Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ulvabadet är ett nytt bad från sommaren 2022. När du kommer till badet ser du en gräsyta där man kan sitta. Där finns cykelställ och sopkärl. För att ta dig ner till vattnet och bryggan går du ner för en bred trappa med ledstänger där det även finns bänkar att sitta på. Nere vid vattnet finns två badstegar. I området vid Ulva Kvarn finns grillplatser och toalett.

ulvabadet.jpg

Vattenkvalitet

Under sommarsäsongen kontrollerar vi vattenkvaliteten regelbundet. Du kan se provsvar om vattenkvalitet och algblommning på anslag vid badplatsen eller på

Provsvar om vattenkvalitet och algblomning på havochvatten.se

Vattentemperatur

Vi har automatisk mätning av bad- och lufttemperaturer samt vindhastighet på vissa av badplatserna.

Se badtemperaturer.

Hitta hit

Ulvabadet ligger en bit uppströms från Ulva kvarn. Man tar sig lättast till badet med cykel eller buss. 

Åka bil

Med bil åker du cirka 10 kilometer på väg 600 från Uppsala mot Björklinge. Det finns en parkering vid Ulva kvarn. Därifrån får du promenera cirka 350 meter ner till badet.

Fina sommardagar kan parkeringen bli full. Följ vägvisning och respektera parkeringsförbudet längs vägen.

Åka buss

Du kan ta dig till Ulvabadet med buss nummer 104. Närmaste hållplats är Ulva kvarn. Därifrån får du promenera cirka 300 meter ner till badet.

Se mer information om bussar på ul.se.

Nyheter om aktiviteter, motion och idrott

 • Nu kan du bada igen i Norra Ekoln

  28 augusti avrådde kommunen från bad vid Lerhagsbadet, Lyssnaängsbadet, Sunnerstabadet, Vårdsätrabadet och Nya Vårdsätrabadet på grund av risk för förhöjda bakteriehalter. Denna avrådan gäller inte längre.

 • Sunnerstaåsens friluftsområde utreds för ny tävlingsbana för mountainbike

  Sunnerstaåsens friluftsområde kan få en tävlingsbana för mountainbike, en så kallad XCO-bana, av nationell standard. För att se om förslaget är möjligt att genomföra har gatu- och samhällsmiljönämnden beslutat att utreda platsens förutsättningar.

 • Kommunen avråder från bad vid Södersjöbadet på grund av algblomning

  Eftersom vissa alger eller cyanobakterier kan bilda giftiga ämnen bör du inte bada när det är algblomning. Algblomning kan ge hudirritation i samband med bad. Det kan även vara farligt om du råkar svälja vatten eftersom det kan innehålla algtoxiner (gifter). Av den anledningen bör speciellt inte små barn och hundar bada när det är algblomning.

Se fler nyheter
Kampanjer
 • Fritidslots – vägen till en roligare fritid

 • Hållbara resor med Resvana

  Att vara nyflyttad kan vara ett bra tillfälle att hitta en ny och mer hållbar resvana. För att du lättare ska hitta bra resealternativ arbetar Uppsala kommun med tjänsten Resvana tillsammans med företaget Nudgd.

 • Cykling utan ålder

  Uppsala kommun samarbetar med föreningen Cykling utan ålder, en ideell verksamhet där volontärer tar med personer vid äldreboenden eller personer med funktionsnedsättning på cykelturer i elassisterade cyklar. Cyklarna har plats för en cykelförare och ett passagerarsäte för två. Idén kommer ursprungligen från Danmark och finns nu i mer än 40 länder och många svenska kommuner. Såväl Uppsala kommun som Cykling utan ålder och Röda Korset erbjuder turer till de som inte kan cykla själva, men som ändå vill komma ut och känna vinden i håret.

Så arbetar vi med aktiviteter, motion och idrott

 • Så arbetar vi med:

  Aktiva och hållbara resor för barn och unga

  Barnets resa handlar inte bara om att ta sig från en plats till en annan. Barn som får göra aktiva resor blir mer självständiga och mår bättre. Samtidigt läggs grunden för goda vanor. Uppsala kommun arbetar med att öka andelen barn och unga som går, cyklar eller tar bussen till och från förskola, skola och fritidsaktiviteter.

 • Så arbetar vi med:

  Att cykla i Uppsala

  Här kan du läsa om hur vi arbetar för att utveckla Uppsala som cykelstad. Om du vill ha löpande information om vad som är på gång för dig som cyklist: prenumerera på nyhetsbrevet.

 • Så arbetar vi med:

  Idrott

  Oavsett ålder, kön, könstillhörighet, sexuell läggning eller etnicitet ska alla kunna träna och idrotta på sina egna villkor utan att diskrimineras - tillsammans når vi målet, Sveriges bästa idrottskommun.