Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Vräkningsförebyggare

Diarienr:
SCN-2022-00479
Arbetsplats:
Boendeenheten
Förvaltning:
Socialförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du socionom eller beteendevetare och redo att ta dig an uppdraget som vräkningsförebyggare inom socialförvaltningen? Välkommen med din ansökan senast 2022-08-15!

Boendeenheten är den enhet inom socialförvaltningen som ansvarar för myndighetsutövningen beträffande beslut om bistånd enligt Socialtjänstlagen till boende med bostadssocialt kontrakt och till tillfälligt boende. Boendeenheten har även ett uppdrag att arbeta vräkningsförebyggande för enskilda som av olika orsaker riskerar sitt boende. Enheten har totalt 23 tjänster varav 19 tjänster som socialsekreterare.

Ditt uppdrag

Att utifrån missiv som inkommer från hyresvärdar och bostadsrättföreningar arbeta uppsökande vräkningsförebyggande med personer som av olika orsaker riskerar sitt boende. Arbetet innebär hembesök, möta människor i svåra situationer och samverkan med hyresvärdar, kronofogden, kommunala verksamheter, regionen och övriga relevanta aktörer.

Din bakgrund

Vi söker dig som har socionomexamen eller likvärdig utbildning. Tjänsten kräver goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska, B-körkort och erfarenhet av socialt arbete. Det är en fördel om du har MI-utbildning eller vidareutbildning inom missbruk eller våld i nära relation. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom offentlig sektor, myndighetsprövning eller arbete med människor i utsatta livssituationer. Kunskaper i Lifecare eller andra språk än svenska och engelska är en fördel. 

Du är flexibel och har förmågan att se möjligheter i förändringar samtidigt som du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Vidare är du kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.
Sist men inte minst är du lugn och samlad i olika situationer med förmågan att fokusera på rätt saker.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Christina Lindblad, Specialisthandläggare, 018-727 14 04
Aleksander Opgenoorth, Enhetschef, 018-727 14 01. (Semester t.om 12/8)


Facklig företrädare:
Vision, Richard Eriksson, 018-727 14 60
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 09 18. 

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Allmän visstidsanställning Omfattning: 100% Tillträde: 2022-10-03, eller enligt överenskommelse till 2023-09-30 Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet