Ledigt jobb

Handläggare till Antagning förskola och skola

Diarienr:
UBN-2019-9134
Arbetsplats:
Antagning förskola och skola
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vi söker en administratör som är professionell i sitt bemötande med medborgare. Vi erbjuder ett jobb med utvecklingsmöjligheter i en verksamhet som är i förändring.

Antagning förskola och skola ingår i systemstöd inom utbildningsförvaltningen. Antagningens verksamhet ligger strategiskt samlat tillsammans med andra verksamheter inom utbildningsförvaltningen så att samarbete med andra enheter inom och utanför förvaltningen kan genomföras på ett smidigt sätt. Antagningen arbetar i ABW- miljö ( activity based working) vilket betyder att många förvaltningar samarbetar om arbetsplatser i olika miljöer beroende på vilken aktivitet som jobbet innebär.

Ditt uppdrag

I ditt uppdrag som handläggare är du förvaltningens ansikte utåt i kontakter med vårdnadshavare som söker förskola eller annan pedagogisk omsorg i Uppsala kommun. Du kommer att hantera ansökningar och placeringar, informera och samtala med vårdnadshavare som har frågor om förskolor och förskoleval samt hantera föräldrafakturering och avgiftskontroller.
Vi erbjuder ett omväxlande jobb där möjlighet ges att utveckla verksamheten och andra arbetsuppgifter som kan bli aktuella inom Utbildningsförvaltningen och inom ramen för den sökandes kompetens och uppdrag.
Som handläggare har du kontakt med medborgare via telefon och mail och behöver därmed vara professionell i ditt bemötande både muntligt och skriftligt. Du ingår i en grupp tillsammans med andra förskolehandläggare på antagningen och samarbetar med övriga antagningsgrupper på antagningen. I antagningen ingår också antagning grundskola, gymnasieskola och mottagningen för nyanlända förskola och skola.

Din bakgrund

Vi söker dig som har administratörsutbildning. Systemutbildningar du ska ha är Ebarnungdom, Microsoft Office t ex Excel och Word. IST förskola, IST analys, Dokä, DHS är meriterande. Du har tidigare erfarenhet av kund/medborgarkontakt och av myndighetsutövning där hantering av beslut ingår i arbetsuppgifterna. Vi ser gärna att du även har erfarenhet av att ha arbetat i en politiskt styrd organisation och erfarenhet av förskolans administrativa område. Vidare har du goda kunskaper i svenska i tal och skrift och engelska.

Du är en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Du är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Vidare är du en serviceinriktad person som är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande och du är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker. Dessutom är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Caroline Sedin, enhetschef, 018- 727 19 65

Facklig företrädare:
Vision 018- 727 24 33
Kommunal 010 - 442 70 00
Lärarförbundet 018- 727 24 50
Akademikerförbundet 018 - 727 24 24

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: 2020-03-01 Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet Tillbaka till Sök lediga jobb