Ledigt jobb

Specialisthandläggare till enheten för säkerhetsplanering

Diarienr:
SCN-2019-0484
Arbetsplats:
Enheten för säkerhetsplanering
Förvaltning:
Socialförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du en erfaren socionom som trivs i en ledande roll? Vill du vara med och bidra till vidareutveckling och kvalitetshöjning i arbetet med barn och ungdomar? 

Uppsala växer som stad och socialförvaltningen driver därför många nya projekt. Flera satsningar görs på att utveckla vårt kvalitetsarbete inom olika områden och ett av dessa är Signs of Safety. Vi söker nu en specialisthandläggare till en nyinrättad enhet med ett avgränsat uppdrag att göra säkerhetsplaneringar utifrån familjernas egna förutsättningar och stärka nätverksarbetet kring barn och ungdomar. Till enheten kommer också en enhetschef och 8 socialsekreterare att anställas.

Ditt uppdrag

Som specialisthandläggare erbjuds du ett omväxlande arbete där du fungerar som ett stöd och en samordnare för din arbetsgrupp. Du kommer att ha en viktig roll som arbetsledare och rådgivare och bidra med din kompetens till kvalitets- och verksamhetsutveckling.

Enhetens uppdrag kommer att vara arbete med säkerhetsplaneringar i ärenden där det finns en hög oro för barnet och där socialtjänsten överväger att placera barnet utanför det egna hemmet. Arbetet kommer att ske i nära samarbete med barnet, familjen och övriga nätverket där man tillsammans arbetar fram en plan för att säkerställa barnets skydd i hemmet.

Säkerhetsplanering kommer vara en biståndsbedömd insats och handläggs på enheten under hela den tid som den pågår. Socialsekreterarna på enheten kommer att ha specialistkompetens inom områdena myndighetsutövning och familjebehandling och de kommer att arbeta tillsammans i par kring familjerna med stöd av enhetchef, specialisthandläggare och övriga kollegor.

Din bakgrund

Vi söker dig som har socionomutbildning eller likvärdig utbildning samt grundutbildning i Signs of Safety. Vi ser gärna att du har utbildning i systemteori, lösningsfokuerat arbetssätt, nätverksledarutbildning eller fördjupningsutbildning i Signs of Safety. Om du har någon form av ledarskapsutbildning är detta också meriterande.

Du har minst 5 års erfarenhet av myndighetsutövande arbete inom området barn och ungdom och tidigare erfarenhet av familjebehandling. Det är en fördel om du arbetat i en ledande/handledande roll eller har erfarenhet av säkerhetsplaneringar, nätverksmöten eller systematisk uppföljning av verksamhet. Vidare arbetar du liksom vi digitalt och har vana av olika program och system. B-körkort är ett krav.

Som person är du kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du har en god ledarskapsförmåga och en god pedagogisk förmåga. Det är viktigt för dig att skapa goda samarbeten och du relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta avdelningschef Katja Friberg, 018-727 53 96.

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR - Maria Persson, 018-727 24 24
Vision - Sofia Venemalm, 018-727 12 13

Har du frågor gällande registrering av din ansökan är du välkommen att kontakta enheten för kompetensförsörjning, Josephine Alderson, 018-727 23 04.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100 % Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet Tillbaka till Sök lediga jobb