Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten och Region Uppsala har skärpt de allmänna råden i Uppsala län för att försöka bryta den ökade smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

Gör en god investering

Investera er tid och bidra till Uppsalas tillväxt.

Uppsala kommun utmanar näringslivet. Var med och hjälp personer ut på arbetsmarknaden. Samtidigt kan ni tillgodose era egna rekryteringsbehov. Ert engagemang blir er investering och ni bidrar till Uppsalas tillväxt.

Välj vad ni investerar i

Ni bestämmer själva vilken eller vilka aktiviteter ni engagerar er i:

 • erbjud praktik
 • ge stöd inför intervju
 • hjälp till med cv
 • bli mentor
 • rekrytera
 • håll en inspirationsföreläsning
 • erbjud arbetsträning
 • ta emot studiebesök
 • delta i utveckling av ett jobbspår
 • medverka i branschråd.

Så här antar ni utmaningen  

 1. Du och ditt företag väljer hur ni vill medverka.
 2. Vi planerar aktiviteten tillsammans. Uppsala kommun bidrar med kandidater som passar er verksamhet.
 3. Ni genomför aktiviteten.
 4. Vi följer upp.

Anmäl ditt företag

Anmäl er direkt eller ställ frågor till oss.

Lotta Zacke
Telefon: 018-727 42 58
E-post: lotta.zacke@uppsala.se

Andreas Christoffersson
Telefon: 018-727 86 88
E-post: andreas.christoffersson@uppsala.se

Därför startar vi utmaningen

Uppsala kommun arbetar tillsammans med näringslivet och andra aktörer för att fler personer snabbare ska komma ut i arbetslivet. Utmaningen En god investering är en del av det arbetet.

Alla människor mår bra av att ha en uppgift och att kunna försörja sig själva. Samhället mår också bra av det. För när fler personer jobbar ökar skatteintäkterna och det ger mer resurser till välfärden. Det leder till att vi får bättre skolor, omsorg och service till företag och individer, vilket i sin tur innebär att det blir lättare att anställa ny personal. Dessutom ökar köpkraften och fler arbetstillfällen skapas.

Genom att vara med i utmaningen En god investering kan ni även tillgodose era egna rekryteringsbehov. Vi matchar era behov mot arbetssökande som vi har kontakt med.

Bravida höll en inspirationsföreläsning

Bravidas marknadschef

Anna Skogtjärn, marknadschef Bravida region Uppland, med kollegor.

Anna Skogtjärn på Bravida blev tillfrågad om att hålla en föreläsning om hur arbetsgivare resonerar när de anställer.

- Det kändes som att jag med en relativt liten insats kunde göra skillnad för personer som söker jobb. Målet var att inspirera och förmedla hopp till de 15 personer som deltog genom att berätta om att det finns alternativa vägar till kvalificerade jobb och att det kan vara värt att göra en extra liten insats för att skaffa sig ett jobb där man kan trivas och utvecklas.

- Vi får ofta mejlansökningar där man undrar om den sökande har lagt ned mer än en kvart på cv och personligt brev. Som arbetsgivare är ansökan det enda man kan bedöma, så om första mejlet ger ett oseriöst intryck är det lätt att individen blir bortsorterad. Om man inte har arbetslivserfarenhet kan man lyfta fram andra saker man har gjort och hur det kan bidra till att lyckas i jobbet. Om du exempelvis är en god lagspelare eller en ansvarstagande person kan du berätta om vilka situationer som har format dig till det.

Under föreläsningen berättade Anna även om hur de och många andra företag arbetar med internutbildning och att de inte alltid kräver gymnasie- eller högskoleutbildning. Ibland är det tillräckligt med en intensivutbildning på 13 månader, som man sedan kan bygga vidare på inom företaget genom praktikplats och lärlingsplats.

- Det var ett stort engagemang hos deltagarna både under och efter föreläsningen så jag hoppas och tror att flera blev inspirerade. Medarbetarna på kommunens utbildnings- och jobbcenter sa efteråt att arbetsgivarnas deltagande är viktigt för att förstärka budskapet i de andra delarna av utbildningen. För oss handlade det om en väldigt liten insats, och jag tänker att om alla arbetsgivare hjälper till lite grann så kan vi tillsammans göra skillnad för många, avslutar Anna.