Få hjälp att starta företag

 1. I korthet


  Det finns många olika aktörer som kan hjälpa dig som funderar på att starta ett företag. Här har vi samlat information om var du kan få tips och råd.

  Fäll ihop
 2. Starta företag


  Verksamt.se hittar du information från Skatteverket, Bolagsverket och Tillväxtverket om vad som gäller angående att starta och driva företag, råd och stöd kring ditt företagande och mycket mer. På Verksamts regionsida för Uppsala finns en samlad bild av regionens stöd och aktuella händelser och Skatteverket har informationsträffar för dig som ska starta eller driver företag.

  Fäll ihop
 3. Lokala aktörer för stöd och rådgivning


  I Uppsala finns många företagsfrämjande aktörer och organisationer som hjälper till med rådgivning och praktisk hjälp när du ska starta företag.

  Nyföretagarcentrum ger kostnadsfri rådgivning inför företagsstarten. 

  Almi Företagspartner kan också hjälpa till med rådgivning.

  Skatteverket tillsammans med flera andra myndigheter har skapat en informationssida med mängder av tips och råd kring företagsstart. Läs mer på Skatteverkets webb

  Läs om vilka fler organisationer i Uppsala som kan hjälpa dig med att starta företag på sidan för nätverk och samverkan.

  Fäll ihop
 4. Stöttar företagsfrämjande aktörer


  Uppsala kommun arbetar med företagsutveckling genom strategisk samverkan med, och ekonomiskt bidrag till, företagsfrämjande organisationer i Uppsala. Uppsala kommun ger inte starta eget-bidrag eller bidrag till enskilda företag.

  Nyföretagarcentrum, Uppsala Innovation Centre, STUNS, Uppsala BIO, Connect, Drivhuset är exempel på organisationer som erhåller verksamhetsbidrag från Uppsala kommun.

  Fäll ihop
 5. Bli utförare


  webbplatsen för utförare finns information för dig som är intresserad av att bli utförare: 

  • för daglig verksamhet
  • inom hemsjukvård och hemtjänst
  • inom ledsagarservice
  • av vård-och omsorgsboende.
  Fäll ihop
 6. Bli leverantör till Uppsala kommun


  För att bli leverantör till Uppsala kommun ställs krav på kvalitet, utbildning och medarbetare med mera. Ta del av kraven.

  Se vilka upphandlingar som är på gång inom Uppsala kommun genom att skapa ett leverantörskonto i Kommers.

  För mer frågor om kommunens upphandlingar välkommen att mejla upphandling@uppsala.se.

  Fäll ihop
 7. Företagsregister


  Vill du veta hur många andra företag som finns i din bransch, och vilka de är? Eller undrar du hur omsättningen ser ut för ett visst företag, och hur många anställda de har?

  I näringslivsregistret för Uppsala finns information om aktiva företag och organisationer inom kommunen. Sök på bransch eller företagsnamn och få filtrerat innehåll direkt. Uppgifterna kommer från UC Selekt, UC AB och uppdatering sker månadsvis. 

  Se näringslivsregistret över företag i Uppsala

  Fäll ihop