Utbildnings- och jobbcenter

 1. Utbildnings- och jobbcenter - för medborgare


  På utbildnings- och jobbcenter kan du gå en vuxenutbildning, delta i arbetsmarknadsinsatser och få information om jobb och praktik. Ett besök på utbildnings- och jobbcenter ökar dina chanser till jobb.

  Besök gärna vår webbplats: utbildningochjobb.uppsala.se

  Studera

  På utbildnings- och jobbcenter kan du lära dig svenska genom att läsa sfi-kurser eller svenska som andra språk. Du kan också läsa in dina gymnasiebetyg eller gå kurser så att du blir behörig till universitet och högskola. Vi har yrkesutbildningar och lärlingsutbildningar inom yrken där det finns många lediga jobb.

  Läs om utbildnings- och jobbcenters vuxenutbildningar

  Vi har även Lärvux, särskild utbildning för vuxna. Läs mer om Lärvux.

  I Gottsunda centrum finns ett lärcentrum. Dit är du välkommen om du behöver extra stöd när du studerar. Läs om lärcentrum

  Arbetsträning och praktik

  Du som har försörjningsstöd och har svårt att komma in på arbetsmarknaden kan få hjälp med bland annat arbetsträning och praktik. 

  Läs mer om arbetsträning och praktik

  Vägledning till utbildningar och jobb

  Vi hjälper dig att hitta din väg till jobb eller studier som leder till jobb. Du kan få hjälp med att skriva ditt cv, ansöka till utbildningar och få vägledning till jobb eller studier. Boka ett möte eller kom in till oss på Kungsgatan 85 eller Gottsunda centrum.

  Läs om och boka studie- och yrkesvägledning

  Träffa arbetsgivare och skolor på mässor

  Utbildnings- och jobbcenter ordnar mässor där du kan träffa arbetsgivare som söker nya medarbetare. Ibland kan du också träffa utbildningsanordnare. Arbetsgivarna brukar ta emot spontanansökningar och göra intervjuer. 

  Var med på rekryteringsträffar

  När en arbetsgivare ska anställa personal kan vi ordna en rekryteringsträff. Vi kontaktar dig om du matchar det behov som arbetsgivaren har och bjuder in dig att delta på rekryteringsträffen.

  Läs mer om mässor och rekryteringsträffar

  Kontakt

  Välkommen till oss på utbildnings- och jobbcenter.

  Gottsunda centrum, entréplan och plan 6.

  Öppettider
  måndag- fredag 8.00-17.00

  Drop-in finns på entréplan.

  Telefon: 018-727 08 35

  E-post: ujc.gottsunda@uppsala.se

  Kungsgatan 85

  Öppettider
  måndag, onsdag, torsdag 9.00-16.00
  tisdag 9.00-18.00
  fredagar 12.30-16.00

  Telefon: 018-727 22 99

  Telefontider
  måndag–torsdag 9.00–11.00
  fredag 10.00–12.00

  E-post: ujc.kungsgatan@uppsala.se

  Fäll ihop
 2. Utbildnings- och jobbcenter - för arbetsgivare


  Utbildnings- och jobbcenter kan hjälpa dig som arbetsgivare att rekrytera. Vi ordnar också rekryteringsträffar och utbildnings- och jobbmässor där arbetsgivare kan delta. Inom vuxenutbildningen har vi många elever som utbildar sig inom olika bristyrken.

  Besök gärna vår webbplats: utbildningochjobb.uppsala.se

  Rekrytering 

  Berätta om era rekryteringsbehov så matchar vi. Med oss kan rekryteringsprocessen bli smidigare. Samtidigt tar ni ett socialt ansvar genom att ni bidrar till att fler Uppsalabor kan ta steget in på arbetsmarknaden.

  Personerna som vi har kontakt med är utan jobb av olika anledningar. Vissa har en utländsk utbildning men saknar arbetslivserfarenhet och referenser i Sverige. Andra arbetstränar eller har praktik och är snart redo för ett vanligt jobb. Vi har också kontakt med personer som har en extratjänst som avslutas under 2019. De har jobbat i kommunal verksamhet och har med sig goda referenser.

  Vi kartlägger kompetens och intressen hos personerna och matchar mot era önskemål. Av erfarenhet vet vi att rätt personlighet ibland kan vara viktigare än erfarenhet. Därför brukar vi rekommendera att ni träffar personerna. Ni väljer sedan den form som passar er: anställning, praktik eller arbetsträning.

  Mässor

  På våra mässor får du som arbetsgivare kontakt med personer som söker jobb. Mässorna är inriktade på olika branscher eller grupper av branscher. Ni kan ta emot spontanansökningar och göra snabbintervjuer på plats. Ofta har ni ett eget bord och tillgång till avskilda rum, som ni kan använda för längre intervjuer.

  Rekryteringsträffar

  Behöver du rekrytera många personer på en gång? Då kan vi ordna en rekryteringsträff. Du kan också ha en rekryteringsträff ihop med andra arbetsgivare som behöver rekrytera liknande kompetens. Innan träffen kartlägger vi era behov och kontaktar personer som har den profil ni efterfrågar. På rekryteringsträffen kan du intervjua arbetssökande som matchar rekryteringsbehovet.

  Läs mer om rekrytering, mässor och rekryteringsträffar.

  Vuxenutbildning

  Vi erbjuder vuxenutbildning, bland annat yrkesutbildningar inom bristyrken. Även lärlingsutbildningar och kombinationsutbildningar för de som läser svenska för invandrare samtidigt som en yrkesutbildning. Kanske är det just inom något av dessa områden som ni behöver rekrytera.

  Kontakt

  Välkommen till oss på utbildnings- och jobbcenter.

  Gottsunda centrum, entréplan och plan 6.

  Öppettider
  måndag- fredag 8.00-17.00

  Drop-in finns på entréplan.

  Telefon: 018-727 08 35

  E-post: ujc.gottsunda@uppsala.se

  Kungsgatan 85

  Öppettider
  måndag, onsdag, torsdag 9.00-16.00
  tisdag 9.00-18.00
  fredagar 12.30-16.00

  Telefon: 018-727 22 99

  Telefontider
  måndag–torsdag 9.00–11.00
  fredag 10.00–12.00

  E-post: ujc.kungsgatan@uppsala.se

  Fäll ihop