Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

I Uppsala finns över 20 fritidsgårdar, kaféer och andra träffpunkter. Där kan du som är ung träffa dina kompisar i en drogfri miljö och delta i olika aktiviteter.

Kommunala fritidsgårdar: Ålder 13 – 18 år

Fritidsgården är öppen för alla ungdomar som är 13 - 18 år. Här bedrivs en öppen verksamhet med möjlighet att träffa kompisar, spela spel och på vissa gårdar kan man även köpa fika.

Fritidsgårdarna arrangerar olika evenemang, exempelvis vid lov och skolavslutningar. De flesta gårdar drivs av kommunen och många finns i anslutning till en högstadieskola.

Hitta till våra fritidsgårdar och läs om de olika aktiviteterna här

Övriga mötesplatser för unga

Allis är ett träningscentrum för dig som gillar aktivitet och rörelse. Du kan välja mellan ett brett utbud av aktiviteter som passar alla åldrar. Vi finns på Sylveniusgatan 8B. Ingången ligger i mitten av huset i riktning mot Fyrislundsgatan.

Ansvarig: Fritid Uppsala, Uppsala kommun

Allis hemsida
Allis Facebook
Allis Instagram

Café Genomfarten är en ungdomsgård för dig mellan 13 och 19 år i centrala Uppsala. Här finns plats att vara, vuxna att prata med och fika till bra pris.

Ansvarig: Uppsala pastorat

Café Genomfarten på Facebook
Café Genomfarten på Instagram

Fyrisgården är en av Sveriges tio hemgårdar. Här skapas möten mellan människor och här erbjuds en utvecklande fritid oavsett funktionsförmåga, ursprung, intresse eller ålder. Varje vecka erbjuds fritidsaktiviteter för såväl ung som äldre. Här kan du träffa kompisar och hitta på något roligt efter skolan eller jobbet.

Ansvarig: Föreningen Fyrisgården

Fyrisgårdens hemsida
Fyrisgårdens Facebook
Fyrisgårdens Instagram

 

Kulturhuset Grand är öppet för alla och alla konstformer. Här är det spelningar och andra kulturevenemang flera gånger i veckan. Dessutom har det helt vegetariska caféet ett brett utbud med något för alla. Verksamheten bygger på ungdomars idéer och här kan du få hjälp att utveckla och förverkliga dina projekt och idéer, litet som stort.

Ansvarig: Fritid Uppsala, Uppsala kommun

Kulturhuset Grands hemsida
Kulturhuset Grand på Facebook
Kulturhuset Grand på Instagram

Gränby allaktivitetshus är en öppen verksamhet mitt i Gränbyskolan. Vi bjuder in till dialog och erbjuder olika fritidsaktiviteter för alla åldrar i direkt anslutning till skoldagen, på kvällar och på helger. Här får allting plats: idrott, fritid, kultur, matlagning och workshops. Vill du starta upp en egen aktivitet är du välkommen att höra av dig!

Ansvarig: Fritid Uppsala, Uppsala kommun

Gränby allaktivitetshus webbplats

Gränby allaktivitetshus Instagram

Gränby allaktivitetshus Facebook

Gottsunda fritidsgård är en trygg plats med generösa öppettider där du som ungdom kan syssla med sport, utflykter, pyssel, dans, film med mera. Du kan delta i en gruppaktivitet eller starta upp en egen aktivitet efter intresse.

Gottsunda fritidsgård har även tillgång till Alnäs friluftsgård där man kan prova på höghöjdsbana eller klättervägg.

Ansvarig: Uppsala KFUK-KFUM

KFUM Gottsunda fritidsgårds hemsida

På Leoparden i centrala Uppsala har du tillgång till en ateljé alla dagar i veckan och du kan se angelägen konst eller själv ställa ut något i gallerierna. Du kan också fika grönt och skönt eller delta i dramagrupper, poesiaftnar, konserter, yoga, workshops eller annat du själv vill anordna.

Ansvarig: Uppsala KFUK-KFUM

Kulturhuset Leopardens hemsida
Kulturhuset Leopardens Facebook
Kulturhuset Leopardens Instagram

Ungdomens Hus är ett kulturhus som drivs av ungdomar för ungdomar. Husets verksamhet drivs som en förening och du kan själv påverka vad som händer genom att bli medlem. I lokalerna finns café, konsertlokal, pingisrum, ateljé, replokaler, spelrum och skateramp.

Ansvarig: Föreningen Ungdomens Hus

Ungdomens hus hemsida
Ungdomens hus Facebook
Ungdomens hus Instagram

Aktiviteter och evenemang

Hitta evenemang och aktiviteter för unga på webbplatsen Kubik Uppsala.

Nyheter om aktiviteter, motion och idrott

 • Håll koll på vattenkvaliteten innan bad

  På de flesta badplatser i Uppsala kommun är badvattnet bra och har utmärkt kvalitet. Men vid algblomning eller när kommunen avråder från bad bör du inte bada. Håll koll på vattenkvaliteten innan du hoppar i plurret.

 • Simma lugnt och bada säkert

  Som Sveriges största landsbygdskommun har boende och besökare i Uppsala tillgång till ett 20-tal kommunala badplatser både vid sjöar och Fyrisån. Det är något som vi ska ta vara på och njuta av under sommaren. Men kom ihåg att det är viktigt att alltid röra sig säkert både i och i närheten av vatten, oavsett hur gammal du är. Med andra ord: simma lugnt och bada säkert i sommar!

 • Stöd till simträning i andra kommuner

  Föreningar får möjlighet att boka simanläggningar i närliggande kommuner efter ett beslut i idrott- och fritidsnämndens arbetsutskott.

Se fler nyheter
Kampanjer
 • Evenemang för barn och unga

  På Kubik Uppsala hittar du saker att göra inom Uppsala kommun. Här samlar vi aktiviteter inför alla lov men också övrig fritid.

 • Fritidslots – vägen till en roligare fritid

 • Hållbara resor med Resvana

  Att vara nyflyttad kan vara ett bra tillfälle att hitta en ny och mer hållbar resvana. För att du lättare ska hitta bra resealternativ arbetar Uppsala kommun med tjänsten Resvana tillsammans med företaget Nudgd.

Så arbetar vi med aktiviteter, motion och idrott

 • Så arbetar vi med:

  Aktiva och hållbara resor för barn och unga

  Barnets resa handlar inte bara om att ta sig från en plats till en annan. Barn som får göra aktiva resor blir mer självständiga och mår bättre. Samtidigt läggs grunden för goda vanor. Uppsala kommun arbetar med att öka andelen barn och unga som går, cyklar eller tar bussen till och från förskola, skola och fritidsaktiviteter.

 • Så arbetar vi med:

  Idrott

  Oavsett ålder, kön, könstillhörighet, sexuell läggning eller etnicitet ska alla kunna träna och idrotta på sina egna villkor utan att diskrimineras - tillsammans når vi målet, Sveriges bästa idrottskommun.

 • Så arbetar vi med:

  Att cykla i Uppsala

  Här kan du läsa om hur vi arbetar för att utveckla Uppsala som cykelstad. Om du vill ha löpande information om vad som är på gång för dig som cyklist: prenumerera på nyhetsbrevet.