Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

 1. Uppsala kulturskola

  Uppsala kulturskola  erbjuder undervisning i dans, teater, sång, olika instrument, kör- och orkesterverksamhet, bild & form, film och kreativt skrivande. Undervisningen riktar sig till Uppsalas barn och ungdomar i åldrarna 6–20 år.

  Läs om Uppsala kulturskola på kulturskolans webbplats.

 2. Fler aktörer med kulturkurser

  I Uppsala kommun finns flera aktörer som erbjuder barn och unga möjlighet att utöva kultur. Flera av dem får stöd till sin verksamhet från kommunen som Gottsunda dans och teater, Studiefrämjandets kulturskola och Österledskyrkans musikskola.

  På Kubik Uppsala, kommunens webbsida med aktiviteter för barn och unga, finns många kurser och verksamheter att välja bland.

  Läs om kulturkurser på Kubik Uppsalas webbplats.

 3. Kulturskola för barn och unga med funktionsnedsättning

  Kulturskola Funkis vänder sig till barn och ungdomar med olika funktionsnedsättningar och/eller med särskilda behov. Här får elever tidigt möjlighet att prova på att sjunga, spela instrument, dansa, skapa och spela teater.

  Uppsala kulturskola

  Kulturkul är en stimulerande och utforskande kurs för barn och unga med olika funktionsnedsättningar och/eller med särskilda behov. Här får du möjlighet att, utifrån dina egna förutsättningar, utvecklas och ha roligt med olika konstformer. Vi blandar teater, sång, musik, rörelse och bild. Verksamheten anpassas så långt det är möjligt efter dina enskilda behov. Undervisningen sker i grupp under ledning av två pedagoger. Personliga assistenter är välkomna.

  Läs om kulturkul på kulturskolans webbplats.

  Studiefrämjandets kulturskola

  Kulturskola Funkis vänder sig till för barn och unga med intellektuell funktionsnedsättning. Vi erbjuder enskild instrumentundervisning i gitarr, piano, elbas, trummor och sång. Alla lektioner ges i våra tillgänglighetsanpassade lokaler. Lärarna har bred kompetens och erfarenhet av undervisning med deltagare i målgruppen.

  Antal lektioner: 10 x 30 minuter.

  Läs om kulturskolan på Studiefrämjandets webbplats.

 4. Kontakt

  Kontakta kulturförvaltningen

  Öppettider reception Stadshuset, Stadshusgatan 2
  Måndag–fredag 7.45–16.00.
  Dag före helgdag 8.00–12.00.

  Telefon:
  018-727 00 00 (Kontaktcenter)
  Besöksadress:
  Stadshuset, Stadshusgatan 2
  Postadress:
  Uppsala kommun, kulturförvaltningen, 753 75 Uppsala
  Fakturaadress:
  Uppsala kommun, UPK 4300, Box 1023, 751 40 Uppsala

Nyheter om aktiviteter, motion och idrott

 • Träffpunkt 65+ startar i Almunge 3 maj

  Välkommen till Uppsala kommuns mobila Träffpunkt 65+ i Almunge bygdegård.

 • Beslut om fyra nya bad i Uppsala

  Kommunstyrelsen beslutade idag att gå vidare med planerna för nya badanläggningar i Gränby, centrala Uppsala och Gottsunda. Dessutom ska möjligheterna för ett nytt bad vid Fyrishov undersökas.

 • Utredning föreslår fler badanläggningar

  Uppsala behöver fyra nya badanläggningar inom en 20-årsårsperiod, visar en utredning. Nu planeras för en 50-metersbassäng i Gränby och ett större familjebad centralt i Uppsala. Dessutom två mindre anläggningar varav en i Gottsunda.

Se fler nyheter
Kampanjer
 • Friluftslivets år 2021

  I år är det Friluftslivets år i Uppsala och i hela Sverige.

 • Hållbara resor med Resvana

  Att vara nyflyttad kan vara ett bra tillfälle att hitta en ny och mer hållbar resvana. För att du lättare ska hitta bra resealternativ arbetar Uppsala kommun med tjänsten Resvana tillsammans med företaget Nudgd.

Så arbetar vi med aktiviteter, motion och idrott

 • Så arbetar vi med:

  Att cykla i Uppsala

  Här kan du läsa om hur vi arbetar för att utveckla Uppsala som cykelstad. Om du vill ha löpande information om vad som är på gång för dig som cyklist: prenumerera på nyhetsbrevet.

 • Så arbetar vi med:

  Idrott

  Oavsett ålder, kön, könstillhörighet, sexuell läggning eller etnicitet ska alla kunna träna och idrotta på sina egna villkor utan att diskrimineras - tillsammans når vi målet, Sveriges bästa idrottskommun.