Utbildnings- och jobbcenter

 1. Utbildnings- och jobbcenter - för medborgare


  På utbildnings- och jobbcenter kan du gå en vuxenutbildning, delta i arbetsmarknadsinsatser och få tips om jobb och praktik. Du kan få stöd och vägledning av lärare, studie- och yrkesvägledare eller utbildnings- och jobbcoacher. Om du studerar på distans kan du använda lärcentrumytan. Ett besök på utbildnings- och jobbcenter kan öka dina chanser till jobb.

  Studera

  På utbildnings- och jobbcenter kan du lära dig svenska genom att läsa sfi-kurser eller svenska som andra språk. Du kan också läsa in dina gymnasiebetyg eller gå kurser så att du blir behörig till högskolan. Vi har yrkesutbildningar och lärlingsutbildningar inom yrken där det finns många lediga jobb.

  Läs om kurser och utbildningar på vuxenutbildningens webbplats.

  Lärcentrum

  Behöver du stöd när du studerar på en vuxenutbildning? Då är du välkommen till lärcentrum.

  På lärcentrum kan du

  • få extra stöd i matematik, svenska eller studieteknik
  • träffa specialpedagog eller speciallärare för rådgivning 
  • boka en studieplats i en anpassad lärmiljö
  • få hjälp att använda olika digitala hjälpmedel i studier, till exempel dator, läsplatta och telefon
  • boka en studieplats för egna studier.

  Kontakta oss så går vi tillsammans igenom vilket stöd du behöver. Du kan exempelvis få extra stöd, strategier för lärande och tips på hjälpmedel. Vi kan även hjälpa dig i kontakter med din skola och med andra verksamheter som är kopplade till dina studier.

  Du behöver vara folkbokförd i Uppsala kommun eller Knivsta kommun.

  Kontakta lärcentrum

  Mejla lärcentrum eller boka en tid via receptionen.

  E-post: larcentrum@uppsala.se

  I mejlet skriver du

  - förnamn och efternamn
  - telefonnummer  
  - e-postadress
  - lite kort om dina studieplaner.

  Besök: Utbildnings- och jobbcenter, Gottsunda centrum.

  Vägledning till utbildningar och jobb

  Studie- och yrkesvägledare och utbildnings- och jobbcoacher hjälper dig att hitta din väg till jobb eller studier som leder till jobb. Coacherna kan hjälpa dig att söka jobb och hitta praktikplatser. Boka ett möte eller kom in till oss i Gottsunda centrum.

  Träffa arbetsgivare och skolor på mässor

  Utbildnings- och jobbcenter ordnar mässor där du kan träffa arbetsgivare som söker nya medarbetare. Ibland kan du också träffa skolor och utbildningsanordnare. Mässorna är ofta inriktade på olika branscher, till exempel vård, transport eller bygg. Ta med cv och personligt brev när du går på en mässa. Arbetsgivarna brukar ta emot spontanansökningar och göra intervjuer.

  Var med på rekryteringsträffar

  När en arbetsgivare ska anställa många nya medarbetare kan vi ordna en rekryteringsträff. Om du har erfarenhet och personlighet som passar arbetsgivarens behov kan du vara med på rekryteringsträffen. På träffen blir du intervjuad så ta med cv och personligt brev.

  Välkommen till utbildnings- och jobbcenter på entréplan i Gottsunda centrum. Från hösten 2019 finns vi också i Boländerna och på Sylveniusgatan.

  Kom till jobb- och utbildningsmässa 11 september

  Uppsalas hotell, restauranger och kaféer söker nya medarbetare. Välkommen till jobb- och utbildningsmässan Uppsala Hospitality Recruit i Gottsunda. På mässan träffar du företag från branschen och utbildningsanordnare. 

  Ta gärna med ditt cv. Du kan gå hem med ett jobb.

