Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Uppsala kommun står bakom webbplatsen uppsala.ibgo.se genom Explizit Public Service AB. Uppsala kommun vill att så många som möjligt ska kunna använda webbplatsen. Den här sidan beskriver hur uppsala.ibgo.se uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, eventuella kända tillgänglighetsproblem och hur du kan rapportera brister till kommunen så att vi kan åtgärda dem.

Hur tillgänglig är webbplatsen?

Vi är medvetna om att delar av webbplatsen inte är helt tillgängliga. Se avsnittet om innehåll som inte är tillgängligt nedan för mer information.

Vad kan du göra om du inte kan använda delar av webbplatsen?

Om du behöver innehåll från uppsala.ibgo.se som inte är tillgängligt för dig, men som är undantaget från lagens tillämpningsområde enligt beskrivning nedan, kan du kontakta Kontaktcenter, se kontaktuppgifter längst ned på sidan.

Rapportera brister i webbplatsens tillgänglighet

Vi strävar hela tiden efter att förbättra webbplatsens tillgänglighet. Om du upptäcker problem som inte är beskrivna på den här sidan, eller om du anser att vi inte uppfyller lagens krav, meddela oss så att vi får veta att problemet finns.

Rapportera brister via webbformulär

Tillsyn

Myndigheten för digital förvaltning har ansvaret för tillsyn för lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Om du inte är nöjd med hur vi hanterar dina synpunkter kan du kontakta Myndigheten för digital förvaltning och påtala det.

Teknisk information om webbplatsens tillgänglighet

Den här webbplatsen är delvis förenlig med lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, på grund av de brister som beskrivs nedan.

Problem med tabbordning

 • Tabbordningen är inte logisk på alla sidor.
 • På vissa sidor kan man inte tabba till all information. Detta gäller vissa listor i systemet dock inte bokning och bidrag.

Vår ambition är att ha åtgärdat detta kända tillgänglighetsproblem senast 31 oktober 2024.

Problem med skärmuppläsning

På grund av att tabbordningen inte tillgängliggör alla delar i listorna blir användning av uppsala.ibgo.se utan synförmåga eller användning med kraftigt nedsatt synförmåga som är i behov av skärmläsare inte möjlig utan stora svårigheter och risk för fel. Detta gäller framförallt vid visning eller editering av en befintlig bokning men är ett generellt problem i hela systemet där listor används.

Vår ambition är att ha åtgärdat detta kända tillgänglighetsproblem senast 31 oktober 2024.

Problem med tredjepartsprodukter

Delar av våra tredjepartsprodukter uppfyller inte kodstandarden för WCAG 2.1 nivå AA.

Vår ambition är att ha åtgärdat detta kända tillgänglighetsproblem senast 31 oktober 2024. 

Innehåll som inte omfattas av lagen

Det innehåll som beskrivs här är inte fullt tillgängligt, men undantas enligt 9 § lagen om tillgänglighet till digital offentlig service.

Kalendern, bokning via schemat, är inte anpassat för användning utan synförmåga eller användning med kraftigt nedsatt synförmåga som är i behov av skärmläsare. Vi hänvisar då till bokning via valet sök enstaka tid eller sök återkommande tid.

Kalendern, vid val av datum, och klockan, vid val av tid, för bokning är inte anpassat för användning utan synförmåga eller användning med kraftigt nedsatt synförmåga som är i behov av skärmläsare. Vi hänvisar till att skriva in datum och tid manuellt i fältet.

Hur vi har testat webbplatsen

Vi har gjort en självskattning (intern testning) av uppsala.ibgo.se samt använt ett testverktyg, Sortsite, för att kontrollera tillgängligheten.
Senaste bedömningen gjordes 28 september 2021 och är godkänd av Explizit.

Webbplatsen uppsala.ibgo.se publicerades 30 april 2016.

Redogörelsen uppdaterades den 5 december 2023.

 

Relaterade länkar

Webbplatsen uppsala.ibgo.se

Tillgänglighetsredogörelse för uppsala.se

Nyheter om aktiviteter, motion och idrott

 • Håll koll på vattenkvaliteten innan bad

  På de flesta badplatser i Uppsala kommun är badvattnet bra och har utmärkt kvalitet. Men vid algblomning eller när kommunen avråder från bad bör du inte bada. Håll koll på vattenkvaliteten innan du hoppar i plurret.

 • Simma lugnt och bada säkert

  Som Sveriges största landsbygdskommun har boende och besökare i Uppsala tillgång till ett 20-tal kommunala badplatser både vid sjöar och Fyrisån. Det är något som vi ska ta vara på och njuta av under sommaren. Men kom ihåg att det är viktigt att alltid röra sig säkert både i och i närheten av vatten, oavsett hur gammal du är. Med andra ord: simma lugnt och bada säkert i sommar!

 • Stöd till simträning i andra kommuner

  Föreningar får möjlighet att boka simanläggningar i närliggande kommuner efter ett beslut i idrott- och fritidsnämndens arbetsutskott.

Se fler nyheter
Kampanjer
 • Evenemang för barn och unga

  På Kubik Uppsala hittar du saker att göra inom Uppsala kommun. Här samlar vi aktiviteter inför alla lov men också övrig fritid.

 • Fritidslots – vägen till en roligare fritid

 • Hållbara resor med Resvana

  Att vara nyflyttad kan vara ett bra tillfälle att hitta en ny och mer hållbar resvana. För att du lättare ska hitta bra resealternativ arbetar Uppsala kommun med tjänsten Resvana tillsammans med företaget Nudgd.

Så arbetar vi med aktiviteter, motion och idrott

 • Så arbetar vi med:

  Aktiva och hållbara resor för barn och unga

  Barnets resa handlar inte bara om att ta sig från en plats till en annan. Barn som får göra aktiva resor blir mer självständiga och mår bättre. Samtidigt läggs grunden för goda vanor. Uppsala kommun arbetar med att öka andelen barn och unga som går, cyklar eller tar bussen till och från förskola, skola och fritidsaktiviteter.

 • Så arbetar vi med:

  Idrott

  Oavsett ålder, kön, könstillhörighet, sexuell läggning eller etnicitet ska alla kunna träna och idrotta på sina egna villkor utan att diskrimineras - tillsammans når vi målet, Sveriges bästa idrottskommun.

 • Så arbetar vi med:

  Att cykla i Uppsala

  Här kan du läsa om hur vi arbetar för att utveckla Uppsala som cykelstad. Om du vill ha löpande information om vad som är på gång för dig som cyklist: prenumerera på nyhetsbrevet.