Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Lärare

Diarienr:
SCN-2022-00513
Arbetsplats:
Övernäs akut- och utredningshem
Förvaltning:
Socialförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du intresserad av att jobba med elever som har en skolgång som inte fungerar? Hos oss får du en unik möjlighet att verkligen hjälpa dessa elever, ni har gott om tid och stora möjligheter att själva forma skoldagen i en liten trygg miljö. Skicka din ansökan till oss!

Övernäs akut- och utredningshem är ett kommunalt HVB. Till oss kommer ungdomar som behöver särskilda insatser för att vända sitt liv i en mer positiv riktning. Många av ungdomarna som varit hos oss berättar att tiden på Övernäs har haft en avgörande betydelse i deras liv.

Våra ungdomar möts av ett team med hög kompetens inom sina respektive områden. Vi har bland annat psykolog, socionomer och lärare och behandlingsassistenter med lång erfarenhet. Då ungdomarna är boende hos oss är processen som sker kring dem och deras nätverk mycket dynamisk och intensiv. Det finns goda förutsättningar att ha en nära kontakt med de ungdomar och familjer vi arbetar med. Det finns stor möjlighet att anpassa arbetssättet efter ungdomens unika behov. Utifrån detta är vi en verksamhet som ständigt utvecklas.

Vi har tio platser för ungdomar mellan 13-20 år. De flesta av våra ungdomar kommer till oss för en utredning under två till tre månader. Många ungdomar har en neuropsykiatrisk problematik och utifrån detta arbetar vi medvetet utifrån lågaffektivt bemötande och kravanpassning.

Mer information hittar du här

Ditt uppdrag

I arbetet ingår att som lärare på Övernäs ansvarar du för att undervisa de elever som blir inskrivna. Vi jobbar med helt individuell planering och har stora möjligheter att anpassa efter elevens behov. Då du har huvudansvaret för elevens hela dag har du stor möjlighet att planera undervisningen.

Du är också en viktig del av det team som genomför utredningen och ni träffas regelbundet. Utredningarna genomförs i processform och det finns ofta frågor kring skolan och utmaningar i skolgången från flera inblandade. En utredning tar i genomsnitt åtta veckor och under den tiden lär vi ofta känna eleverna väl. Det är en unik möjlighet att få grepp om elevens hela livssituation och jobba relationellt för att förstå vilket slags upplägg på skolgång som faktiskt fungerar. Undervisningen genomförs på uppdrag av hemskolan och en del av din uppgift är även att planera skolgången tillsammans med betygssättande lärare. Övergången tillbaka till hemskolan är ofta viktig och en del av tjänsten handlar om att ha kontakt med hemskolan och samordna så att det fungerar väl.

Din bakgrund

Vi söker dig som är legitimerad lärare och gärna har speciallärarutbildning eller specialpedagogutbildning, men det är inget krav. Tjänsten kräver flerårig erfarenhet inom yrket och arbete med barn och ungdomar. Vidare är det en fördel om du har erfarenhet av att undervisa elever med särskilda behov, läs- och skrivutredningar och lågaffektivt bemötande. Det är meriterande om du har erfarenhet av neuropsykiatriska funktionsnedsättningar eller av arbeta på HVB. Vi ser att du har kunskap om att undervisa elever med särskilda behov. Det är en fördel om du har B-körkort och är bekant med samhällets insatser för ungdomar och familjer. God kunskap om skolans styrdokument och att du talar och förstår svenska språket obehindrat är ett krav. 

Du har en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation samtidigt som du är lugn och samlad med förmågan att fokusera på rätt saker. Vidare är du pedagogisk och har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Sist men inte minst har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Simon Widberg, verksamhetschef, 018-727 72 03
Carolina Kyrk, bitr. verksamhetschef, 018-727 95 21.

Facklig företrädare:
Lärarförbundet, Göran Blomberg, 018-727 24 77.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 09 18.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Allmän visstidsanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse till 2023-07-30 Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet