Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Boendeassistent

Diarienr:
OSN-2022-00398
Arbetsplats:
Gruppbostaden, Korttidsboendet Mumindalen
Förvaltning:
Vård- och omsorgsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du nyfiken på hur det är att arbeta som boendeassistent? Nu har du chansen! Vi söker dig som drivs av att ha ett jobb som gör skillnad och gillar att arbeta mångsidigt med fokus på att hjälpa andra. Låter det som ett jobb för dig? Välkommen med din ansökan!

Arbete och bostad driver gruppbostäder och korttidsverksamheter i kommunens egen regi. Målgruppen är vuxna och barn med behov av stöd enligt LSS , Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade. Insatserna är flexibla utifrån individens enskilda behov och önskemål.

Vi söker nu medarbetare till av våra verksamheter gruppbostaden; Sköldmövägen 13 samt korttidsboendet Mumindalen, uppge gärna i ansökan vilket tjänst du är intresserad av.

Gruppbostad för vuxna enligt LSS. Gruppbostaden består av 6 lägenheter med personal dygnet runt, dag och kväll, sovande jour och helgarbete. 2 medarbetare sökes.

Mumindalens korttidshem har 5 platser vardera för barn och ungdomar med funktionsnedsättning med biståndsbeslut om korttidsvistelse utifrån Lagen om stöd och service. Barnen/ungdomarna är hos oss 2-14 dygn under en 4-veckorsperiod. Vi har ca 20 barn på verksamheterna i åldrarna 6-21 år som har beslut om korttidsvistelse på Mumindalen. Vi arbetar utifrån varje barns enskilda behov och vill ge varje barn möjlighet att trivas och känna sig trygga när de är på korttidshemmet. I arbetsuppgifterna ingår allt som hör ett hem till och omvårdnad och fritidsaktiviteter i och utanför korttidshemmet. Personal finns dygnet vaken natt, dag och kväll samt helger. 1 nattarbetare samt 2 dagtjänster sökes.

I Uppsala kommun gäller heltid som norm från 1 januari 2017 vid rekrytering av tillsvidareanställda medarbetare inom tre förvaltningar: Omsorgs-, Äldre- och Socialförvaltningen. Det innebär att du som arbetssökande alltid anställs med heltid i botten. Vid anställningstillfället kommer du och din chef överens om tjänstgöringsgrad och schema för den sökta tjänsten.

Vår avdelning arbete och bostad ligger under vård- och omsorgsförvaltningens ansvar och målet med förvaltningens arbete är att personer med funktionsskillnader och psykisk ohälsa får det stöd de behöver för att leva ett så självständigt liv som möjligt. Två avdelningar har slagits ihop till en där vi arbetar gemensamt för en helhet där vi följer det lilla barnet till sysselsättning i vuxen ålder.

Ditt uppdrag

Som boendeassistent kommer du att arbeta med brukarna utifrån deras individuella genomförandeplaner och i samarbete med andra personer i deras nätverk, såsom anhöriga, daglig verksamhet och habiliteringen. I arbetet ingår omvårdnad, journalföring samt serviceinsatser såsom matlagning, städ, tvätt samt vara delaktig i brukarnas fritidsaktiviteter.

Drivs du av en vilja att utveckla dig själv och den verksamhet du arbetar i, är arbete hos oss något för dig. Vi ser att du har som ledstjärna att värna om vår målgrupps rätt till att utvecklas och leva som andra, utifrån sina möjligheter och behov. Samtidigt som du finner arbete med personer med omsorgsbehov som en spännande utmaning.

Delegerade hälso- och sjukvårdsuppgifter ingår. Du har stöd av lokala instruktioner, fastställda rutiner och ett övergripande kvalitetsledningssystem.
Du tar aktiv del i planering och genomförande av de brukarnas beviljade insatser.

I ditt arbete ska du agera för god kvalitet och måluppfyllelse enligt verksamhetens samtliga styrdokument samt aktivt verka för utveckling på arbetsplatsen. För att säkerställa kvalitet är det också av vikt att du kan identifiera förbättringsområden och genomföra dessa.

Din bakgrund

Vi söker dig som är undersköterska, stödpedagog eller har annan relevant utbildning Vi ser att du har erfarenhet av att ha arbetat inom omsorg och att du kan behärska svenska i tal och skrift för att kunna kommunicera med vår målgrupp och sköta dokumentationen. Datorkunskaper är också ett krav. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av pedagogiskt arbete eller arbete med kontinuerlig förändring och utveckling i fokus. B-körkort är meriterande. 

Du är en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar samtidigt som du ser helheten och frågor i ett större perspektiv. Vidare har du har en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Sist men inte minst är du lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Helene Jöerand, 018-727 82 79 (Tillgänglig för frågor om annonsen v.33)
Elin Drangelid, 018-727 86 43 (Tillgänglig för frågor om annonsen v.29)
Daniel St.John,  018-727 70 03 (Tillgänglig för frågor om annonsen v.30-33)

Facklig företrädare:
Kommunal, 010-442 88 16.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 09 18.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Här arbetar vi med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Det handlar om öppna insatser, hemtjänst, korttidsvård, särskilt boende, LSS-verksamhet, personlig assistans, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård. Målet är att äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Förvaltningen ansvarar också för biståndshandläggning, strategisk planering, upphandling och uppföljning.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Inom vård- och omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: 2022-09-01 Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet