Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
 1. Information till butiker

  Från och med den 10 januari 2021 gäller en tillfällig covid-19-lag i Sverige. Enligt lagen ska handlare och fastighetsägare identifiera ett maxantal som kan vistas i lokalerna och vidta åtgärder för att undvika trängsel. Det är Länsstyrelsen som kontrollerar att lagen följs. Du kan läsa mer om lagen på Länsstyrelsens hemsida.  

  Utöver den tillfälliga covid-19 lagen bör köpcentrum, varuhus, affärer, butiker och liknande verksamheter även följa Folkhälsomyndighetens allmänna råd. Handelns branschorganisationer har tagit fram bra vägledande dokument som stöd.

  Ladda ner affisch, svenska (PDF, 123 KB)

  Ladda ner tvåspråkig affisch, svenska och engelska (PDF, 127 KB)

  Folkhälsomyndighetens föreskrifter om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19

  Svensk handels gemensamma rutiner med anledning av covid-19

  Här kan du läsa Lag (2021:4) om särskilda begränsningar för att förhindra spridning av sjukdomen covid-19

  Folkhälsomyndighetens frågor och svar om regler för gym- och sportanläggningar, badhus och handelsplatser

Nyheter om tillstånd och regler - försäljning, livsmedel och

 • Uppsala city-appen

  Ska du besöka Uppsala city under julhandeln? Nu finns det en ny app för mobiltelefoner som hjälper dig att göra det säkrare.

 • Parkera för en krona i city

  Från och med lördag 21 november kan du parkera för en krona i Uppsalas stadskärna. Det är en del av kommunens paket för att stötta det lokala näringslivet och för att minska trängseln i kollektivtrafiken.

 • Distansvärdar och sänkt parkeringsavgift

  Uppsala kommun inför flera nya åtgärder för att mildra effekterna av coronarestriktionerna för det lokala näringslivet. Bland annat införs distansvärdar och avgiftsfri korttidsparkering i centrala Uppsala.

Se fler nyheter