Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Lärare i fritidshem till Domarringens skola

Diarienr:
UBN-2022-06116
Arbetsplats:
Domarringens skola
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Har du erfarenhet av arbete på fritidshem och vill ta dig an en ny utmaning? Då kan du vara den vi letar efter till tjänsten som lärare i fritidshem. Vi på Domarringens skola erbjuder både en trevlig arbetsplats och goda möjligheter till utveckling. Vi ser fram emot din ansökan!

Domarringens skola är belägen i stadsdelen Svartbäcken, med närhet till både naturen och staden. På skolan går cirka 630 elever från förskoleklass till årskurs 5, vi har förberedelseklass för nyanlända elever i år 4-5 samt integrerad fritidsverksamhet för år F-3 . Vi arbetar i årskursvisa arbetslag och har en hälsoinriktad pedagogisk profil. Engagemanget och kompetensen är stor bland personalen. Våra elever är trygga och når goda kunskapsresultat. Vi har en välfungerande elevhälsa med egen skolpsykolog, kurator och skolsköterska och logoped samt speciallärare.

Här kan du läsa mer om Domarringens skola

Ditt uppdrag

I arbetet ingår att ansvara för vår fritidsverksamhet tillsammans med våra nuvarande ansvariga lärare och vara med och planera för elevernas lärande och sociala utveckling. Du förväntas kommunicera med övrig fritidspersonal, övriga medarbetare, elever och vårdnadshavare. Du kommer att fungera som pedagogisk resurs under skoldagen där du kommer att bedriva viss undervisning samt vara delaktig i att utveckla arbetssätt och pedagogik på fritidshemmet.

I uppdraget ingår även att:

  • skapa goda relationer till eleverna
  • analysera och följa upp det egna arbetet
  • delta i möten med fritidshemmets personal för att samplanera och diskutera praktiska frågor.

 

Din bakgrund

Vi söker dig som har svensk lärarlegitimation med behörighet för fritidshemmet. Har du kompletterande pedagogisk utbildning eller behörighet att undervisa i något eller några av skolans ämnen ses det som meriterande. Vi ser att du har erfarenhet av arbete på fritidshem eller av arbete på grundskola. Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete med språkutvecklande arbetssätt eller av arbete med elever med NPF (neuropsykiatriska funktionsnedsättningar). Vi ser gärna att du har erfarenhet av undervisning och/eller skolutveckling inom fritidshemmet. 

För att lyckas i arbetet behöver du ha god kännedom om skolans styrdokument samt grundskolans läroplan. Du behöver ha goda muntliga och skriftliga kunskaper svenska språket. Det är även meriterande om du har kunskaper inom tillgängliga lärmiljöer, konflikthantering eller AKK (alternativ och kompletterande kommunikation).

Som person är du pedagogisk och har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Vidare är du en flexibel person som kan se möjligheter i förändringar. Jobbet passar dig som samarbetar och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Sist men inte minst är du lugn och samlad i olika situationer och kan fokusera på rätt saker.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Helena Karlsson, rektor, 018-727 66 35.

Facklig företrädare: Lärarförbundet, Lise-Lotte Lundqvist, 018-727 66 16 (skolans expedition).

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Bli en av oss - Uppsala kommun

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet