Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Verksamhetschef hälso- och sjukvård

Diarienr:
ALN-2022-00667
Arbetsplats:
Avdelning Hälsa- och sjukvård
Förvaltning:
Vård- och omsorgsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du redo att kavla upp ärmarna och tillsammans med oss ro hem en av Uppsala kommuns största omorganisationer? Vi har startat vår förändringsresa och behöver dig som gillar att inspirera och samarbeta på bredden och tvären för att förverkliga vår vision!

1 februari i år gick omsorgsförvaltningen och äldreförvaltningen i Uppsala kommun ihop i en gemensam vård- och omsorgsförvaltning. En samlad förvaltning med stora volymer och förtätning i chefsledet ger möjlighet till att attrahera, rekrytera och behålla medarbetare med hög kompetens. Det blir också resurseffektivt att dela på expertfunktioner då tid frigörs som istället kan användas till utvecklingsarbete.

Den nya organisationen innebär bland annat att all legitimerad personal (sjuksköterskor, arbets- och fysioterapeuter) numera är samlade i avdelningen för hälso- och sjukvård men arbetar inom hela förvaltningen såsom exempelvis på servicebostäder, inom hemsjukvård, vård- och omsorgsboenden eller i joursjukvården.

Vi söker nu dig som vill leda våra sjuksköterskor inom jourverksamheten!

Ditt uppdrag

Som verksamhetschef är du en viktig spelare i arbetet för en sammanhållen hälso- och sjukvård i Uppsala kommun! Detta kräver både ett eget stort engagemang och intresse för förändringsarbete, liksom en mycket god förmåga att göra såväl brukare och närstående som medarbetare delaktiga i arbetet med att utveckla verksamheten.

Du har fullt ledningsansvar för din verksamhet, ekonomi och medarbetare (sjuksköterskor och undersköterskor) inklusive arbetsmiljö- och rehabiliteringsansvar och du är verksamhetens företrädare såväl internt som externt.

Din arbetstid är huvudsakligen förlagd inom kontorstid men varierar. Då dina medarbetares arbetstid börjar när övriga går hem för dagen, förväntar vi att du, som en närvarande ledare, är flexibel och beredd att jobba förskjuten arbetstid med viss regelbundenhet. 

Som första linjens chef rapporterar du till din områdeschef och kommer att ingå i en ledningsgrupp med cirka fem övriga verksamhetschefer där alla dels diskuterar och beslutar gemensamma mål och strategier, dels bidrar aktivt med idéer och erfarenhetsutbyte. Du har ett nära samarbete med kollegor och ni har gott stöd av varandra, administratörer, överordnade chefer samt olika stödfunktioner.

Kommunledningskontorets stab tillhandahåller stöd till dig som chef inom områdena ekonomi, HR, kommunikation, arbetsmiljö/ rehabilitering och IT. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din bakgrund

Vi söker dig som är rutinerad (legitimerad) sjuksköterska och som har erfarenhet av att leda medarbetare. Du kan ha jobbat som arbets-/ grupp-/ teamledare, samordnare eller som formell chef – huvudsaken är att du är en skicklig ledare som kan..

  • skapa laganda
  • konkretisera mål
  • nå resultat

..så att du och dina medarbetare tillsammans gör skillnad – för patienter, anhöriga och varandra. 

Som person är du stabil och tydlig, har lätt att skapa och utveckla goda relationer och upplevs av din omgivning som smidig att samarbeta med. Du har fallenhet för att tänka övergripande och se de långsiktiga konsekvenserna av olika beslut. För att lyckas i uppdraget är det också viktigt att du kan uttrycka dig väl på svenska, både i tal och i skrift. Du är insatt i aktuellt lagområde, en van IT-användare och har relativt lätt att lära dig relevanta systemstöd.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Erika Nilsson, områdeschef, 018-726 1424. Har du frågor kring rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Britt Pedersen, HR-specialist, 018-727 67 12. Vi avser att genomföra (digitala) intervjuer d. 19onde och 20:onde december.

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR/SACO, Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 2434 
Vision, Karin Lundborg, 018-727 24 30
Vårdförbundet, Kristian Hjertén, 018-67 70 47.
Ledarna, ledarna@ledarna.se
Fysioterapeuterna, Ewa Larsson, 018-727 72 01
Sveriges arbetsterapeuter, Anna Näslund, 018-727 69 93

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Här arbetar vi med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Det handlar om öppna insatser, hemtjänst, korttidsvård, särskilt boende, LSS-verksamhet, personlig assistans, socialpsykiatri och Hälso- och sjukvård. Målet är att äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Förvaltningen ansvarar också för biståndshandläggning, strategisk planering, upphandling och uppföljning.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Bli en av oss - Uppsala kommun


Inom vård- och omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet