetar vi med:

  Aktiva och hållbara resor för barn och unga

  Barnets resa handlar inte bara om att ta sig från en plats till en annan. Barn som får göra aktiva resor blir mer självständiga och mår bättre. Samtidigt läggs grunden för goda vanor. Uppsala kommun arbetar med att öka andelen barn och unga som går, cyklar eller tar bussen till och från förskola, skola och fritidsaktiviteter.

 • Så arbetar vi med:

  Idrott

  Oavsett ålder, kön, könstillhörighet, sexuell läggning eller etnicitet ska alla kunna träna och idrotta på sina egna villkor utan att diskrimineras - tillsammans når vi målet, Sveriges bästa idrottskommun.

 • Så arbetar vi med:

  Att cykla i Uppsala

  Här kan du läsa om hur vi arbetar för att utveckla Uppsala som cykelstad. Om du vill ha löpande information om vad som är på gång för dig som cyklist: prenumerera på nyhetsbrevet.