  11 september
  15.00-17.00

  Utbildnings- och jobbcenter
  Gottsunda centrum

  Besök utbildnings- och jobbcenter

  Gottsunda centrum, Valthornsvägen 7

  Öppettider
  måndag- fredag 8.00-17.00

  Kungsgatan 85

  Öppettider
  måndag, onsdag, torsdag 9.00-16.00
  tisdag 9.00-18.00
  fredagar 12.30-16.00

  Telefon
  018-727 22 99

  Telefontider
  måndag–torsdag 9.00–11.00
  fredag 10.00–12.00

  Bolandsgatan 4

  Sylveniusgatan 8

  Fäll ihop
 2. Utbildnings- och jobbcenter - för arbetsgivare


  Utbildnings- och jobbcenter kan hjälpa dig som arbetsgivare att rekrytera. Vi ordnar också rekryteringsträffar och utbildnings- och jobbmässor där arbetsgivare kan delta. Inom vuxenutbildningen har vi många elever som utbildar sig inom olika bristyrken.

  Rekrytering 

  Berätta om era rekryteringsbehov så matchar vi. Med oss kan rekryteringsprocessen bli smidigare. Samtidigt tar ni ett socialt ansvar genom att ni bidrar till att fler Uppsalabor kan ta steget in på arbetsmarknaden.

  Personerna som vi har kontakt med är utan jobb av olika anledningar. Vissa har en utländsk utbildning men saknar arbetslivserfarenhet och referenser i Sverige. Andra arbetstränar eller har praktik och är snart redo för ett vanligt jobb. Vi har också kontakt med personer som har en extratjänst som avslutas under 2019. De har jobbat i kommunal verksamhet och har med sig goda referenser.

  Vi kartlägger kompetens och intressen hos personerna och matchar mot era önskemål. Av erfarenhet vet vi att rätt personlighet ibland kan vara viktigare än erfarenhet. Därför brukar vi rekommendera att ni träffar personerna. Ni väljer sedan den form som passar er: anställning, praktik eller arbetsträning.

  Mässor

  På våra mässor får du som arbetsgivare kontakt med personer som söker jobb. Mässorna är inriktade på olika branscher eller grupper av branscher. Ni kan ta emot spontanansökningar och göra snabbintervjuer på plats. Ofta har ni ett eget bord och tillgång till avskilda rum, som ni kan använda för längre intervjuer.

  Rekryteringsträffar

  Behöver du rekrytera många personer på en gång? Då kan vi ordna en rekryteringsträff. Du kan också ha en rekryteringsträff ihop med andra arbetsgivare som behöver rekrytera liknande kompetens. Innan träffen kartlägger vi era behov och kontaktar personer som har den profil ni efterfrågar. På rekryteringsträffen kan du intervjua arbetssökande som matchar rekryteringsbehovet.

  Vuxenutbildning

  Vi erbjuder vuxenutbildning, bland annat yrkesutbildningar inom bristyrken. Även lärlingsutbildningar och kombinationsutbildningar för de som läser svenska för invandrare samtidigt som en yrkesutbildning. Kanske är det just inom något av dessa områden som ni behöver rekrytera.

  Läs om utbildningarna på vuxenutbildningens webbplats.

  Besök utbildnings- och jobbcenter

  Gottsunda centrum, Valthornsvägen 7

  Öppettider
  måndag- fredag 8.00-17.00

  Kungsgatan 85

  Öppettider
  måndag, onsdag, torsdag 9.00-16.00
  tisdag 9.00-18.00
  fredagar 12.30-16.00

  Telefon
  018-727 22 99

  Telefontider
  måndag–torsdag 9.00–11.00
  fredag 10.00–12.00

  Bolandsgatan 4

  Sylveniusgatan 8

  Fäll ihop
 3. Jobbcenter - praktiska verksamheter


  Jobbcenter har praktiska verksamheter för arbetsmarknadsinsatser och arbetsträning.

  Läs om jobbcenters verksamheter inom arbetsmarknadsförvaltningen på Jobbcenters webbplats.

  Fäll ihop