Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

Företagslabbet

Förverkliga din företagsidé. Våra rådgivare ger dig utbildning och coachning i att starta eget företag. Det spelar ingen roll om din idé är liten eller stor. Boka ett möte idag!

Vi hjälper dig att förverkliga din företagsidé. Hos oss får utbildning och coachning i att starta och driva eget företag. Du som redan har en verksamhet får rådgivning som ger ditt företag växtkraft. Du blir också en del av ett nätverk där ni delar erfarenheter och tips. Företagslabbets företagsrådgivare guidar dig och de talar flera olika språk.

Från idé till eget företag

  1. Du kontaktar Företagslabbet. Vi kan boka ett digitalt möte.
  2. Vi träffas och pratar om din företagsidé.
  3. Tillsammans gör vi en plan för hur du kan utveckla din idé. Vi kan hjälpa dig att hitta finansiering, kontakta myndigheter, ta fram en affärsplan och mycket mer.
  4. Du startar ditt företag.

Utveckla din företagsidé

Kom till Företagslabbet med din företagsidé, oavsett om den är liten eller stor. Du kanske vill driva en webbshop, öppna kafé eller försörja dig som målare.  Tillsammans med en företagsrådgivare utvecklar du idén och formulerar en affärsidé. Ni går igenom stegen som krävs för att starta företag. Och du får råd om finansiering, budget, beskattning och mycket annat.   

Genom Företagslabbet får du kontakt med andra som startar eget eller som redan driver företag. Tillsammans bildar ni ett nätverk. I nätverket kan ni inspirera varandra, diskutera utmaningar och dela erfarenheter.

Ge ditt företag växtkraft

Har du ett företag där verksamheten inte utvecklas som planerat? Kanske behöver du tips om hur du ska nå målgruppen. Kanske är företaget inte så lönsamt som du har beräknat. Kanske behöver du råd om hur du etablerar verksamheten utomlands. Företagslabbets företagsrådgivare ger dig stöd i ditt företagande.

Planerar du att ta över ett företag? På Företagslabbet får du rådgivning som gör att du kan undvika vanliga misstag. Du får till exempel hjälp med regelverk, analyser och frågor kring lönsamhet. Du får också vägledning när det gäller finansiering.

På Företagslabbet kan du gå en kurs om att driva företag. På kursen lär du dig om hela processen, från idé till affärsidé och vidare till att förverkliga affärsidén. Juridik och redovisning är exempel på områden som ingår. Du kan gå hela eller delar av kursen. Du avgör utifrån hur långt du har kommit med ditt företag. När du har gått en delkurs får du ett kursintyg. Om du går alla delkurser får du ett diplom.

Du kan ha din arbetsplats i Företagslabbets lokaler under perioden när du arbetar med att utveckla din idé och startar företaget. Där har du tillgång till kontorsutrustning och internet. Du har också nära till företagsrådgivarna, som kan svara på frågor och vara ditt bollplank. Du kan använda arbetsplatsen i upp till tre månader. Antalet arbetsplatser är begränsat och det är inte garanterat att det finns en plats för dig.

Har du haft ett företag i ett annat land och drömmer om att starta ett företag i Sverige? Svenska för företagare (Sff) är en särskilt anpassad utbildning där du läser svenska samtidigt som du går en kurs i att starta eget företag.

Läs mer om utbildningen och hur du ansöker på Utbildnings- och jobbcenters webbplats.

Kontakta oss

Vi ger rådgivning via telefon och mejl. Kontakta oss på

E-post: foretagslabbet@uppsala.se.

Telefon: 018-18 52 26, 018-18 52 20

Detta händer på Företagslabbet

14 oktober har vi öppet hus 13.00-16.00. Få rådgivning och information om Företagslabbet. Välkomna!

3 november: Starta-eget träff 13.00-16.00

17 november: Starta-eget träff 13.00-16.00

Företagslabbets företagsrådgivare

David Jonson

David Jonson

David ger dig råd kring försäljning och marknadsföring, men även digitalisering, webb och e-handel. Han har själv startat och drivit ett it-företag och har arbetat med rådgivning till företagare i flera år. David talar svenska och engelska.

Mehran Tehranchi

Mehran Tehranchi

Mehran ger dig rådgivning kring att starta eget och att driva företag som redan är igång. Han kan mycket om detaljhandeln och restaurangbranschen, där har själv drivit företag. De senaste 20 åren har Merhan stöttat personer som vill starta företag. Mehran talar svenska, persiska och engelska.

Om Företagslabbet

Företagslabbet arbetar för att fler ska kunna förverkliga sina företagsidéer och bli egna företagare. Det skapar fler jobb i Uppsala. Företagslabbet drivs av Uppsala kommun, Almi Företagspartner och Region Uppsala. Företagslabbet ligger i Utbildnings- och jobbcenters lokaler på entréplan i Gottsunda centrum.

Andra aktörer

Under näringsliv och företagande finns det information om fler aktörer som kan ge råd till dig som vill starta eget.