Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Lärare i hem- och konsumentkunskap - Tunabergsskolan (vikariat)

Diarienr:
UBN-2022-07707
Arbetsplats:
Tunabergsskolan
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Tunabergsskolan i Uppsala söker nu en hem- och konsumentkunskapslärare till ett vikariat under vårterminen 2023. Har du erfarenhet av arbete som lärare på högstadiet och tror att det här jobbet skulle passa dig? Vi ser fram emot din ansökan!

Tunabergsskolan har 570 elever, vi arbetar målmedvetet för att utveckla vår verksamhet.

Här kan du läsa mer om Tunabersskolan

Ditt uppdrag

Som lärare i hem- och konsumentkunskap kommer du att planera och genomföra undervisning enligt läroplanen. I tjänsten ingår att bidra till att utveckla skolans lärmiljö tillsammans med elever och övrig personal. Du förväntas bedriva en anpassad pedagogisk verksamhet utifrån både individens och gruppens behov och förutsättningar. Det ingår även att uppmuntra elevernas kreativitet och kunskapsbyggande. Du kommer arbete tillsammans med en ämneskollega.

Övriga uppgifter som ingår i rollen:

  • dokumentera
  • sätta betyg på elevernas förvärvade kunskaper
  • analysera och följa upp det egna arbetet
  • delta i möten med vårdnadshavare
  • hålla i utvecklingssamtal
  • arbeta med digitala hjälpmedel.

 

Din bakgrund

Vi söker dig som har svensk lärarlegitimation med behörighet att undervisa i hem- och konsumentkunskap i årskurs 6–9. Har du kompletterande pedagogisk utbildning ses det som meriterande. Vi ser att du har erfarenhet av arbete på grundskola, undervisning och av arbete som lärare för årskurs 6–9. Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete med språkutvecklande arbetssätt eller av undervisning i andra skolformer. För att lyckas i arbetet behöver du ha god kännedom om skolans styrdokument samt grundskolans läroplan. Arbetet kräver att du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska. Du behöver även ha kunskaper inom goda lärmiljöer samt kunskaper i olika digitala verktyg såsom Office 365, Unikum och Skola24.

Som person är du pedagogisk och har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Vidare är du empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Jobbet passar dig som är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Sist men inte minst är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Lisa Landerhjelm, rektor, 018-727 66 01
Maya Cardoso Plaza, biträdande rektor, 018-727 66 25.

Fackliga företrädare:
Lärarförbundet, Louise Plobeck, 018-727 24 95
Lärarnas Riksförbund, Helena Dübeck, 018-727 24 23.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Bli en av oss - Uppsala kommun

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning till och med 2023-06-20 Omfattning: 100% Tillträde: 2023-01-09 Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet