Praktisera, arbeta som studentmedarbetare eller skriva exjobb/uppsats

 1. I korthet


  Vill du praktisera, arbeta som studentmedarbetare eller skriva ditt exjobb/uppsats hos Uppsala kommun? Vi erbjuder dig som går på universitet/högskola eller i vuxenutbildning möjlighet att göra praktik i någon av kommunens verksamheter. Läser du en utbildning på universitet eller högskola kan du söka jobb som studentmedarbetare eller ansöka om att skriva ditt examensarbete på kommunen.

  Fäll ihop
 2. Praktik för dig som går på högskola/universitet


  Studerar du på universitet eller högskola och är nyfiken på vad Uppsala kommun kan erbjuda? När du gör praktik får du möjlighet att använda dina teoretiska kunskaper i praktiken och bidra med ny kunskap och inflytande till kommunens verksamheter.

  Var noga med att ange för vilken period du söker praktik och inom vilket område. Läser du till lärare, förskollärare, sjuksköterska eller annan utbildning där praktik är en del av kursplanen ska du vända dig till din VFU-samordnare.

  Fäll ihop
 3. Praktik för dig som går en vuxenutbildning


  Läser du en vuxenutbildning och är intresserad av att göra praktik hos Uppsala kommun? Hos oss kan du få insyn i vad ditt framtida yrke har att erbjuda, samtidigt som du får dela med dig av dina kunskaper till kommunens verksamheter.

  Var noga med att ange för vilken period du söker praktik och inom vilket område. Läser du barn och fritid, vård och omsorg eller annan utbildning där praktik är en del av kursplanen ska du vända dig till din VFU-samordnare.

  Fäll ihop
 4. Arbeta som studentmedarbetare


  Du som har avklarat minst 60 HP på universitetet/högskola och är intresserad av att arbeta några timmar i veckan vid sidan av dina studier kan ansöka till att arbeta som studentmedarbetare. Uppdragen är olika stora, mellan 5 och 15 timmar per vecka, och är en möjlighet för dig att använda dina teoretiska kunskaper i praktiken redan under studietiden. 

  Fäll ihop
 5. Skriv ditt examensarbete hos Uppsala kommun


  Du som är i slutet av dina universitetsstudier kan skriva din C-uppsats eller ditt examensarbete hos Uppsala kommun. Det är en bra möjlighet för dig som student att bidra med nya idéer, knyta kontakter med arbetslivet och att få veta mer om ditt framtida yrke.

  Fäll ihop
 6. Kontakt


  Praktikplats

  För mer information kring praktik hos Uppsala kommun

  Fäll ihop