Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Producent till bibliotek Uppsala

Diarienr:
KTN-2022-00697
Arbetsplats:
Bibliotek Uppsala
Förvaltning:
Kulturförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Bibliotek Uppsala söker nu en producent. Har du tidigare erfarenhet av att arrangera evenemang inom kulturområdet? Vill du arbeta med utveckling av programverksamhet på bibliotek? Då kan det här vara uppdraget för dig! 

Bibliotek Uppsala består av 14 bibliotek och två biblioteksbussar och ett bibliotek på nätet. Stadsbiblioteket är en plats där många människor med olika bakgrunder möts. Biblioteket är beläget centralt i Uppsala och är i ständig utveckling. I vårt arbete inom Uppsala kommun gör vi skillnad och arbetar tillsammans med medborgarna i fokus.

Här kan du läsa mer om bibliotek Uppsala

Ditt uppdrag

I uppdraget som producent ingår det att planera, organisera och genomföra kulturella aktiviteter och program mot vuxna, främst på Stadsbiblioteket men även på stadsdelsbiblioteken. Du utför ditt arbete i samarbete med Stadsbibliotekets programgrupp, Biblioteket Uppsalas övriga producenter samt i samverkan med andra förvaltningar och externa aktörer såsom föreningar och studieförbund. Innehållet i programverksamheten lutar sig mot Uppsala kommuns biblioteksplan, där det bland annat tydliggörs att biblioteken ska arbeta läsfrämjande, med fri åsiktsbildning och med demokratifrågor.

Utöver programverksamheten deltar och bidrar du i olika nätverk och samverkansgrupper inom Bibliotek Uppsala och Kulturförvaltningen. Du har ett nära samarbete med Uppsala kommuns kommunikationsstab och bidrar till samordning och utveckling av programverksamheten utifrån Bibliotek Uppsalas organisatoriska mål och uppdrag.  

Då du ofta behöver vara på plats för själva genomförandet av arrangemanget måste du ha möjlighet att arbeta kvällar och helger. Du kommer att rapportera till enhetschefen. 
Uppdraget innebär även ett visst budgetansvar. 

Din bakgrund

Vi söker dig som har högskoleexamen inom kulturområdet som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Vi ser att du har erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation. Det är viktigt för tjänsten att du har förståelse för de möjligheter och förutsättningar som en producent på ett folkbibliotek ställs inför och att du har ett relevant kontaktnät. Tidigare arbete med program på bibliotek är meriterande.

Som person är du flexibel och kan se möjligheter i förändringar. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Jobbet passar dig som har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Maria Fredriksson, enhetschef, 018-727 17 32.

Fackliga företrädare:
DIK, Marianne Skoglund, 018-727 57 09
Vision, Tommy Törnberg, 018-727 17 44.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kulturförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för den strategiska planeringen inom kulturnämndens ansvarsområde och merparten av kommunens kulturverksamhet samt verksamhet för barn och unga. Förvaltningen handlägger också stöd och stipendier till det fria kulturlivet, studieförbund och föreningslivet i Uppsala kommun. Förvaltningen består av fem avdelningar: Kulturförvaltningens stab, Bibliotek Uppsala, Fritid Uppsala, Uppsala konst och kulturarv samt Uppsala kulturskola.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Bli en av oss - Uppsala kommun

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet