Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Brandman till Uppsala brandförsvar (sommarvikariat)

Diarienr:
RÄN-2022-00101
Arbetsplats:
Uppsala Brandförsvar
Förvaltning:
Brandförsvaret
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du nyfiken på hur det är att arbeta som brandman på Uppsala Brandförsvar? Nu har du chansen! Vi söker dig som vill arbeta med brandsläckning, utryckningstjänst och räddningsoperationer hos oss under sommaren 2023. Låter det som ett jobb för dig? Välkommen med din ansökan!

Uppsala brandförsvar arbetar för att Tierps, Uppsala och Östhammars kommuner ska vara trygga och säkra kommuner för de som bor, verkar och vistas där. Och att den enskilde har vilja och förmåga att aktivt ta ansvar för sin säkerhet.

Vi ansvarar för räddningstjänst, brandskydd och sotning och brandtillsyn. Vi ansvarar också för information och utbildning i brandsäkerhet. Vi erbjuder ett omväxlande arbete med operativtjänst. Vi arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Här kan du läsa mer om Uppsala brandförsvar

Ditt uppdrag

Som brandman kommer du att arbeta med att skapa en trygg och säker miljö för kommunens invånare och genomföra räddningsinsatser vid exempelvis bränder och trafikolyckor. Det ingår även att kontrollera utrustning och öva inför räddningsinsatser, förebygga, hindra och begränsa skador på människor samt egendom och miljö vid olyckor.

Din bakgrund

Vi söker dig som har utbildning inom SMO 2 terminer, Grib med 56 tim. rökdykning, räddningsinsats eller brandman deltid. Har du erfarenhet av arbete som brandman ses det som meriterande. Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete inom räddningstjänst. Arbetet kräver att du har simkunnighet enligt Svenska livräddningssällskapets Guldbojen samt B-körkort. Du behöver även ha goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska.

Som person är du lugn och samlad i olika situationer och kan fokusera på rätt saker. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vidare är du empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Jobbet passar dig som är en flexibel person och kan se möjligheter i förändringar. Sist men inte minst samarbetar och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Leif Östlund, enhetschef, 018-727 31 55.

Fackliga företrädare:
Kommunal, Robin Bultmark, 010-442 88 16
Brandmännens Riksförbund (BRF), 08-722 34 80.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till Uppsala brandförsvar. Vi ansvarar för räddningstjänst, brandtillsyn, tillstånd och tillsyn gällande brandfarliga och explosiva varor samt information och utbildning i brandsäkerhet i Tierps, Uppsala och Östhammars kommuner. Vi ansvarar även för sotning/rengöring och brandskyddskontroll i de tre kommunerna. Vi tar fram underlag till räddningsnämnden och följer upp och genomför nämndens beslut.

Tjänst hos oss kan innebära att den anställde krigsplaceras vid Uppsala brandförsvar.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsalabrandforsvar.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning till och med 2023-08-31 Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet