Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

 1. Uppsala kulturskola

  Uppsala kulturskola  erbjuder undervisning i dans, teater, sång, olika instrument, kör- och orkesterverksamhet, bild & form, film och kreativt skrivande. Undervisningen riktar sig till Uppsalas barn och ungdomar i åldrarna 6–20 år.

  Läs om Uppsala kulturskola på kulturskolans webbplats.

 2. Fler aktörer med kulturkurser

  I Uppsala kommun finns flera aktörer som erbjuder barn och unga möjlighet att utöva kultur. Flera av dem får stöd till sin verksamhet från kommunen som Gottsunda dans och teater, Studiefrämjandets kulturskola och Österledskyrkans musikskola.

  På Kubik Uppsala, kommunens webbsida med aktiviteter för barn och unga, finns många kurser och verksamheter att välja bland.

  Läs om kulturkurser på Kubik Uppsalas webbplats.

 3. Kulturskola för barn och unga med funktionsnedsättning

  Kulturskola Funkis vänder sig till barn och ungdomar med olika funktionsnedsättningar och/eller med särskilda behov. Här får elever tidigt möjlighet att prova på att sjunga, spela instrument, dansa, skapa och spela teater.

  Uppsala kulturskola

  Kulturkul är en stimulerande och utforskande kurs för barn och unga med olika funktionsnedsättningar och/eller med särskilda behov. Här får du möjlighet att, utifrån dina egna förutsättningar, utvecklas och ha roligt med olika konstformer. Vi blandar teater, sång, musik, rörelse och bild. Verksamheten anpassas så långt det är möjligt efter dina enskilda behov. Undervisningen sker i grupp under ledning av två pedagoger. Personliga assistenter är välkomna.

  Läs om kulturkul på kulturskolans webbplats.

  Studiefrämjandets kulturskola

  Kulturskola Funkis vänder sig till för barn och unga med intellektuell funktionsnedsättning. Vi erbjuder enskild instrumentundervisning i gitarr, piano, elbas, trummor och sång. Alla lektioner ges i våra tillgänglighetsanpassade lokaler. Lärarna har bred kompetens och erfarenhet av undervisning med deltagare i målgruppen.

  Antal lektioner: 10 x 30 minuter.

  Läs om kulturskolan på Studiefrämjandets webbplats.

 4. Kontakt

  Kontakta kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningen

  Kontaktcenter i Stadshuset

  Uppsala kommuns Kontaktcenter hjälper dig att hitta svar på allmänna frågor eller komma i kontakt med en handläggare på kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningen. 
  Se öppettider och få mer information om Kontaktcenter

  Vill du rapportera fel eller lämna synpunkter ska du göra det via kommunens felanmälan.
  Rapportera fel eller lämna synpunkter via kommunens felanmälan

  Telefon:
  018-727 00 00 (Kontaktcenter)
  Besöksadress:
  Stadshuset, Stadshusgatan 2
  Postadress:
  Uppsala kommun
  kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningen
  753 75 Uppsala
  Fakturaadress:
  Uppsala kommun
  UPK 4300
  Box 1023
  751 40 Uppsala

Nyheter om aktiviteter, motion och idrott

 • Uppsala kommun fortsätter satsa på cykeln som transportmedel

  Förra året byggdes 6400 meter ny cykelväg i Uppsala kommun, vilket är den största satsningen på fyra år. Det visar kommunens cykelbokslut för 2023. Bokslutet är en sammanställning av de insatser kommunen gjort under året för att underlätta för Uppsalas cyklister.

 • Vi minns Förintelsen

  Den 27 januari, samma datum som förintelselägret Auschwitz-Birkenau befriades år 1945, samlas människor över hela världen i en årlig manifestation för att minnas Förintelsens offer.

 • Natur i Gamla Uppsala skyddas– nytt naturreservat

  Det populära friluftsområdet i Gamla Uppsala blir nu naturreservat. Det innebär till exempel att värdefulla arter som backsippor får bättre förutsättningar. Tanken med reservatet är också att stärka friluftslivet genom att exempelvis göra det lättare att besöka värdefull natur- och kulturmiljö.

Se fler nyheter
Kampanjer
 • Gottsunda allaktivitetshus Sommar för alla

 • Evenemang för barn och unga

  På Kubik Uppsala hittar du saker att göra inom Uppsala kommun. Här samlar vi aktiviteter inför alla lov men också övrig fritid.

 • Fritidslots – vägen till en roligare fritid

Så arbetar vi med aktiviteter, motion och idrott

 • Så arbetar vi med:

  Att cykla i Uppsala

  Här kan du läsa om hur vi arbetar för att utveckla Uppsala som cykelstad. Om du vill ha löpande information om vad som är på gång för dig som cyklist: prenumerera på nyhetsbrevet.

 • Så arbetar vi med:

  Idrott

  Oavsett ålder, kön, könstillhörighet, sexuell läggning eller etnicitet ska alla kunna träna och idrotta på sina egna villkor utan att diskrimineras - tillsammans når vi målet, Sveriges bästa idrottskommun.

 • Så arbetar vi med:

  Aktiva och hållbara resor för barn och unga

  Barnets resa handlar inte bara om att ta sig från en plats till en annan. Barn som får göra aktiva resor blir mer självständiga och mår bättre. Samtidigt läggs grunden för goda vanor. Uppsala kommun arbetar med att öka andelen barn och unga som går, cyklar eller tar bussen till och från förskola, skola och fritidsaktiviteter.