Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
 1. I korthet

  Det finns många olika aktörer som kan hjälpa dig som funderar på att starta ett företag. Här har vi samlat information om var du kan få tips och råd.

 2. Starta företag

  Verksamt.se hittar du information från Skatteverket, Bolagsverket och Tillväxtverket om vad som gäller angående att starta och driva företag, råd och stöd kring ditt företagande och mycket mer. På Verksamts regionsida för Uppsala finns en samlad bild av regionens stöd och aktuella händelser och Skatteverket har informationsträffar för dig som ska starta eller driver företag.

 3. Lokala aktörer för stöd och rådgivning

  I Uppsala finns många företagsfrämjande aktörer och organisationer som hjälper till med rådgivning och praktisk hjälp när du ska starta företag.

  Nyföretagarcentrum ger kostnadsfri rådgivning inför företagsstarten. 

  Almi Företagspartner kan också hjälpa till med rådgivning.

  Skatteverket tillsammans med flera andra myndigheter har skapat en informationssida med mängder av tips och råd kring företagsstart. Läs mer på Skatteverkets webb

  Läs om vilka fler organisationer i Uppsala som kan hjälpa dig med att starta företag på sidan för nätverk och samverkan.

 4. Stöttar företagsfrämjande aktörer

  Uppsala kommun arbetar med företagsutveckling genom strategisk samverkan med, och ekonomiskt bidrag till, företagsfrämjande organisationer i Uppsala. Uppsala kommun ger inte starta eget-bidrag eller bidrag till enskilda företag.

  Nyföretagarcentrum, Uppsala Innovation Centre, STUNS, Uppsala BIO, Connect, Drivhuset är exempel på organisationer som erhåller verksamhetsbidrag från Uppsala kommun.

 5. Bli utförare

  webbplatsen för utförare finns information för dig som är intresserad av att bli utförare: 

  • för daglig verksamhet
  • inom hemsjukvård och hemtjänst
  • inom ledsagarservice
  • av vård-och omsorgsboende.
 6. Bli leverantör till Uppsala kommun

  För att bli leverantör till Uppsala kommun ställs krav på kvalitet, utbildning och medarbetare med mera. Ta del av kraven.

  Se vilka upphandlingar som är på gång inom Uppsala kommun genom att skapa ett leverantörskonto i Kommers .

  För mer frågor om kommunens upphandlingar välkommen att mejla upphandling@uppsala.se.

 7. Företagsregister

  Vill du veta hur många andra företag som finns i din bransch, och vilka de är? Eller undrar du hur omsättningen ser ut för ett visst företag, och hur många anställda de har?

  I näringslivsregistret för Uppsala finns information om aktiva företag och organisationer inom kommunen. Sök på bransch eller företagsnamn och få filtrerat innehåll direkt. Uppgifterna kommer från UC Selekt, UC AB och uppdatering sker månadsvis. 

  Se näringslivsregistret över företag i Uppsala

Nyheter om näringsliv och företagande

 • Rekordmånga nya företag i Uppsala

  Samtidigt som många företagare går på knä i coronapandemins spår startas det rekordmånga nya företag i Uppsala. Cilla Franzén på Nyföretagarcentrum ser att det finns både möjligheter, behov att tänka om och tänka nytt.

 • Ny ägare ska utveckla Storvreta centrum

  Nu är det klart vem som ska utveckla Storvreta centrum. Botrygg köper fem fastigheter av Uppsala kommun och utifrån en gemensam vision för Storvreta inleds nu en utvecklingsprocess för området.

 • Företagsklimat 2020

  Kommunens insatser för att förbättra företagsklimatet i Uppsala har bara gett marginella förändringar, enligt näringslivet. Samtidigt sjunker betyget något för företagsklimatet i Sverige som helhet. Det framgår av den årliga enkät som Svenskt Näringsliv presenterade 26 maj.

Se fler nyheter

Så arbetar vi med näringsliv och företagande

 • Så arbetar vi med:

  Innovation

  För att möta våra utmaningar och dra nytta av våra möjligheter så arbetar Uppsala kommun med innovation. Vi bygger upp ett stöd för innovationsarbetet som riktar sig till kommunkoncernens förvaltningar och bolag. Vi ökar också våra ansträngningar för att koppla ihop kommunens behov med de resurser som andra innovationsstödjande aktörer erbjuder.

 • Så arbetar vi med:

  Näringsliv

  Uppsala kommun har 230 000 invånare och 22 000 företag. Av dessa är 13 000 enmansföretagare. Kommunen planerar för en befolkning på 350 000 personer år 2050. Det gör oss till en av Sveriges mest expansiva kommuner.