Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Inspektörer med inriktning miljöskydd

Diarienr:
MHN-2022-00347
Arbetsplats:
Miljöskyddsavdelningen
Förvaltning:
Miljöförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vill du arbeta med viktiga miljöfrågor där du kan göra skillnad? Söker du en omväxlande roll med utmanande arbetsuppgifter där du får arbeta tillsammans med engagerade kollegor? Då kan du vara den vi söker! Välkommen med din ansökan. 

Vi söker nu två miljöinspektörer till avdelningen miljöskydd på miljöförvaltningen i Uppsala kommun.

På miljöförvaltningen i Uppsala kommun arbetar vi för en hållbar samhällsutveckling och för att skapa goda och hälsosamma livsmiljöer för alla invånare i kommunen. Miljöförvaltningen arbetar med tillsyn av miljöfarliga verksamheter, enskilt vatten och avlopp, områdesskydd, hälsoskydd, livsmedelskontroll, alkoholtillsyn samt lantmäterifrågor. Vi är cirka 80 medarbetare med en kultur som präglas av engagemang, professionalism, öppenhet och eget ansvarstagande. 

Vår värdegrund är att göra skillnad, arbeta tillsammans och välkomna nyskapande och vi vill att du ska vara med och påverka och bidra till det. Vi driver vårt arbete målinriktat med stor individuell frihet i planering och arbetstider och arbetar aktivt för att utveckla vårt arbete i effektiva team där alla i gruppen tar ansvar för resultatet. Vi kan erbjuda dig en god arbetsmiljö i aktivitetsbaserade lokaler i vårt nya moderna stadshus som ligger precis bredvid Uppsalas resecentrum.

Vi söker inspektörer till en tillsvidareanställning och ett vikariat till och med 2023-08-31. 

Här kan du läsa mer om Miljöförvaltningen

Ditt uppdrag

Du kommer att vara en del av miljöskyddsavdelningen inom miljöförvaltningen, där det idag arbetar 14 inspektörer med tillsyn av miljöfarliga verksamheter. Som inspektör på miljöskyddsavdelningen arbetar du individuellt, men samtidigt nära och tillsammans med dina kompetenta och engagerade kollegor. Uppdraget är omväxlande och erbjuder variation mellan arbete i fält och på kontor. Rollen innebär att ha god kontakt med kommunens invånare, företagare och andra myndigheter.

Du arbetar med tillsyn på miljöfarliga verksamheter inom olika branscher. I dina arbetsuppgifter ingår både planerad och händelsestyrd tillsyn. Du handlägger anmälningar, ansökningar och klagomål. Du granskar rapporter och svarar på remisser. Fördelning av arbetsuppgifter och tillsynsområden anpassas utifrån behov och din egen kompetens. Inom ramen för tillsvidareanställningen kan det bli aktuellt med tillsynsområden som avfall, masshantering, Reach, IED, biotekniska företag och förbränningsanläggningar. Inom ramen för vikariatet kan det bli aktuellt med handläggning av köldmedia, värmepumpar och tillsyn av fordonsvård.

Du kommunicerar också aktuell lagstiftning till verksamhetsutövare och kommuninvånare. Du förväntas bidra till att utveckla avdelningens kvalitetsarbete och rutiner i takt med ny kunskap och lagkrav. Vi arbetar idag i ärendehanteringssystemet Ecos2.

Din bakgrund

Vi söker dig som har teknisk eller naturvetenskaplig utbildning på högskolenivå. Har du erfarenhet av tillsyn som inspektör inom miljöskydd och fördjupade kunskaper inom ett eller flera tillsynsområden är det meriterande.

Vi ser gärna att du har: 

  • utbildning i miljö- och hälsoskydd, miljörätt eller annan påbyggnadsutbildning
  • utbildning eller arbetslivserfarenhet i vatten- och markfrågor inom något eller flera av områdena kemi, hydrogeologi eller markvetenskap
  • erfarenhet av tillsyn enligt miljöbalken och av arbete som inspektör inom miljöskydd eller myndighetsutövning
  • arbetat som inspektör med ett eller flera av tillsynsområdena avfall, masshantering, Reach, IED, biotekniska företag, förbränningsanläggningar, köldmedia, värmepumpar, fordonsvård
  • arbetat med tillsyn av tillståndspliktiga verksamheter
Slutligen söker vi dig som samarbetar bra med andra, är lyhörd och har fokus på lösningar. Du är en person som utför ditt arbete med god kvalitet och som är bra på att planera och prioritera ditt arbete. Du tar även ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat. Du bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor tack vare din analytiska förmåga. Vidare har du goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift och kan lätt göra dig förstådd. Tjänsten förutsätter att du har goda kunskaper i miljöbalken och den lagstiftning som berör dina tillsynsområden. Du har även B-körkort. 

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Monica Pettersson, avdelningschef, 018-727 43 06. 

Fackliga företrädare:
SACO, Marutsa Hansson, 018-727 43 18
Vision, Lena Wiksten Andersson, 018-727 16 74.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 26 59.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till miljöförvaltningen! Vårt mål att alla som bor, verkar och vistas i Uppsala kommun kan leva i en bra miljö med god hälsa. Vi är en del i samhället och för att lyckas i vårt uppdrag vårdar och skapar vi relationer till vår omvärld. Vi är kompetenta och hjälpsamma och arbetar förebyggande. Hos oss kan du arbeta med miljöskydd, hälsoskydd, livsmedelskontroll, lantmäteri och tillståndsgivning. Genom samverkan, tillsyn, inspektion och dialog bidrar vi till att Uppsala kan utvecklas på ett hållbart sätt, nu och för kommande generationer.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: 1 tillsvidareanställning och 1 vikariat till och med 2023-08-31 Omfattning: 100% Tillträde: Omgående enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet