Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Så arbetar vi med: Företagsdialog

Du och ditt företag är viktiga för Uppsalas utveckling. Vi på Uppsala kommun vill gärna träffa dig som är verksam i näringslivet för att lyssna och samtala om hur det är att driva företag i här. Det är viktigt att Uppsala kommun har de bästa förutsättningarna för företagande. Genom dialog utvecklar vi Uppsala tillsammans. Här nedan kan du ta del av några dialoger som kommunen har haft med företagare i Uppsala. Vi du också prata med oss om hur det är att driva företag i Uppsala? Mejla naringsliv@uppsala.se

Vårt mål:

I Uppsala ska det finnas ett gott företagsklimat

 • Företagare, var med och utveckla näringslivet i Uppsala möts

  Varmt välkommen till Uppsala möts, en samtalsyta mellan dig som företagare och kommunen där vi fångar upp dina tankar och förslag i framtagandet av nya handlingsplanen till uppdaterade näringslivsprogrammet.

 • De vill skapa nya promenadstråk

  Uppsala har kommit en bra bit på väg för att skapa en trygg, attraktiv och hållbar stad. Men det finns fortfarande mycket kvar att göra. Det säger Kristina Ehrstedt på Karavan landskapsarkitekter i ett möte med kommunen där hon föreslår fler promenadstråk både i och utanför centrala Uppsala. Och att kommunen ställer högre miljökrav på byggbranschen.

 • Golvlandslaget växer med kommunen

  När Uppsala växer, växer även många företag, inte minst i byggbranschen. Golvlandslaget är ett typexempel och den stora utmaningen är att hitta nya medarbetare. En dialog som företaget nyss hade med företrädare för kommunen handlade till stor del just om det. Och om hur kommunen ska kunna bli bättre som upphandlare.

 • Locka fler techbolag till Uppsala

  Om fler techbolag etablerar sig i Uppsala blir det enklare att rekrytera rätt kompetenser. Det menar Mats Klaar, vd för mjukvaruföretaget Viedoc. Lokal konkurrens om kompetens oroar honom inte. Företag måste göra sig attraktiva för att behålla sina medarbetare. "Business driver business. Vi har en affärsverksamhet som faktiskt gör världen bättre, som jag tror att många tilltalas av, snarare än att jobba för ett bettingbolag eller nåt sånt", säger han.

 • Företagsbesök med fokus på stadsbyggnad

  12 företag fick besök samtidigt av totalt 49 tjänstepersoner från Uppsala kommun varav 36 chefer från stadsbyggnadsförvaltningen. Satsningen är en del i arbetet att förbättra dialogen mellan kommunen och näringslivet.

 • Större kulturutbud bra för rekrytering till techbolag

  Lokaliseringen i Uppsala är utmärkt för växande techbolaget Hectronic som tillverkar inbyggda datorer. Företagets vd Stefan Löf tycker att staden haft en positiv utveckling de senaste åren, med mer stolthet och bra tillgång till kompetent personal. Men han tror att ett större kulturutbud skulle öka Uppsalas attraktionskraft vid rekryteringar ännu mer.

 • Peafowl Plasmonics - ljus på ungt Uppsalabolag

  Uppsalaföretaget Peafowl Plasmonics siktar på att kommersialisera världens första direkta plasmoniska cell. Det är en nanoteknik och med framtida användningsområden inom allt från solelsproduktion till cancerbehandlingar. Redan nu är uppstartsbolaget på väg att bli en riktig solskenshistoria med finansiering säkrad. Det berättar bolagets marknadschef Susanne Segeblad och flaggar för nya samarbeten och tillämpningar av tekniken, från ett samtal med en av kommunens näringslivsutvecklare, Kerstin Gauffin.

 • Att växa eller inte växa – det är nöten för Famora foods

  Kanske har du provat någon av snackstillverkaren Famora foods produkter som smaksatta rostade bondbönor, nötter och dadlar? Uppsalaföretagets produkter säljs i butiker över hela landet – och numera även på Island. När näringslivsutvecklaren Cecilia Linder och kommunalrådet Jonas Segersam (KD) träffade ägarbröderna David och Jonas Orang kom samtalet bland annat att handla om planerna på fortsatt expansion.

