Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
 1. Hyr plats vid bad och friluftsområde

  Du kan hyra plats för din food truck vid följande badplatser och friluftsområden. Klicka på länkarna nedan för att få information om respektive plats.

  I Fjällnora finns en plats tillgänglig för uppställning på cirka 30 kvadratmeter med tillgång till eluttag med 10A. Platsen kan användas till försäljning alla dagar i veckan.

  I bilden nedan ser du var uppställningsplatsen för food truck finns i Fjällnora. Den blå rutan i bilden visar var du får ställa din food truck.

  Se bilden i större format

  Fjällnora_uppställningsplats.jpg

  I Hammarskog finns en plats tillgänglig för uppställning på cirka 30 kvadratmeter. Platsen saknar tillgång till el. Platsen kan användas till försäljning alla dagar i veckan.

  I bilden nedan ser du var uppställningsplatsen för food truck finns i Hammarskog. Den blå rutan i bilden visar var du får ställa din food truck.

  Se bilden i större format

  Hammarskogsbadet_uppställningsplats.jpg

   

  Vid Sandviksbadet finns en plats tillgänglig för uppställning på cirka 30 kvadratmeter med tillgång till 3-fas eluttag med 32A. Platsen kan användas till försäljning alla dagar i veckan.

  I bilden nedan ser du var uppställningsplatsen för food truck finns vid Sandviksbadet. Den blå rutan i bilden visar var du får ställa din food truck.

  Se bilden i större format

  Sandviksbadet_uppställningsplats.jpg

  Vid Storvadsbadet finns en plats tillgänglig för uppställning på cirka 30 kvadratmeter. Platsen saknar tillgång till el. Platsen kan användas till försäljning alla dagar i veckan.

  I bilden nedan ser du var uppställningsplatsen för food truck finns vid Storvadsbadet. Den blå rutan i bilden visar var du får ställa din food truck.

  Se bilden i större format

  Storvadsbadet_uppställningsplats.jpg

  Vid Sunnerstabadet finns två platser tillgängliga för uppställning om cirka 30 kvadratmeter vardera. Platserna saknar tillgång till el. Platserna kan användas till försäljning alla dagar i veckan.

  I bilden nedan ser du var uppställningsplatserna för food truck finns vid Sunnerstabadet. Den blå rutorna i bilden visar var du får ställa din food truck.

  Se bilden i större format

  Sunnerstabadet_uppställningsplats.jpg

   

   

  Kostnad för hyra vid bad och friluftsområden

  Kostnaden för att hyra en plats för din food truck vid våra bad och friluftsområden är 2 649 kronor per månad under perioden maj–oktober. Under perioden november–april är avgiften 1 060 kronor/månad.

 2. Hyr torgplats

  Du kan hyra plats för din food truck på flera av kommunens torg. Du hittar information om vilka torg du kan hyra plats på, vilka regler som gäller för torghandel, kostnad för hyra, tillgång till el med mera för de olika torgen på länken nedan. 

  Regler och villkor för torghandel

 3. Regler för försäljning

  Du som hyr en plats

  • är skyldig att skaffa de tillstånd som krävs för verksamheten på platsen, samt följa de föreskrifter som meddelas av myndighet eller som följer av lag
  • åtar dig att utföra och stå för alla kostnader för skötsel, drift inklusive el och underhåll för platsen
  • får inte lämna din food truck på området under natten
  • får inte sätta upp reklam för något annat än den verksamhet som bedrivs på platsen
  • får inte låta någon annan använda del av eller hela den hyrda platsen utan upplåtarens skriftliga samtycke.

  Tillstånd för försäljning

  Du är själv skyldig att ordna de tillstånd som krävs för att driva försäljning. Du måste ha med dig kopior på tillstånd och hyresavtal som du kan visa upp vid förfrågan.

 4. Ansök om plats för food truck

  Förlänga hyra av plats

  Om du vill förlänga en redan hyrd plats ska du i god tid kontakta enheten för trafikreglering och markupplåtelse.

 5. Kontakt

  Kontakta enheten för trafikreglering och upplåtelse

  Enheten för trafikreglering och upplåtelse hör till stadsbyggnadsförvaltningen.

  Telefon:
  Kontaktcenter 018-727 00 00. Telefontid 8.00–17.00.
  E-post:
  tmu@uppsala.se
  Postadress:
  Uppsala kommun, Stadsbyggnadsförvaltningen, 753 75 Uppsala
  Kontakta miljöförvaltningen
  Telefon:
  018-727 43 04, måndag–fredag 9.00–12.00
  Postadress:
  Uppsala kommun, Miljöförvaltningen, 753 75 Uppsala

Nyheter om tillstånd och regler - försäljning, livsmedel och

 • Feskarn gillar förvaltningens bemötande

  Andra delar av Uppsala kommun har en del att lära av miljöförvaltningen när det gäller företagsbemötande. En samarbetskultur gynnar alla. Det menar Michael Prising som driver Feskarn i Saluhallen och Gottsunda Centrum.

 • Uppsalaföretaget föder upp syrsor för avel

  Hussyrsor är hett efterfrågade både till djurfoder och sedan förra året även som livsmedel i Sverige. Men många syrsor bär på det fruktade densoviruset som orsakar hög dödlighet i många bestånd. Det SLU-baserade företaget Sciins har lyckats få fram unika stora avelssyrsor som är garanterat virusfria. För det har de båda forskarna Anna Jansson och Åsa Berggren tilldelats årets Bona Postulata-pris.

 • Lågt betyg för Uppsalas företagsklimat

  Kommunens insatser för att förbättra företagsklimatet i Uppsala, har ännu inte gett önskat resultat, enligt det lokala näringslivet. Det framgår av Svenskt Näringsliv årliga enkät om företagsklimatet i Sveriges kommuner, som presenterades 25 maj. Företagarnas betyg på bland annat kommunens service och bemötande, dialog och information till företag stiger, men som helhet sjunker det.

Se fler nyheter