Rapportera köldmedier

E-tjänsten för rapportering av köldmedier är stängd och kan inte användas för rapportering av år 2017. Du ska istället rapportera via pappersrapport.

E-tjänsten är stängd på grund av att vår leverantör inte har lyckats uppdatera tjänsten enligt den nya F-gasförordningen, eller rätta till de fel som finns. Du ska istället rapportera via pappersrapport senast 31 mars 2018. Tänk på att pappersrapporten måste vara underskriven av den som är ansvarig för anläggningen och inte av kylföretaget.

Skicka in din underskrivna rapport via e-post eller vanlig post senast 31 mars 2018.

E-postadress: miljoforvaltningen@uppsala.se
Postadress: Uppsala kommun, miljöförvaltningen, 753 75 Uppsala

Vi beklagar att e-tjänsten inte går att använda denna säsong. Vi återkommer senare om hur det blir inför nästa. Om du har frågor är du välkommen att kontakta oss, se kontaktuppgifter längst ner på sidan under "Om oss".

  • Läs om köldmedier

    Har du en anläggning med en sammanlagd mängd av 14 ton CO2e eller mer ska du varje år skicka in en kontrollrapport till miljöförvaltningen. Rapporten ska vara inne senast 31 mars efterföljande år. Du ska också rapportera om anläggningen byter ägare.

    Din certifierade kylentreprenör måste ha lagt in utförda kontroller innan du som ägare (operatör/verksamhetsutövare) kan gå in och godkänna dem.

    Kontroll av läckage

    Du måste även regelbundet kontrollera att inte köldmedier läcker ut från din anläggning. Kontrollen ska utföras av en certifierad kylfirma. Kylfirman ska logga in med sitt certifieringsnummer utan C framför.

Kontakta miljöförvaltningen

Miljöförvaltningens servicetelefon är stängd 15–16 november. Våra handläggare är inte tillgängliga under dessa dagar. Registraturen har öppet som vanligt miljoforvaltningen@uppsala.se. Servicetelefonen öppnar igen 19 november 9.00. 

Telefon: 018-727 43 04, måndag–torsdag 9.00–11.00
Besöksadress: Ulls väg 28

Det finns ingen reception på Ulls väg och vi kan därför bara ta emot förbokade besök. Du som vill lämna in och begära ut handlingar från miljöförvaltningen är välkommen till Kommuninformation på Stationsgatan 12, entréplan.

Postadress: Uppsala kommun, miljöförvaltningen, 753 75 Uppsala