Ledigt jobb

Gårdsförman / rättare för växtodling till Uppsala yrkesgymnasium Jälla

Diarienr:
UBN-2020-00480
Arbetsplats:
Uppsala yrkesgymnasium Jälla
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du gårdsförman/rättare med erfarenhet av att arbeta på ett större lantbruk med djurhållning och odling? Vill du arbeta med ungdomar?
Välkommen med din ansökan!

Uppsala yrkesgymnasium Jälla är ett gymnasium med bygg- och anläggningsprogrammet, el- och energiprogrammet, vvs- och fastighetsporgrammet, naturbruksprogrammet samt fordon- och transportprogrammet. Dessutom finns introduktionsprogram, särskola och vuxenutbildningar på skolan. Skolan är belägen 6 kilometer från Uppsala centrum och har idag cirka 700 elever. Till skolan hör ett större jordbruk som är organiserat i en stiftelse och betjänar skolan med mycket av den praktiska undervisningen inom djurhållning och odling. Vi har cirka 130 mjölkkor med rekrytering och en odlingsareal på cirka 400 hektar. Produktionen drivs i dagsläget konventionellt men certifiering till ekologiskt pågår. Gården finns till med huvudsyfte som utbildningsplats för skolans elever men ska även ligga i framkant avseende produktion och skötsel.

Här kan du läsa mer om Uppsala yrkesgymnasium

Ditt uppdrag

Lantbruket är grunden för vår naturbruksutbildning och utgör en viktig del i undervisningen av våra lantbrukselever. I tjänsten ingår att tillsammans med driftledaren planera växtodlingen. Som gårdsförman/rättare är du delaktig som instruktör inom den praktiska delen av undervisning inom odling under växtsäsongen. I tjänsten ingår även reparationer och underhåll av gårdens maskiner.

Din bakgrund

Vi söker dig som har grundläggande lantbruksutbildning eller kunskaper förvärvade på annat sätt. Har du eftergymnasial utbildning inom lantbruk ses det som meriterande. Vi ser att du har erfarenhet av självständigt arbete med moderna lantbruksmaskiner. Det är även meriterande om du har erfarenhet av ekologisk produktion och arbete med ungdomar. Arbetet kräver att du har traktorkörkort och B-körkort.

Som person är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer samt tar ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vidare är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Dessutom har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Hugo Larsson Holmberg, driftledare, 072-582 01 88
Tommy Persson, rektor, 018-727 23 23

Facklig företrädare:
Kommunal, Ingela Lundholm, 018-727 96 36

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet Tillbaka till Sök lediga jobb