Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Skyttorpsbadet ligger i Fyrisån, i Skyttorp. Det är ett litet och lättillgängligt bad med

 • sandstrand
 • gräsytor
 • toalett
 • grillplats - ta med egen ved.
1 av 3
Gräsmatta och sandstrand vid Skyttorps badplats. Två personer sitter på en bänk vid vattnet.

Vattenkvalitet

Historiskt har det varit ojämn badvattenkvalitet vid Skyttorpsbadet. Det är lätt att kvaliteten ändras snabbt på grund av strömmande vatten i ån. Kommunen tar vattenprover var tredje vecka under sommaren och resultaten antecknas på anslagstavlan vid badplatsen samt på Havs- och vattenmyndighetens hemsida.
Se provsvar om vattenkvalitet och algblomning på havochvatten.se

Hitta hit

Adress: Fyrisån, Skyttorp Koordinater: 60.077012, 17.750142

Karta som visar var Skyttorpsbadet finns. Navigera i kartan med piltangenterna. Zooma i kartan med plus- och minustangenter.

Hoppa över kartan
Läser in karta symbol Läser in karta
Använd ctrl + scroll eller zoomknapparna i kartan för att zooma

Åka bil

Med bil åker du E4:an norrut och tar av mot väg 290. Efter cirka 15 kilometer svänger du av på Vikstavägen och sedan höger mot Stocksjövägen efter ytterligare 800 meter, därefter ligger parkeringen på vänster sida.

Åka buss eller tåg

Du kan ta dig till Skyttorpsbadet med buss nummer 823. Närmaste hållplats är Skyttorps skola.

Därifrån är det cirka 400 meter till badet. Åker du Mälartåget så heter hållplatsen Skyttorps station, därifrån får du gå cirka 1 kilometer.

Se mer information om bussar på ul.se.

Nyheter om aktiviteter, motion och idrott

 • Håll koll på vattenkvaliteten innan bad

  På de flesta badplatser i Uppsala kommun är badvattnet bra och har utmärkt kvalitet. Men vid algblomning eller när kommunen avråder från bad bör du inte bada. Håll koll på vattenkvaliteten innan du hoppar i plurret.

 • Simma lugnt och bada säkert

  Som Sveriges största landsbygdskommun har boende och besökare i Uppsala tillgång till ett 20-tal kommunala badplatser både vid sjöar och Fyrisån. Det är något som vi ska ta vara på och njuta av under sommaren. Men kom ihåg att det är viktigt att alltid röra sig säkert både i och i närheten av vatten, oavsett hur gammal du är. Med andra ord: simma lugnt och bada säkert i sommar!

 • Stöd till simträning i andra kommuner

  Föreningar får möjlighet att boka simanläggningar i närliggande kommuner efter ett beslut i idrott- och fritidsnämndens arbetsutskott.

Se fler nyheter
Kampanjer
 • Evenemang för barn och unga

  På Kubik Uppsala hittar du saker att göra inom Uppsala kommun. Här samlar vi aktiviteter inför alla lov men också övrig fritid.

 • Fritidslots – vägen till en roligare fritid

 • Hållbara resor med Resvana

  Att vara nyflyttad kan vara ett bra tillfälle att hitta en ny och mer hållbar resvana. För att du lättare ska hitta bra resealternativ arbetar Uppsala kommun med tjänsten Resvana tillsammans med företaget Nudgd.

Så arbetar vi med aktiviteter, motion och idrott

 • Så arbetar vi med:

  Aktiva och hållbara resor för barn och unga

  Barnets resa handlar inte bara om att ta sig från en plats till en annan. Barn som får göra aktiva resor blir mer självständiga och mår bättre. Samtidigt läggs grunden för goda vanor. Uppsala kommun arbetar med att öka andelen barn och unga som går, cyklar eller tar bussen till och från förskola, skola och fritidsaktiviteter.

 • Så arbetar vi med:

  Idrott

  Oavsett ålder, kön, könstillhörighet, sexuell läggning eller etnicitet ska alla kunna träna och idrotta på sina egna villkor utan att diskrimineras - tillsammans når vi målet, Sveriges bästa idrottskommun.

 • Så arbetar vi med:

  Att cykla i Uppsala

  Här kan du läsa om hur vi arbetar för att utveckla Uppsala som cykelstad. Om du vill ha löpande information om vad som är på gång för dig som cyklist: prenumerera på nyhetsbrevet.