Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Utredare på förvaltningsnivå

Diarienr:
AMN-2022-00220
Arbetsplats:
Enheten för utredning och beredning
Förvaltning:
Arbetsmarknadsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du statsvetare och har erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation? Vill du vara med och jobba för att kommunen ska få fler i egenförsörjning och bidra till det arbetet på förvaltningsövergripande nivå genom att utreda och bereda ärenden till Arbetsmarknadsnämnden? Då kan du vara den vi söker! 

På Enheten för utredning och beredning ingår att utreda frågor och bereda ärenden på uppdrag från chef, förvaltningsledning eller nämnd främst inom sakområdena vuxenutbildning, ekonomiskt bistånd och arbetsmarknadsinsatser. Enheten svarar också för förvaltningens verksamhetsplan och uppföljningsprocesser. Rapporter och ärenden redovisas skriftligt och muntligt och arbetet sker såväl enskilt som i grupp. Det läggs ett stort fokus på att underlag i ärenden och utredningar har en hög kvalitet i innehåll och klarspråk samt att leveranstider hålls.

Ditt uppdrag

I tjänsten ingår främst utrednings- och beredningsuppdrag till arbetsmarknadsnämnden och förvaltningsledningen. Ingår gör bland annat också ett aktivt deltagande i förvaltningens verksamhetsplanering och uppföljningsprocess samt omvärldsbevakning. Du kan även komma att delta i olika projekt och nätverk. Dessutom kan samordning av förvaltningens implementering och uppföljning av kommungemensamma styrdokument bli aktuellt, exempelvis gällande jämställdhets- och miljöfrågor. 

Din bakgrund

Vi söker dig som har samhällsvetenskaplig högskoleexamen med inriktning statsvetenskap. Vi ser att du har erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation och från något av följande områden; arbetsmarknadsfrågor, ekonomiskt bistånd, migrationsfrågor och/eller vuxenutbildning. Dessutom ser vi gärna att du har erfarenhet av utredningsarbete, ärendehanteringssystem och diarium. 

Därutöver kräver arbetet mycket god kommunikationsförmåga i tal och skrift eftersom arbetet innebär återkommande muntliga föredragningar och att dagligen skriva olika underlag. Det är också viktigt att du kan tillgodogöra dig stora mängder information och ta ut det som är relevant och viktigt för uppdraget samt anpassa information och kommunikation utifrån mottagare.

Som person är du en god analytiker som är bra på att se sammanhang och du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vidare är du en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera och du har god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Dessutom tar du ansvar och driver ditt arbete framåt, är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete och har en god samarbetsförmåga. 

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Monika Lagerkvist, enhetschef, 018-727 18 53.

Fackliga företrädare:
Vision, Weronica Öhrt, 018-727 21 76
Akavia, Jonny Eliasson, 018-727 22 12.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 26 59.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till arbetsmarknadsförvaltningen. Här arbetar vi med arbetsmarknadsinsatser, försörjningsstöd, vuxenutbildning, konsumentfrågor och introduktion av nyanlända. Målet är att alla ska erbjudas möjlighet till egen försörjning. Därför arbetar vi nära näringslivet och arbetslivets parter för att öka möjligheten för personer att etablera sig på arbetsmarknaden.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet