Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Handledare / chaufför till socialpsykiatrin

Diarienr:
OSN-2022-00705
Arbetsplats:
Socialpsykiatri, träffpunkts- och sysselsättningsverksamhet
Förvaltning:
Vård- och omsorgsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

I Uppsala kommun jobbar vi varje dag för våra kommuninvånare och nu söker vi en Handledare/Chaufför till våra träffpunkts- och sysselsättningsverksamheter för människor med psykisk ohälsa. Du brinner extra för samhällsnytta och människor, det du gör på jobbet gör skillnad för någon annan.

Uppsala kommuns träffpunkts- och sysselsättningsverksamheter för människor med psykisk ohälsa finns på ett flertal platser inom kommunen. Verksamheten är en plats för återhämtning, fylld med social samvaro och fritidsaktiviteter, kurser och studiecirklar, strukturerad sysselsättning, resor och utflykter. Du kommer i denna roll bland annat få ansvara för aktivitetsplaneringen för utflykts- och reseverksamheten, och verksamheten för unga vuxna.

Det här är en direktrekrytering med anställning hos Uppsala kommun och i den här rekryteringen samarbetar vi med Randstad som tar emot din ansökan och hanterar rekryteringsprocessen.

Ditt uppdrag

I rollen som handledare/chaufför kommer du att vara delaktig i arbetet med verksamhet för ungdomar, med planering och informationsmöten.

- Som handledare kommer du att stödja och handleda vid aktiviteter och sysselsättning. Du kommer även att ha webb- och informationsansvar, inklusive produktion av tryckt material.

- Som chaufför kommer du att vara delaktig i ansvaret för utflykts- och reseverksamheten som riktar sig till alla med psykisk ohälsa, här är det är viktigt att du kan se individen i gruppen. Arbetet bedrivs både inom och utom kommunen och där kvälls- och helgarbete och övernattningar förekommer där du kommer att vara delaktig i öppethållande av träffpunkter.

Din bakgrund

För att lyckas i rollen som handledare/chaufför tror vi att du har: 

  • Flerårig dokumenterad erfarenhet med målgruppen, personer med psykisk ohälsa och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.
  • Gymnasieutbildning inom omvårdnad med inriktning psykiatri eller liknande utbildning som arbetsgivaren ser som likvärdig. 
  • B-körkort sedan minst 3 år tillbaka. 
  • Du talar svenska och engelska obehindrat. 
  • Vana av att föreläsa och tala inför stor grupper. 
  • Goda datorkunskaper i Officepaketets alla delar.

Det är meriterande om du också har:

  • D-körkort, inklusive YKB.
  • MI-utbildning.
  • Utbildning i systemteori, ESL/IMR, IPS och livsmedelshygien.
  • Kunskaper i Publisher, Photoshop, InDesign, Webbdesign, EpiServer7 och kursadministrativa system.

Krav för rollen är ett uppvisande utdrag från belastningsregistret och godkänd D-körkortsutbildning, inklusive godkänd yrkeskompetens – YKB. Provanställning tillämpas tills avklarad och godkänd utbildning. 

Som person är du initiativrik och självgående men kan både jobba i grupp och självständigt. Du är lösningsorienterad och relationsbyggande. Då rollen är krävande behövs ett gott tålamod, driv och en flexibilitet. Du ska även visa en trovärdighet och kan kommunicera på ett individanpassat och pedagogiskt sätt.  

Upplysningar

I den här rekryteringen samarbetar vi med Randstad där rekryteringskonsult Linnea Holmström gärna svarar på dina frågor på linnea.holmstrom@randstad.se eller 070-2844965.

Din ansökan skickar du in via Randstads hemsida, klicka här.

Facklig företrädare:
Kommunal, 010-442 88 16

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Här arbetar vi med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Det handlar om öppna insatser, hemtjänst, korttidsvård, särskilt boende, LSS-verksamhet, personlig assistans, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård. Målet är att äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Förvaltningen ansvarar också för biståndshandläggning, strategisk planering, upphandling och uppföljning.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Bli en av oss - Uppsala kommun


Inom vård- och omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse