Ledigt jobb

Hållbarhetschef till världens bästa klimatstad med sikte på Agenda 2030

Diarienr:
KSN-2019-1985
Arbetsplats:
Hållbarhetsavdelningen
Förvaltning:
Kommunledningskontoret
Publicerad:
2019-06-25
Sista ansökningsdag: 2019-08-13

Vill du vara med och ta nästa steg i världens bästa klimatstad, årets folkhälsokommun och rankad som bäst i klassen på Agenda 2030?

Här får du möjlighet att vara med och skapa förutsättningar och driva arbetet för att uppnå Agenda 2030 i en kommun i framkant. Som hållbarhetschef har du en tydlig ledarroll i kommunens arbete med att bland annat bli klimatpositiv 2050, säkerställa jämställd resursfördelning, bli en mänsklig rättighetskommun samt skapa ett hållbart och jämlikt samhälle i ett växande Uppsala. Här får du även möjlighet att vara med och bygga upp en ny avdelning.

Vi söker dig med  förmågan att driva och nå ut med hållbarhetsarbetet på ett engagerande sätt. Du har förståelse för politisk styrning, medarbetares och verksamheters olika förutsättningar samt har ett holistiskt perspektiv. Du har även förmågan att på ett tydligt sätt visa affärsnyttan med olika hållbarhetsinsatser, exempelvis besparingar på kort och lång sikt samt nya möjligheter.

Ditt uppdrag

Uppdraget som hållbarhetschef är tudelad. Den ena delen handlar om att vara avdelningschef för en avdelning med handläggare, strateger, utvecklingsledare, processledare med flera. I det ingår att arbeta med prioritering av uppdrag, säkerställa god arbetsmiljö, att medarbetare får stöd och ledning och ges möjligheter för nya samarbeten, nytänkande samt skapa rutiner, processer för att integrera hållbarhetsarbetet i ordinarie styrning och ledning.

Den andra delen handlar om att vara kommunens hållbarhetschef vilket innebär att kunna bära helheten, att representera kommunen i olika externa sammanhang och på ett mer visionärt och strategiskt sätt kunna leda stora förändringsprocesser.

Du leder en nyinrättad avdelning med ca 30 medarbetare som har olika uppdrag inom området. Du rapporterar till biträdande stadsdirektör och ingår i koncernledningsgruppen samt kommunledningskontorets ledningsgrupp.

Som chef i Uppsala kommun har du stöd från kommunledningskontorets stab när det gäller bland annat ekonomi, HR, kommunikation och IT. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din bakgrund

Vi söker dig med bred och övergripande kunskap i hållbarhetsfrågor och en gedigen erfarenhet från verksamhetsområdet samt flerårig erfarenhet som chef. Du har en akademisk utbildning med relevant inriktning och ledarskapsutbildning. Du behöver ha erfarenhet av att ha verkat i en stor komplex organisation på strategisk nivå och vana av att verka nära en styrelse eller politisk ledning.

Vidare efterfrågar vi erfarenhet av att hantera ekonomiska frågor och göra kvalificerade bedömningar och prioriteringar som leder till en ekonomi i balans liksom att du är van att företräda en organisation och agera representativt mot omvärlden. Du har drivit omställningsarbete på strategisk och operativ nivå och har gärna verkat i offentlig sektor alternativt i större privat organisation.

Du är en god och stabil ledare som tar ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat. Att fatta beslut utifrån tillgänglig information och agera därefter har du lätt för, liksom att se saker i ett större perspektiv.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Ingela Hagström, biträdande stadsdirektör, 018-727 86 35, eller Kajsa Angerdal Skoglund, HR-specialist, 072-593 28 06.

Fackliga företrädare:
Maria Persson, Akademikerförbundet SSR, 018-727 24 24
Jennie Eriksson, Vision, 018-727 24 39
Jonny Eliasson, Jusek, 018-727 22 12


I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi och upphandling samt avdelningarna kvalitet och planering, utveckling och utredning, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet Tillbaka till Sök lediga jobb