 • Möt Uppsalas urbana vineri

  Victor Rydén driver Uppsalas enda urbana vineri, Länna Bruk Dryckeshandel. Om några år hoppas han även kunna göra vin på lokalodlade druvor. Hade kommunen varit mer på tå skulle han också dragit i gång en musikfestival. Det och mycket mer kom upp på bordet när han träffade kommunalrådet Stefan Hanna (obunden) och näringslivsutvecklaren Ingrid Anderbjörk.

 • Konstruktiv dialog om företagsklimatet

  Familjeföretaget Ren Jämt nappade på kommunens inbjudan till dialog och hyllar Uppsala som plats för företagande. Men vd:n Moa Andréasson och vice vd:n Peter Andréasson har även åsikter om upphandling och infrastruktur.

 • Feskarn gillar förvaltningens bemötande

  Andra delar av Uppsala kommun har en del att lära av miljöförvaltningen när det gäller företagsbemötande. En samarbetskultur gynnar alla. Det menar Michael Prising som driver Feskarn i Saluhallen och Gottsunda Centrum.

 • ”Uppsala ska vara bäst i världen för kunskapsintensiva företag”

  De flesta av oss kommer ur utbildningar med ett betyg, nya kunskaper eller kanske ett nytt yrke. Mathias Johansson lämnade Uppsala universitet med ett frö till ett nytt företag, Dirac. 20 år senare företagets rötter stadigt kvar i Uppsala, med grenar över hela världen. I ett möte med kommunen lyfter han fram att Uppsalas näringsliv borde ha högre ambitioner.

 • Senzime flyttar hem till Uppsala och växer

  För att hjälpa företagen inom Uppsalas spetsindustrier att växa och rekrytera kompetens behöver kommunen bidra till att bostadsmarknaden och kommunikationerna för pendlare fungerar bättre. Det var ett av budskapen när medicinteknik-bolaget Senzimes vd Pia Renaudin träffade kommunledningen. Företaget har höga tillväxtmål och har just tagit hem sin produktion till Uppsala.

 • Vi som jobbar med näringslivsutveckling

  Här ser du alla som jobbar på kommunens näringslivsenheter för att underlätta för dig som företagare i Uppsala. Hör gärna av dig till oss !

Kontakta näringsliv och destination

Kommunens näringslivsutvecklare är till för att hjälpa dig som företagare i Uppsala. Varmt välkommen att kontakta oss!

Telefon

018-727 00 00 (kommunens kontaktcenter, öppet vardagar 8.00–17.00, torsdagar 8.00–18.00) 

E-post

naringsliv@uppsala.se

Kontaktuppgifter till tjänstepersoner på avdelningen näringsliv och destination

För frågor om evenemang och besöksmål, kontakta Destination Uppsala på destination@uppsala.se, telefon 018-727 48 00.

Om du har betalningssvårigheter eller andra frågor om fakturering till och från kommunen, kontakta kommunens ekonomisupport ekonomisupport@uppsala.se. 

Se även

 • Så arbetar vi med:

  Näringsliv

  Näringslivet i Uppsala har blomstrat under lång tid. Spetskompetens, entreprenörskap, upplevelser, evenemang och hela världen runt hörnet har skapat utveckling och framgång. Vi vill ge ännu bättre näring till framgången och skapa möjligheter för alla genom att kratta, vattna och vårda för fortsatt utveckling. Vi lovar att göra allt för att du ska uppleva att det är här i Uppsala du vill utveckla ditt företag. Genom relationsskapande, effektivitet och hög rättssäkerhet vill vi skapa möjligheter för dig och din affär att växa. Vi har nu höjt ribban med en omfattande handlingsplan med förbättringar. Vår ambition är att du ska lyckas och att vi ska vara en bra affärspartner för dig.

 • Så arbetar vi med:

  Innovation

  Uppsala står inför stora utmaningar, precis som resten av världen. För att möta dessa utmaningar måste vi tänka nytt, testa nytt och lära nytt. Nya problem kräver nya lösningar, lokala som globala. Nu skapar vi förutsättningar för att fler ska kunna vara delaktiga i utvecklingen. Tillsammans skapar vi nytt som gör skillnad.