Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Områdeschef socialpsykiatri

Diarienr:
OSN-2022-00507
Arbetsplats:
Socialpsykiatri och personligtstöd
Förvaltning:
Vård- och omsorgsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vill du göra skillnad för våra brukare inom socialpsykiatrin? Är du intresserad av innovationsarbete och vill leda en organisation i förändring? Då kan det här vara rätt jobb för dig!

Vi söker en områdeschef till område socialpsykiatri som vill arbeta tillsammans med och leda områdets verksamhetschefer för att skapa den bästa möjliga miljön för våra brukare och medarbetare. Vi söker dig som vill leda en verksamhet i förändring samtidigt som du också har fokus på en god arbetsmiljö, kan göra skillnad och utveckla morgondagens stöd till våra brukare. 

Det som genomsyrar hela vår verksamhet, våra mål och varje medarbetare, är att göra skillnad. Vi har ett stort engagemang för målgruppen, våra anhöriga, våra samarbetspartners, och framför allt bryr vi oss om varandra. I slutändan handlar det för oss om att göra vardagen meningsfull med de resurser vi har genom att arbeta smart och kollegialt med den senaste kunskapen.

Ditt uppdrag

I rollen som områdeschef har du det övergripande ansvaret för kommunens verksamheter i egen regi inom socialpsykiatri och personligt stöd. I området ingår boendestöd, sysselsättning samt förebyggande och öppna insatser inom socialtjänstlagen. Dessa verksamheter leds av verksamhetschefer med personal- och ekonomiansvar.

Du leder arbetet inom ditt område genom dina verksamhetschefer som du stöttar och coachar i deras chefsuppdrag. Du ansvarar för områdets resultat såväl kvalitativt som ekonomiskt och skapar goda förutsättningar för delaktighet för brukare och medarbetare i utvecklingen av verksamheten.

Bakom kulisserna kommer du ha mycket nytta och hjälp av en erfaren och trivsam ledningsgrupp, där vi verkar strategiskt och taktiskt för hela förvaltningens framgång. Du kommer även att få skapa bekantskap med mycket kompetenta, coachande och utmanande kollegor inom övriga vård-och omsorgsförvaltningen som förstår vad som krävs för att vi ska lyckas - Tillsammans.

Vi ger dig som chef goda förutsättningar att lyckas i ditt uppdrag och till din hjälp i ditt arbete finns även våra stabsfunktioner inom HR, ekonomi och kommunikation.  Här arbetar vi tillsammans, välkomnar nyskapande och gör skillnad för många Uppsalabor och deras anhöriga.

Din bakgrund

Vi söker en person med genuint intresse och förmåga att leda andra människor. Eftersom kontinuerligt lärande och engagemang är centralt för vår fortsatta framgång är din förmåga att förstå och främja motivation och självledarskap hos dina medarbetare särskilt viktig.

Vi ser att du har relevant högskoleutbildning samt erfarenhet av arbete som chef med personalansvar gärna från vård och omsorg. Erfarenhet av att leda andra chefer samt ledarskapsutbildning är meriterande. 

Du har god kännedom om lagstiftningen inom området och är en van användare av systemstöd. Goda kunskaper i svenska, både tal och skrift är en förutsättning för tjänsten. 

Som person har du en god ledarskapsförmåga och tar ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat. Vidare har du förmågan att se frågor i ett större perspektiv och förstår både ekonomiska samband och vilka övriga faktorer som leder till en välmående verksamhet där både personal, brukare och anhöriga trivs. Det är lätt för dig att anpassa dig till ändrade förutsättningar och du brukar som regel se förändringar som möjligheter.

Sist men inte minst brinner du för att göra skillnad och vill bidra med ditt engagemang - välkommen med din ansökan!

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten, kontakta:
Avdelningschef Anna Lennartsson 018-727 53 99

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen, kontakta: 
HR-specialist Jessica Ededal 018-727 12 92 

Facklig företrädare:
Kommunal Mitt Sektion Uppsala, 010-442 88 16 alt. 018–727 24 40
Vision, Lena Wiksten Andersson, 018-727 24 30
Akademikerförbundet SACO/SSR, Maria Persson, 018-727 24 24
Fysioterapeuterna, Ewa Larsson, 018-727 72 01
Sveriges Arbetsterapeuter, Therese Samuelsson, 018-726 11 97
Vårdförbundet, Kristian Hjertén, 018-677047 

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Här arbetar vi med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Det handlar om öppna insatser, hemtjänst, korttidsvård, särskilt boende, LSS-verksamhet, personlig assistans, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård. Målet är att äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Förvaltningen ansvarar också för biståndshandläggning, strategisk planering, upphandling och uppföljning.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Bli en av oss - Uppsala kommun

Inom vård- och omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet