Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
 1. Innan du ansöker

  Food truck vid Sunnerstabadet och Storvadsbadet

  På Sunnerstabadet och Storvadsbadet finns 1 plats vardera som du kan hyra för en längre tid under badsäsong (1 juni till 30 september).

  Upplåtelseavgiften är 2 315 kronor per månad.

  När din ansökan kommit in kontaktar vi dig så snart vi kan för att informera om vad som gäller vid bokning av plats och för att besvara dina frågor. Om det inte finns en ledig plats ställs du i kö till platsen.

  Om du vill förlänga en redan hyrd plats ska du i god tid kontakta enheten för trafik och markupplåtelse.

 2. Regler för försäljning

  • Nyttjanderättshavaren är skyldig att skaffa de tillstånd som erfordras för verksamheten på upplåtelseområdet samt följa de föreskrifter som meddelas av myndighet eller som följer av lag.
  • Nyttjanderättshavaren åtar sig allt utförande och alla kostnader för skötsel, drift inklusive el och underhåll inom upplåtelseområdet.
  • Det är inte tillåtet att nyttjande­rättshavaren lämnar foodtrucken på upplåtelseområdet nattetid.
  • På upplåtelseområdet får inte uppsättas anordningar för reklam annat än för den verksamhet som bedrivs på området.
  • Nyttjanderättshavaren får inte utan upplåtarens skriftliga samtycke upplåta nyttjanderätt till någon del av upplåtelseområdet.
 3. Ansök om plats för food truck

 4. Kontakt

  Kontakta enheten för trafikreglering och upplåtelse

  Enheten för trafikreglering och upplåtelse hör till stadsbyggnadsförvaltningen.

  Telefon:
  Kontaktcenter 018-727 00 00. Telefontid 8.00–17.00.
  E-post:
  tmu@uppsala.se
  Postadress:
  Uppsala kommun, Stadsbyggnadsförvaltningen, 753 75 Uppsala
  Kontakta miljöförvaltningen

  Det finns ingen reception på Ulls väg och vi kan därför bara ta emot förbokade besök. Du som vill lämna in handlingar till miljöförvaltningen är välkommen till Kontaktcenter på Stationsgatan 12, entréplan. Du som vill begära ut handlingar kan kontakta miljöförvaltningen per telefon eller e-post.

  Telefon:
  018-727 43 04, måndag–fredag 9.00–12.00
  Postadress:
  Uppsala kommun, Miljöförvaltningen, 753 75 Uppsala

Nyheter om tillstånd och regler - försäljning, livsmedel och

 • Nya regler för restauranger, kaféer och andra serveringar

  Uppsala kommun fortsätter att kontrollera trängsel på serveringsställen under sommaren. Nu finns riktlinjer från Folkhälsomyndigheten som ställer krav på restauranger, barer och kaféer. Besökare bör kunna hålla minst en meters avstånd mellan olika sällskap.

 • Utökat tillsynsansvar på serveringsställen

  Den första juli tar Uppsala kommun över hela ansvaret för tillsynen av trängsel på restauranger och kaféer. Om ett serveringsställe inte följer reglerna kan kommunen exempelvis begränsa öppettider eller stänga delar av serveringar.

 • Information till dig som driver livsmedelsverksamhet

  Från och med onsdag 25 mars tillåts endast bordsservering på landets restauranger, barer och kaféer. De nya restriktionerna har införts för att minska smittspridningen. Det är inte tillåtet att stå vid baren och bord i lokalen ska placeras så glest att smitta försvåras.

Se fler nyheter